Možemo mi Zvezdaši sad lijepo da se tješimo činjenicom da je Zvezda i dalje prva na tebeli sa popriličnom prednošću, ali meni je to slaba utjeha. Još uvjek se nekako nadam da ima istine u onome, što se stalno priča, da Zvezda igra sa pola snage, ali mislim da je u tome sve manje istine, a sve je više istine u činjenici da jednostavno nema nikakvog pomaka u igri. Ne igra Zvezda sa pola snage, a i zašto bi? Prvenstvo im je jedino ozbiljno takmičenje i ne vidim zašto bi štedili snagu. Zvezda igra očajno. Sva ta silna pojačanja i taj strašni tim na terenu djeluje kao grupa početnika. Bajević traži strpljenje, ali prošlo je već poprilično vremena otkako je preuzeo Zvezdu, a još se ne primjećuje neki pečat njegovg rada. I dalje ga smatram velikim trenerom, ali mislim da sa Zvezdom jednostavno nije uspio. Daj Bože da se varam, pa da se sipsotavi kako je sve ovo samo perido uigravanje tima i adaptacije igrača, ali i da se to ispostavi kao tačno, opet to predugo traje... Od velikih pojačanja zasad jedino Gaj i Kastiljo djeluju kao ozbiljni igrača. Ailton ipak ne može da se ukopi u igru tima koji i dalje napucava lopte prema naprijed i čeka da se dogodi svjetsko čudo, tačnije da Đokić ne napravi prekršaj u napadu, pa da se složi neka ozbiljnija akcija. Za kompletnu dosadašnji dio sezone, Zvezda nije uspjela da poveže jedno poluvrijeme dobre igre... Nažalost. Vezni red je krcat igračima, a tam upravo najviše škripi. U odbrani je sve svaljeno na Gaja i Biševca, koji odlazi na kraju sezone i čim jedan od njih dvojice ne igra, odmah škripi na sve strane... Lijevi bek je i dalje problematično mjesto, jer Anđelković nema neophodan kvalitet. On eventulano može da posluži kao zamjena za nekog kvalitetnijeg na toj poziciji. Tutorić i Joksimović su samo solidne alternative, koje bi mogle da igraju eventulano kad bi igra kompletnog tima ulijevala neku sigurnost, ovako oni su kikseri kojima se ne smije dodijeliti važna uloga. Ino pojačanja su posebna priča. Georgiev djeluje i sporo i izgubljeno. Tek na momente pokaže nešto od očekivanog, Brazilac Tadeu ne dobija nimalo prilike da igra, a Suzuki je odavno izgubljen. Ne znam da li Bajević na terenu vidi nešto što mi obični ljubitelji fudbala ne vidimo, ali cijenim da konačan sud daju navijači, a oni se nikako ne bi mogli okarakterisati zadovoljnima.
Nova pojačanja su neminovna, a pod hitno bi trebalo iščeprkati Bajalicu i Kolarova iz OFK Beograda, kao pojačanje za zadnju liniju. Riješiti se balasta u vidu Miladinovića i Joksimovića i dovesti još jednog solidnog štopera.
A šta reći onda o kompletnoj ligi, kad ovako jadna Zvezda ubjedljivo vodi prvenstvenu trku? Partizan se diči nakim uspjesima u Evropi i to mu je odlično opravdanje za činjenicu da se batrgaju na četvrtom mjestu u prvenstvu. Prvenstvo nije slabo, već je mizernog kvaliteta...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|