banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 00:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 15:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Nov 2006, 10:04
krajiski je napisao:
Citiraj:
ali danas ovi novi klinci uce neku drugu istoriju od one koju smo mi ucili...

Znam za to, ali ces primjetiti da sam se drzao presjeka, normalno osim onoga sto pise u makedonskim udzbenicima za osnovnu skolu, posto je to i zvanicno od ministarstva makedosnkog objasnjeno ne kao naucna cinjenica vec kao trend (ovo sam napisao u slucaj da si citao te udzbenike).
Ja nisam ubjedjen, vec iznosim argumente, a niti ubjedjujem tebe. No i to iznosenje atgumenata ima neku svoju granicu u ovakvim raspravama. Pa nevodim ja ovdje naucnu debatu.

Citiraj:
Da zakljucim, bogovi ne postoje, postoje ljudi koji su prirodno obdareni i obuceni da nas ubedjuju u to da bi izrabljivali obicne ljude, ma kojeg socijalnog statusa bili

To je tvoj zakljucak, ok, ne znam koje si premise koristio i logicka pravila da ga izvedes, pa ga ne sporim, ali isto i ti tako nemoj iz istog razloga meni sporiti. Procenat ateista u svijetu je prema podacima CIA koji se izdaju svake godine 2,63%, ne govorim ja da ovdje broj znaci nesto, ali govorim da je fama vecin u nekom vremenu (ako pogledamo i parcijalno i globalno blizu istoriju iz istog razloga).

Ne, ne sporim ja nikome, niti koga ubedjujem, svako ima pravo na svoje, narocito neko ko je umeren kao ti, jer mnogo je vernika koji nisu ustanju da kontrolisu svoju mrznju, dok se prdrzavaju jevandjelja. Inace procenat o kome ti govoris je invertno adekvatan procentu siromastva i neobrazovanosti u svetu.
Citiraj:
Ja znam akademike koji imaju suprotno misljenje od tvoga, pa cak i profesor sa PMF u Banjaluci koji predaje evoluciju na biologiji nije evolucionista. Mozes provjeriti, a sto je predmet, sta ces. Ovo ni ja ne govorim da tebe nesto preubjedjujem, niti ubjedjujem, kapiras, vec samo iznosim cinecice. A onda ubacim konstantaciju, kod tebe ipak nije bas tako, ali mi to nije problem.

Ma ok, ja znam istoricare koji nemaju pojma o istoriji a publkuju svoje knjige u velikim tirazima, isto znam pesnike cije se knjige na silu stampaju, a muka ih je citati

Citiraj:
Dakle iznad svih KRUNA je krst, a iznad krsta je novac
Da znas, sada mi je palo nekoliko interpretacija ovoga gore, salu na stranu, tvoj inetrpretacija i opet tvoja konstantacija (mada imam osjecaj da sam je vec negdje cuo ili procitao, ne sjecam se). Inace, mi smo vec dobro izasli iz teme.

:oops:

Citiraj:
Veruj mi, da bi smo napredovali kao bica na ovoj planeti, ai kao drzava moramo se odreci nekih principa zadrtosti u smislu da smo mi najveci i najbolji.

To se zove gordost, pa normalno, ali sto se tice gordosti, ja sam stanovistva, da to mora ici obrnutim putem, od licnog, ka opstem (da ne objasnjavam).

Nema gordosti tamo gde veca riba guta manju ribu, doza arogancije mora biti umerena u bilo kom vidu.
Citiraj:
Ma, mnogo si naljutio grozniuma, ...
Ali da znas da je u mnogim stvarima u pravu osim u srdzbi.
On je prvi poceo (sala), ali jeste sa nekonstruktivnim iskazima, a koliko je u prvau, pa vremenom ce mozda i on nesto uvidjeti, eto da bude da cu vremenom samo ja (eto da idem i malo niz dlaku), a sto se tice srdzbe, pa znas onu narodu poslovicu: "besposlen um, djavoljova radionica".

Pa onda smo svi u toj radionici? :-?
I dakle svi pripadamo sektama, svesno ili ne...
Ne mogu vise za danas
Pozdravljam Vas
i nemojte da se ljutite jedni na druge jer niko od nas ne zna sta nam i kako rade da budemo takvi.
Isus je reko: "Oprosti im boze jer ne znaju sta rade" a ni sam nije znao da bog ne postoji.

JEDINI KOMPETENTAN SAJT !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2006, 11:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
Citiraj:
Ma ok, ja znam istoricare koji nemaju pojma o istoriji a publkuju svoje knjige u velikim tirazima, isto znam pesnike cije se knjige na silu stampaju, a muka ih je citati

Normalno, upravo je to ono sto i govorim, i na jednoj i na drugoj strani ima svega, zato sam i pomenu titulu akademik, a ne doktor nauka.

Citiraj:
Nema gordosti tamo gde veca riba guta manju ribu, doza arogancije mora biti umerena u bilo kom vidu.

Tu da, ali i u aroganciji treba biti dostojanstven.

Citiraj:
Isus je reko: "Oprosti im boze jer ne znaju sta rade" a ni sam nije znao da bog ne postoji.

Ej, ovo je vec tema Ateizam, a i moglo bi se podvesti pod preubjedjivanje, no stobom je vec mnogo lakse diskutovati nego sa nekim drgim sa foruma (ne mislim iskljucivo na grozniuma, a i sa njim se moze). Da zavrsim, svako svoju ja cu svoju, ta ta , ta-ta-ta, ta-ta-ta, ta-ta-ta, ...znate vec koje je ovo kolo.

Inace sam odustao od toga da ponudim definicije koje ja znam i povelje o sektama koje su dosada objavljene, drugi put, mozda na drugoj temi.
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2006, 12:29 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Nov 2006, 10:04
Ako imamo razlicite staove i ubedjenja ne moramo da se mrzimo...
Mozda je najbolje da ucimo jedni od drugih

JEDINI KOMPETENTAN SAJT !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 12:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jun 2007, 08:55
Sekta je grupa ljudi koji se razlikuju po svom verskom razmišljanju od ustaljene ili većinske vere i ponašanja. U Hristovo vreme a i pre toga postojalo je u Izraelu više ,,Sekti'' a tri naj veće su bile Sadukeji, Fariseji i Eseni (Jeseni) u ovoj trećoj je bio i Hristov brat. Eseni su vodili život po Božjoj reči doslovno onako kako je pisalo u svitcima. Bili su izuzetno disciplinovani imajući tačno određeno vreme za kolektivni rad, odmor, molitvu itd. Zašto njih izdvajam pa iz prostog razloga što su oni bili prepisivači svitaka i čuvari slova zakona na delu i na papiru. Oni su prepisivali sve proročke poruke pa i svitci nađeni u Kumranu su delo njihovih ruku kao i današnje Biblije (bez novog zaveta). Većinsko mišljenje pre 20 vekova je bilo da su tadašnji sveštenici jedino ispravni pastiri a svi ostali da su u zabludi (stanje slično današnjem). Hrist tadašnje sveštenike naziva okrečenim grobovima koji se samo pokazuju čistim a zapravo su iznutra mrtvi da li bi se ta poruka čula i za današnje neznabožačke sveštenike? Sekte ili oni što drugačije misle od većine kroz istoriju pokazali da su uvek bili u pravu a to i Bog govori da je širok put koji vodi u propast i da mnogi njime idu a da je put u život tesan i da ih na tom putu malo ima. Dakle sekta je simbol pozitivnog i nema ništa zajedničko sa mnoštvom koje nezna ni kud ide niti ko ga vodi kao ni to gde će završiti jer im je strana Božija reč.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 12:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Maj 2007, 18:03
Nisu oni bili sekte, nego frakcije u okviru jevrejske vere. Svi su isli u Hram, placali poreze....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Све је у реду, само што је дошло до суштинске замјене смисла ријечи:

Ријеч секта (секаре) не означава некакву различиту врсту истог,
већ напротив, групацију која себе исјеца, издваја (лат. секаре) из саборности и заједнице.

Ако је саборност тако неважна ствар у духовном животу,
чему онда Апостолски сабор, или Сабрање вјерних у богослужењу?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 16:17 
Početnik
Početnik

cveja
Poslao: 20.06.2007. 13:42 Naslov:

Nisu oni bili sekte, nego frakcije u okviru jevrejske vere. Svi su isli u '''Hram, placali poreze....
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Frakcije su takođe grupe koje zasebno deluju odvojeni od većine. Tako jedni uče da ima vaskrsenja a drugi da ga nema. Jedni se drže slova zakona a drugi ga samo čitaju ali ne primenjuju itd. Bog im je bio jedan svima zajednički zato se svi okupljše u hramu. Svi su znali da treba dati caru carevo a Bogu Božije ali svi ne davaše.Danas je manja razlika u učenju između Istočne i zapadne Rimske crkve (Pravoslavne i Katoličke) nrgo između tadašnjih sekti (frakcija).
Ovde je poenta nešto drugo a to je značenje reči SEKTA da li je kvalifikovati kao nešto mračno ili svetlo? Kolika je razika između velikih crkvi(po broju vernika) i malih nazvanih sekte.
Čak nemoramo čitati mnoge knjige niti istorijske niti crkveno'istorijske da bi znali ko je vladao u srednjem veku? Ko je vodio krstaške ratove i zbog čega?Ko se uzdiže do Boga po zvanjima i titulama? Da li to čine sekte ili neko drugi? Ne pripadam ni jednoj zajednici i nemam zemaljskog poglavara već nebeskog a istine radi ovo napisah.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1. Фракција код старих јевреја је било тек око пар (можемо и ту улазити у детаље, али би то захтијевало посебну тему), а секти (које су се повлачиле из јавног живота углавном у палестинску пустињу) засигурно око стотињак.

2. Разлике између есена, садукеја и фарисеја су тек минорни неспоразуми ако их упоредимо са разликом Римске и Православне Цркве.

3. На питање о аутору идеја "крсташких ратова" и "бога на земљи = папе" је бесмислено одговарати. Могао си додати и "инквизицију", "индулгенцију", "безгрешно зачеће", "филокве" и још беброј сличних "теолошких креација".

Скренусмо с теме, наша тема је била и остала:

Није поента у "свјетлости или тами" нити у "правди или кривди" итд.

Суштина је у духу:

Саборност као узрастање индивидуалне зрелости до заједнице
или издвајање, засебност (секаре) жеља да се истакне како је истина посјед само мале и затворене групе коју ствара и води један харизматични вођа, а не сабор апостолских ученика.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 17:15 
Početnik
Početnik

Moj vođa je Hrist i nije (harizmatičan)) ako bi pripadao grupi istomišljnika koji doslovno veruju u Božiju reč opet mi je vođa Hrist i svakome od nas po na osob. U crrkvama se nameće učenje i ako odstupaš od ponuđenog učenja proglašen si sektašem ili jeretikom kao nešto ružno. Crkva ima ,,duhovne vođe'' dakle ljude koji je vode i to bi bilo u redu da pasu stado na izvoru čiste vode ali oni mu daju zamućenu i zatrovanu to je problem.
Što se tiče duhovnosti to je danas rastegljiva reč svi su i sve je danas duhovno: blagosiljanje oružja, osveštenje zgrada, puteva, ulica, grobova, blagosiljanje i venčavanje drugog,trećeg,petog braka za novce. Nije li duhovnost tvorenje volje Božije i držanje Njegove reči u šta se gore navedeno nemože ubrojiti. Koliko je produhovljen ili duhovan neko što vređa druge ljude zbog njihove narodnosti? Gde se naučio toj mržnji taj vernik? Ako je memorija popustila samo treba pustiti govore crkvenih predstavnika od pre nekoliko godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BLIZINA je napisao:
Moj vođa je Hrist i nije (harizmatičan))

Видите, управо је Христос (на грчком - "помазаник") једини истинити човјек и једини аутентично харизматични човјек
(χάρισμα, харизма - на грчком "благодатни дар" - "благодат").
Он је чак, једини који дарује благодатне дарове, и кроз Њега та благодат се излива на цјелокупну васељену у сваком смислу.

Надам се да ми нећете замјерити што не могу да сматрам америчке продаваче усисивача и домаћице усједилице за довољно аутентичне "пророке" са причом да су њихове епи-визије богооткровења која доносе "једину истину" те да су "сви остали који говоре супротно у заблуди".
Нема пророка након Христа, а о томе свједочи и Нови завјет.

Citiraj:
ako bi pripadao grupi istomišljnika koji doslovno veruju u Božiju reč opet mi je vođa Hrist i svakome od nas po na osob.

Наравно, и сам припадам једној таквој групи.

Citiraj:
U crrkvama se nameće učenje i ako odstupaš od ponuđenog učenja proglašen si sektašem ili jeretikom kao nešto ružno.

Па написао сам вам - нико не каже да је ружно, већ се само "констатује са жаљењем" да сте себе искључили из саборног ума, тиме што сте себе прогласили Учитељем и Пророком.

Citiraj:
Crkva ima ,,duhovne vođe'' dakle ljude koji je vode i to bi bilo u redu da pasu stado na izvoru čiste vode ali oni mu daju zamućenu i zatrovanu to je problem.

Можете ли ово мало подробније објаснити?
Како знате да је ваша "чиста" а њихова "замућена"?
Шта вам је ту критеријум?

Citiraj:
Što se tiče duhovnosti to je danas rastegljiva reč svi su i sve je danas duhovno:
blagosiljanje oružja, osveštenje zgrada, puteva, ulica, grobova, blagosiljanje i venčavanje drugog,trećeg,petog braka za novce.

Духовност заиста многи данас свхватају различито,
но међутим осим овог првог
(нисам пророк, али видим да причате о случају проблематичног монаха-пророка Гаврила из села Привине Главе у Срему)
све остало што сте побројали јесте духовност, јер се призивају дарови Духа на цјелокупну творевину:

Хришћанин има потребу да се читав свијет освешта и принесе Богу као љубавна захвалност за његово стварање и старање о њему.
Свијет може да егзистира нормално само у таквом односу Бога и човјека, а у сваком другом се претвара у стварни Пакао (што смо нажалост свједоци).

Citiraj:
Nije li duhovnost tvorenje volje Božije i držanje Njegove reči
u šta se gore navedeno nemože ubrojiti.

Мислите да је кршење воље Божије то што неко освећује кућу,
или што призива благослов на свој дом и свој брак?
На основу чега то судите?

Citiraj:
Koliko je produhovljen ili duhovan neko što vređa druge ljude zbog njihove narodnosti?

Није нимало.

Citiraj:
Gde se naučio toj mržnji taj vernik?

Било ко ко сије мржњу се не може назвати вјерником,
осим по оној старој "и ђаволи дрхте и вјерују".
Без обзира што неко сам себе може називати вјерником,
уколико не врши дјела Христова, све му је узалуд и он је онда следбеник Јуде, а не Христа, јер доби дарове, али их не искористи, већ оде у пропаст.

Citiraj:
Ako je memorija popustila samo treba pustiti govore crkvenih predstavnika od pre nekoliko godina.

Па дајте, пустите.
Да чујемо шта је то толико нехришћански у тим говорима?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 18:27 
Početnik
Početnik

Da bi se razumeli, ja nemam ništa protiv verskih organizacija(Bože sačuvaj) već protiv neistine kojom tamo uče narod (u onim crkvama gde ga uče) jer ne uče sve. Neke Otkrivenje po Jovanu ni ne pominju narodu a kamoli da ga uče već im pruže ruku da je celivaju poklonivši se kao pred Bogom zatim sledi ljubljenje slika i kipova jer treba sve bogove ispoštovati.
Bojim se da ste mnoge na ovom forumu uvredili odgovarajući meni na pitanje rekavši ,,NIJE NIMALO'' a reč je o tome da li je i koliko duhovan onaj što vređa druge narodnosti a ovde na forumu ima mnogo teških reči po tom pitanju i svi se oni hvale verom jer su ih u crkvama produhovili.

Citat:

U crrkvama se nameće učenje i ako odstupaš od ponuđenog učenja proglašen si sektašem ili jeretikom kao nešto ružno.

Па написао сам вам - нико не каже да је ружно, већ се само "констатује са жаљењем" да сте себе искључили из саборног ума, тиме што сте себе прогласили Учитељем и Пророком.

Nemože se konstatovati sa žaljenjem da je neko otpao ako ne stoji na crkvenoj reči već na Božijoj. Ko tu sebe naziva učiteljem i prorokom, ne čine li to crkvene vođe ,,konstatujući...'' Bog je učitelj a ne mi. Mi trbamo biti dobri đaci i sinovi a ne sudije braći.

Zapravo za sve su krivi oni što veruju Bogu i Njegovoj reči koja je čisti izvor vode života pa neće da kolju vernike drugih verskih zajednica niti da prave sebi bogove niti da im kade, služe im i ljube ih.
Krivi su još što žive po toj reči i neće sa većinom u kafanu sa pištoljem o pojasu, stvarno su nemoćni i jadni jer ih svet ne beše dostojan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Blizina, kad vec sve postavljas na Svetom Pismu, reci nam da li je Bog osnovao svoju Crkvu ili nije, jer ako nije osnovao Crkvu, onda zaista treba da vjerujemo samo po Pismu? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BLIZINA je napisao:
Da bi se razumeli,
ja nemam ništa protiv verskih organizacija(Bože sačuvaj)
već protiv neistine kojom tamo uče narod
(u onim crkvama gde ga uče) jer ne uče sve.

А у којим то црквама се народ учи неистини,
а у којим се учи истини?
Будите љубазни па нас просвијтелите.

Citiraj:
Neke Otkrivenje po Jovanu ni ne pominju narodu
a kamoli da ga uče već im pruže ruku da je celivaju
poklonivši se kao pred Bogom

Видите, да сте мало боље упознати, ви бисте знали да је обичај цјеливања руке старијим особама обичај којим се одувијек указивало поштовање (а не дакле богослужење) старијим и уваженим особама.
Да сте се још мало распитали, научили би сте да овај обичај још увијек постоји код наших старијих у Херцеговини и Црној Гори,
и да нема ничег заједничког са идолопоклонством.

Citiraj:
zatim sledi ljubljenje slika i kipova
jer treba sve bogove ispoštovati.

Нађите ви мени гдје је ико икада рекао да су иконе богови?
То је такав ридикул и парадокс да је смијешно разговарати о томе.
Може се причати о цјеливу као изливу љубави и поштовања,
али ни у ком случају неможемо причати о богослужењу или
схватању да су у питању некакви "богови".

Ви изгледа уопште не разликујете суштину од њене пројаве тј, енергије, односно такође указивање поштовања од богослужења.

Citiraj:
Bojim se da ste mnoge na ovom forumu uvredili odgovarajući meni na pitanje rekavši ,,NIJE NIMALO''
a reč je o tome da li je i koliko duhovan onaj što vređa druge narodnosti

Ко се нађе прозван, нека се увриједи.
Надам се да се тиме нисте ви нашли у таквој групи.

Citiraj:
a ovde na forumu ima mnogo teških reči po tom pitanju
i svi se oni hvale verom jer su ih u crkvama produhovili.

Могу и ја да се хвалим да сам фудблаер Барселоне овде по форуму,
а да у том самом клубу мене никада нису ни видјели.
Слична ствар је и са онима који шире мржњу, а тврде да су црквени.

Citiraj:
Nemože se konstatovati sa žaljenjem da je neko otpao ako ne stoji na crkvenoj reči već na Božijoj.

Видите, ви овдје а приори нама набијате у нос
да црква не проповиједа Ријеч божију,
већ да сте њен искључиви и екслузивни заступник - управо ви.
Да ли ви то чините по оним Еразмовим ријечима:
"Кад те нико не хвали, хвали се сам"?

Нисте ми одговорили на питање - Шта је то критеријум по којем знате да сте ви носилац истине, а не хришћанска црква?

Citiraj:
Ko tu sebe naziva učiteljem i prorokom,
ne čine li to crkvene vođe ,,konstatujući...''

"Црквене вође", односно Епископи нисуизмислили сами себе, већ су их на те дужности поставили Апостоли.
Епископи од времена Апостола рукополажу своје ученике и чувају Апостолско предање.
Ви сте у тој варијанти ђак, а не учитељ.
Што се тиче термина "констатациа" и "осуда", јасно је да се ради о различитим терминима и смислу.

Citiraj:
Zapravo za sve su krivi oni što veruju Bogu i Njegovoj reči
koja je čisti izvor vode života
pa neće da kolju vernike drugih verskih zajednica
niti da prave sebi bogove niti da im kade, služe im i ljube ih.

Опет инсинуирате без конкретних аргумената и чињеница.
Када је неко из цркве слао вјернике "да иду да кољу припаднике других народа"?
Којим се то "боговима" осим Живом Богу Господу приноси кад и богослужење?
Јесте ли и то прочитали у новом броју "Куле стражаре"?

Citiraj:
Krivi su još što žive po toj reči
i neće sa većinom u kafanu sa pištoljem o pojasu,
stvarno su nemoćni i jadni
jer ih svet ne beše dostojan.

Дакле ви опет сматрате да сте екслузивни заступник ријечи божије,
те да сте свети и да вас нико није достојан?

(Ни ја не носим пиштољ у кафану,
да ли онда и ја спадам у те "свеце последњих времена"?

Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:05 
Početnik
Početnik

Dragi prijatelju, ja znam da si ti dobar čovek ali si na pogrešnom putu i ako to iz Biblije nisi zaključio ja te sigurno neću moći obratiti istini jer ko neveruje Bogu što bi verovao onome što se poziva na Božiju reč. Drago mi je što bar braniš svoje ubeđenje jer Bog želi takve borce. Savle je takođe revnovao u pogrešnom pravcu misleći da tako Bogu službu čini dok mu Bog nije pokazao pravi put kojim treba da ide u istoj revnosti. Znaš da Bogu nije potreban nikakav ,,ekskluzivni autor'' ili predstavnik Božije reči. Problem je što mnogi istinu odbaciše a to je Božija reč. Ona sviju razotkriva i ona je merilo naše ispravnosti i kriterijum za sve.

Ponavljam da mi je veoma drago na vašoj istrajnosti jedino smer promeniti da se neide protiv Boga već sa Njim.

Moja želja je pozvati ljude da se vrate Božijoj reči i pokaju za idolopoklonička dela i negnjeve više Boga u oči kadeći gadnijem bogovima koji to nisu jer to izričito zabranjuje druga zapovest.

Ma šta god mislili o meni ja vas sve pozdravljam a Bog nek vas blagoslovi i vodi i urazumi svojim Duhom Svetim. Amin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:laughing3:
BLIZINA, nije fer? Sto preskaces moje pitanje i odgovaras Damaskinu koji se javio poslije mene? :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ево и ја постављам исто питање,
стварно одговори нам па да знамо?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne smije da kaze, jer mora do pomene osnivanje Crkve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:52 
Početnik
Početnik

Hrist jeste osnovao crkvu van postojeće i poslao ih da propovedaju radosnu vest Jevanđelja ali ona je zasnovana na Božijoj istinitoj reči za razliku od ovih današnjih. Tad se već javljala tajna bezakonja a danas se usavršila i preovladala pa prava vera izgleda kao kriva. Može se crkva zvati kojim god želi imenom ali je njena dela(rodovi) odaju da li je stvarno ta za koju se predstavlja ili nije. Vikali su i pre 20 vekova da su oni deca Avramova a Hrist im reče da kad bi bili ono za šta se predstavljaju onda bi dela Avramova (dela poslušnosti i vere činili). Još se kaže da neće svaki koji govori Gospode, Gospode ući u carstvo već ko čini po volji Božijoj. Ako ste prava crkva među vama će vladati ljubav.

Ako ste prava crkva nećete imati drugih Bogova niti im klanjati ni služiti. Ako ste prava crkva odmaraćete (ući u pokoj) u onaj dan u koji i Bog počinu i blagoslovi ga. Ako ste prava crkva nećete ubijati niti blagosiljati ubice ni oružje. Ako ste prava crkva ponizno na kolenima skrušena srca će te pristupiti Bogu. Ako ste prava crkva nećete izvrtati Božiju reč nego verovati u pročitano i to primeniti u svom životu.
Koja crkva ne stoji na Božijoj reči i negradi veru na Hristu jadna je ma koliko vam ona prirasla za srce. Svako ide da skuplja sebi učitelje kako ga svrbe uši (da čuje ono što je drago njegovom uhu). Ko još doslovno veruje Bogu?
Sve konfesije, bratstva, srkve i zajednice će u glas reći : MI
A kad ih provučete kroz skener zvani BIBLIJA pokaže se njihovo bolesno stanje i golotinja duha.

Ponavljam još jednom da je Damaskin dobar čovek ali na pogrešnom mestu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не рече нам шта би са Црквама које су основали Апостоли?
Кад стигоше да се искваре?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 13:18 
Početnik
Početnik

Саборност као узрастање индивидуалне зрелости до заједнице
или издвајање, засебност (секаре) жеља да се истакне како је истина посјед само мале и затворене групе коју ствара и води један харизматични вођа, а не сабор апостолских ученика.

Da li ste u gornjem tekstu harizmatičnog čoveka opisali u pozitivnom ili negativnom smislu?
Sad pogledajte kako ste nazvali Hrista u sledećoj izjavi.

Видите, управо је Христос (на грчком - "помазаник") једини истинити човјек и једини аутентично харизматични човјек

Ako vam nekažem ostaćete u zabludi a ako vam kažem nećete verovati jer je vaš cilj osuditi sve koji nisu kao vi, a šta ili ko vam brani da i vi pričate o Bogu ne ružeći ga.
Bog se neda ružiti pa će zato svaka reč biti nad vašom glavom jer će te se njima sami osuditi.
Dakle šta su sekte za vas?
Odgovorom na to pitanje reći će te sve o sebi čak i ono što ne želite.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]