banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 18:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Mislim, dakle ne znam
Hrvati vjeruju i u boga i u evoluciju
57,5 posto hrvatski državljana vjeruje u tvrdnju da je čovjek nastao od jednostavnijih životinjskih bića, tj. da je nastao evolucijom, pokazuje istraživanje Johna Millera objavljeno u znanstvenom časopisu Science. S druge strane, u Hrvatskoj 89,1 posto populacije vjeruje u boga. Prof. dr. Josip Baloban s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu u svom je istraživanju utvrdio nekompatibilne stavove hrvatskih građanima - 65,9 posto odobrava ženi imati dijete bez stabilne veze s muškarcem, a istodobno 81,9 posto tih istih hrvatskih građana tvrdi da dijete treba imati oca i majku da bi sretno odraslo; 80,6 posto populacije abortus smatra ubojstvom jer se prekida ljudski život, a 64,4 posto te iste populacije daje mogućnost ženi da odlučuje o pobačaju. Iscrpnije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Možda se nisam dobro izrazio, ne bukvalno tumačenje nego bukvalno prihvatanje.
Dobar primjer je scena iz rajskog vrta, uloge: Adam, Eva, Bog i The Serpent. Ima ljudi da stvarno misle da se to tako odigralo, od riječi do riječi :D (i nisu baš najspremniji da to mišljenje zadrže za sebe).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 08:13 
Mene to zbunjuje.... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 02:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Malo vedrija strana evolucije

"Now,consider the tortoise and the eagle.
The tortoise is a ground-living creature.It is impossible to live nearer the ground without being under it.It's horizons are a few inches away.It has about as good a turn of speed as you need to hunt down a lettuce.It has survived while the rest of evolution flowed past it by being,on the whole,no threat to anyone and too much trouble to eat.
And then,there is the eagle(nije dvoglavi).A creature of the air and high places,whose horizons go all the way to the edge of the world.Eyesight keen enough to spot the rustle of some small and squeaky creature half a mile away.All power,all control.Lightning death on wings.Talons and claws enough to make a meal of anything smaller than it is and at leat take a hurried snack out of anything bigger.
And yet the eagle will sit for hours on the crag and survey the kingdoms of the world until it spots a distant movement and then it will focus,focus
focus on the small shell wobbling among the bushes down there on the desert.And it will leap...
And a minute later the tortoise finds the world dropping away from it.And it sees the world for the first time,no longer one inch from the ground,but five hundred feet above it,and it thinks: what a great friend i have in the eagle.
And then the eagle lets go.
And almost always the tortoise plunges to its death.
Everyone knows why the tortoise does this.Gravity is a habit that is hard to shake off.No one knows why the eagle does this.There's good eating on a tortoise but,considering the effort involved,there's much better eating on practically anything else.It's simply the delight of eagles to torment tortoises.
But of course,what the eagle doesn't realize is that it is participating in a very crude form of natural selection.

One day,a tortoise will learn how to fly."

:drinking:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 11:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
totalno sam zaboravio na ovu temu ali vidim da drugi nisu :)
teorija evolucije nije odbacena ali naucnici je "cerupaju" kad god stignu
nisam pristalica niti teorije evolucije niti "Bozije kreativnosti"
ipak poprilicno se cini nemogucim Darwinova teorija po kojoj su svi zivi organizmi evoluirali iz jednocelijskih organizama sto je cak i matematicki dokazano nemogucim
nadam se samo da ce naucnici jednog dana doci do konacnog odgovora a da to ne bude 42 :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 11:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
BSE je napisao:
ipak poprilicno se cini nemogucim Darwinova teorija po kojoj su svi zivi organizmi evoluirali iz jednocelijskih organizama sto je cak i matematicki dokazano nemogucim

Gdje? Kad? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 11:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ungh! mnogo me pitas, nisam se ni trudio da zapamtim s obzirom da takve stvari ne znam kako izracunavaju tj. kakve formule se koriste i kakve varijable

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 20:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Australski gušter usred evolucije - polovina populacije nosi jaja, a polovina rađa žive mlade.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]