banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 13:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Pa jebiga, tako jeste na zalost.

Ko ne bi bio srecan da neko odavde postigne veci uspeh... Evo, ja prvi bih! Nije uopste bitno koji bend je u pitanju! Vise od 7 godina podrzavam domace bendove, posedujem demo snimke/albume skoro svih bendova iz RS i Srbije (i tonu toga iz fBiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i CG), radim SerbianMetal.org upravo u cilju promocije svega toga, ali toliko je to daleko, taj neki uspeh, od ovih prostora, da je to porazavajuce.

Mi smo dobili pozive da idemo u Italiju u Torino da sviramo. Verovao ili ne, cak i Kazahstan tri koncerta. Rumuniju... Ali kojim parama, ko ce dati otkaze na poslu zbog tako necega, ko ce krenuti u beli svet samo sa gitarom na ledjima i nadati se sreci... mnogo je bendova danas u svetu koji sviraju 10000 puta bolje od ovdasnjih, a za koje niko ne zna. Barataju vecim parama, imaju EU pasose... a mi? Ljubav prema muzici, lose instrumente, i nekakvu nadu u srcu... Slaba vajda od toga.

Nekako sam uvek vise cenio iskren stav (makar zvucalo i pesimisticki), nego ni na cemu baziran optimizam. Alogia i njihov ugovor od "presudne vaznosti za ove prostore" i sta na kraju bi od toga? Nista, objavljen album, bend jos uvek u Smederevu... Duga je to prica, ne bih da smorim.

Ja dajem podrsku i Monumentu i svim bendovima odavde, na sve nacine (organizovao sam im koncerte, prvi cu ih gurati u medijima kad dodje vreme za to), ali nemoj me molim te napadati sto ne vidim to kako ti vidis. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ali sacekaj, sto se mene tice uspjeh bi bio i imati redovne swirke u BiH, HR, SER... snimiti skroman album, skroman spot, imati barem 100 ljudi na svirci i da svi plate kartu, prodati onoliko diskova da se barem pokrije trosak snimanja istog. Ne moram biti na velikom stejdzu Ozz Festa da bih bio zadovoljan. Meni je cak i Geto, ne moras vjerovat, dobar kad je popunjen...
Idemo u skladu sa mogucnostima, protegnes se koliko si dugacak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 16:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Ali sacekaj, sto se mene tice uspjeh bi bio i imati redovne swirke u BiH, HR, SER... snimiti skroman album, skroman spot, imati barem 100 ljudi na svirci i da svi plate kartu, prodati onoliko diskova da se barem pokrije trosak snimanja istog. Ne moram biti na velikom stejdzu Ozz Festa da bih bio zadovoljan. Meni je cak i Geto, ne moras vjerovat, dobar kad je popunjen...
Idemo u skladu sa mogucnostima, protegnes se koliko si dugacak.

Ali mi smo to sve postigli. Sve popisano, pa i mnogo vise od toga. I sta imamo na kraju od toga? Nista. Skoro kao na pocetku. Opet moras iz svog dzepa placati album, patiti se sa izdavanjem, i zasto? Da ga klinci prerezuju na mp3? Raspitaj se malo za prodaju original diskova domacih bendova, ako meni ne verujes. Cifre vise ni trocifrene nisu.

Ako ti je Geto OK, u redu onda. Samo trebas naglasiti sta mislis pod "uspeh" benda. Ja Geto ne vidim ni kao pocetak, a kamoli kao merilo vrednosti necega. OK klub za usputnu svirku, ali kome je to vrh, taj se muzikom iz hobija onda bavi.

Antidope, ja sam jedan fakultet i dobar deo zivota investirao u sve ovo. Sve sto pricam subjektivno je misljenje... Ali misljenje koje je bazirano na cinjenicama. I ne vidim uopste svrhu ove rasprave. Monumentu i ti i ja zelimo sve najbolje, i bolje tu da stanemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja sam dobar dio zivota potrosio i trosim ga jps uvijek na rockandroll i namam osjecaj da sam nesto zajebo ili ga izalud potrosio. To je moj izbor. A da li ti je mozda ikada palo na pamet da ti ipak nisi za to, za taj zivot. Bez obzira sto volis to, mozda si ipak za neku drugu ulogu u svemu tome. Ja sam naprimjer svjestan da bend Antidope nista jos nije uradio iskljucivo zbog nas samih. Nismo radili kako treba... i jebi ga. Ali necu zbog toga da drugima govorim kako nemaju sanse i da ih sputavam, jer imaju sanse naravno, ako budu to zeljeli i imali malo srece.
Monumentova prilika je kao kuca velika.
Tvoje teske demoralisuce rijeci stvarno nisu primjerene od jednog starijeg i iskusnijeg kolege.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
a da vas dvojica otvorite svoj forum?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 10:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
stvarno preterujete.otvaramo temu:ko je vise ulozio u muziku-antidop ili hjuman? :lol: pa ljudi moji....smijesni ste pomalo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 11:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Tvoje teske demoralisuce rijeci stvarno nisu primjerene od jednog starijeg i iskusnijeg kolege.

S tobom ne vredi pricati... Svaki razgovor se svodi na to da sagovornik nije u pravu (a ne da jednostavno ima drugacije misljenje), bilo da pricamo o Metallici, ili o nekoj ovakvoj temi...

OK, iskljucujem se iz rasprave, ti nastavi sa sirenjem optimizma, zasnovanog na ko zna cemu, ja cu svoje "demoralisuce reci" (zasnovane ne na svom radu, nego na poznavanju situacije u ex YU i rezultatima rada SVIH bendova od kad se metal ovuda svira) zadrzati za sebe. Ako mislis da tako treba da se radi, da se cuje samo pozitivna strana svega, samo napred. Samo me nemoj vise pominjati u postovima, molim te.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
AntiDope je napisao:

S tobom ne vredi pricati... Svaki razgovor se svodi na to da sagovornik nije u pravu (a ne da jednostavno ima drugacije misljenje), bilo da pricamo o Metallici, ili o nekoj ovakvoj temi...

OK, iskljucujem se iz rasprave, ti nastavi sa sirenjem optimizma, zasnovanog na ko zna cemu, ja cu svoje "demoralisuce reci" (zasnovane ne na svom radu, nego na poznavanju situacije u ex YU i rezultatima rada SVIH bendova od kad se metal ovuda svira) zadrzati za sebe. Ako mislis da tako treba da se radi, da se cuje samo pozitivna strana svega, samo napred. Samo me nemoj vise pominjati u postovima, molim te.

Cekaj stani, hoces da potvrdim da Monument nece nikada, ali nikada niti ima bilo kakve sanse da ucini nesto veliko na planu svirke. Izvini, ja to ne mogu i ne zelim da kazem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2006, 14:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma, kako samo shvatas sve naopako? Tvoje misljenje je TVOJE misljenje, i niko ti ne brani da ga ovuda predstavljas. Moje misljenje je MOJE misljenje i kraj price.

Nisam ja dosao ovde prvi i napisao tonu neuspeha ili sta ti ja znam domacih bendova, pa onda citirao tvoj post i rekao "a onda mi dodje Antidope i napise..." pa stavim deo nekog tvog posta.

Ne mogu zaista da pricam ovde vise s tobom. Posto u okolini ima onih koji ovaj razgovor i tako ne kapiraju, gde je bio problem da stanemo na onom mestu gde sam napisao da i ti i ja zelimo sve najbolje Monumentu?

Ti si u fazonu da bih ja trebao da govorim lazi ovde, ili ono sto ne mislim, a to ne mogu. Stoga posto vec smeta kako vidim te stvari, necu vise pisati uopste, drugog nacina nema.

Mada ti moram reci da mi ovo sto ovde pises zvuci veoma neozbiljno, kao kad neki tinejdzer velica omiljen bend u besvest, bez argumentovanih izjava. Vec ono: "oni su odlicni, i jebite se svi". Pitam te da mi pomenes jedan bend koji je uspeo sa ovih prostora - ne odgovoris. Pitam te da li bi bio hrabar (ti ili bilo koji bend odavde) da das svojih 2000eur u nesigurno sviranje u Nemackoj (koje bi mozda i nesto donelo), pa ti se to vrlo verovatno ne vrati - ne odgovoris. Ali zato vidis velike prilike na sve strane za bend odavde, vidis "uspeh" u svirci u Getu... Koliko ulozis, toliko ce ti se vratiti, a ovuda niko ne ulaze ni 10% (iz ovih ili onih razloga) od potrebnog za taj neki uspeh (ne racunam bitan faktor srece).

Ne mogu vise da pricam o tome. Napisacu sta god hoces, samo da stanemo sa ovim razgovorom, OK?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
Ma, kako samo shvatas sve naopako? Tvoje misljenje je TVOJE misljenje, i niko ti ne brani da ga ovuda predstavljas. Moje misljenje je MOJE misljenje i kraj price.

Nisam ja dosao ovde prvi i napisao tonu neuspeha ili sta ti ja znam domacih bendova, pa onda citirao tvoj post i rekao "a onda mi dodje Antidope i napise..." pa stavim deo nekog tvog posta.

Ne mogu zaista da pricam ovde vise s tobom. Posto u okolini ima onih koji ovaj razgovor i tako ne kapiraju, gde je bio problem da stanemo na onom mestu gde sam napisao da i ti i ja zelimo sve najbolje Monumentu?

Ti si u fazonu da bih ja trebao da govorim lazi ovde, ili ono sto ne mislim, a to ne mogu. Stoga posto vec smeta kako vidim te stvari, necu vise pisati uopste, drugog nacina nema.

Mada ti moram reci da mi ovo sto ovde pises zvuci veoma neozbiljno, kao kad neki tinejdzer velica omiljen bend u besvest, bez argumentovanih izjava. Vec ono: "oni su odlicni, i jebite se svi". Pitam te da mi pomenes jedan bend koji je uspeo sa ovih prostora - ne odgovoris. Pitam te da li bi bio hrabar (ti ili bilo koji bend odavde) da das svojih 2000eur u nesigurno sviranje u Nemackoj (koje bi mozda i nesto donelo), pa ti se to vrlo verovatno ne vrati - ne odgovoris. Ali zato vidis velike prilike na sve strane za bend odavde, vidis "uspeh" u svirci u Getu... Koliko ulozis, toliko ce ti se vratiti, a ovuda niko ne ulaze ni 10% (iz ovih ili onih razloga) od potrebnog za taj neki uspeh (ne racunam bitan faktor srece).

Ne mogu vise da pricam o tome. Napisacu sta god hoces, samo da stanemo sa ovim razgovorom, OK?

Ti si lud. Ajde majke ti idi upali si neki black i slusaj zavijanje vukova i grane kako puckaju... Pristajem, ja sam tinejdzer koji misli pozitivno. Ti si matorac koji sve boji u crno. Zivio ti meni filozofe 100 godina. :)

Poslednji put menjao Molotov dana 20 Nov 2006, 08:43, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 02:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jun 2006, 05:10
JEBEM TI METAL.

COME ON, HONEY, TELL ME SO

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 02:22 
Stara kuka
Stara kuka

5150 je napisao:
JEBEM TI METAL.

METAL JE RAT.

ovo sam cuo od jednog lika sa bl chat-a. nick mu je bio Bojan5150. kakav je to lik...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

2Human
Moras se opirati sistemu koji ce te uvijek uciti da si bezvrijedan i beskorisan. Meni su Monument, tako sam ih ja sebi programirao u glavi, nosioci moje nade koliko god budu postojali.

Ako cemo objektivno, trebamo svi na trg krajine i izvrsiti kolektivno samospaljivanje (pogotovo mi koji smo se posvetili sviranju metala u RS). Ali to bi bilo glupo. zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Pristajem, ja sam tinejdzer koji misli pozitivno. Ti si matorac koji sve boji u crno.

OK, da zavrsimo ovde?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
AntiDope je napisao:
Pristajem, ja sam tinejdzer koji misli pozitivno. Ti si matorac koji sve boji u crno.

OK, da zavrsimo ovde?

Ti brate radi sta hoces, ako ti se ne pise, nemoj. Ja vam samo mogu reci da mi je drago sto se momci trude i rade iako su i oni poceli sada sa ovim izletima po drugim bendovima, sto ja licno ne volim, ali sta da se radi kada je kriza. :) Eto ko ne zna, u Parastosu Dox-Monument svira bubanj.

Elem, mogli ste momci ispustiti par sekundi necega da cujemo, kao najavu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 07:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
bog te jebao, nece valjda prestati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka

neeeeee...!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 14:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
ne!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da nastavim... :)
Najbitnije za swe bendove iz BL je da shvate u kojoj se situaciji nalaze. Znaci da zaborave na tiraze u svijetu, vec da srede stvari kod sebe, prvo u svom gradu, pa onda dalje. Banjaluka ima dovoljno fanova extremne muzike kakvu svira Monument koji bi upotpunili pricu oko zabave na svirkama i dali dovoljno razloga Monumentu da nesto radi. Onda kasnije malo prosiris pricu na komsijske gradove i eto ti posla ... Moras da radis sa ljudima, sa promoterima, klubovima, medijima... swe se moze kad se hoce...samo ne mozes se protegnuti duze nego stos dugacak stob znacilo da ne mozes ici u svijet dok nisi ultrajebeno dobar, a vecina (mozda i svi) bendova nisu tehnicki dorasli visokotiraznim svjetskim bendovima.

Npr. sljedeca slika
Slika
pokazuje atmosferu koja je po meni dovoljna da bend radi. Nekome to nije dovoljno, meni je ovo taman.

A posebno bih kritikovao ravnodusnost prema svirci Monumenta sa Vaderom. Ja nisam fan Vadera, ali znam iz price sa mladim momcima da neki vec i samo to smatraju uspjehom. I to je nesto brate i to je dobar pocetak.

A ove...
All 2 Human je napisao:
Nista niko sa ovih prostora nece postici, ne treba se zanositi.
... rijeci ce uci u anale podrske domacim bendovima!!!

Poslednji put menjao Molotov dana 22 Nov 2006, 08:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 20:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
8)

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]