banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 04:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Nov 2006, 16:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 17:26
Obicno se kaze da je zaljubljenost slijepa. Skoro sam citao pisca koji kaze da zaljubljenost ne kvari vid vec ga popravlja. Biblija nas uci da u ljudima gledamo ono najbolje, ali te lekcije su jako teske. Medjutim kad se zaljubis dogadja se cudo. Iznenada dobijas natprirodnu sposobnost da u drugoj osobi vidis ono najbolje i da ignorises ili oprostis slabosti i mane. Ovo stanje nam daje predukus nebeskog carstva u kome cemo jednog dana svako ljudsko bice posmatrati na ovakav nacin. Zaljubljenost nam takodje ukazuje na nacin na koji Bog posmatra nas.
U zaljubljenosti nema sebicnosti a licne zelje su zamjenjene zeljama drugog. Moji licni interesi i ja sam, nismo vise u centru svemira vec interesi druge osobe. Spontano i bez ikakvog napora ispunjavamo zakon koji kaze "ljubi bliznjega kao samog sebe."
Nazalost, ja ne mogu da volim svaku osobu u mom komsiluku, a da ne govorim o citavoj planeti, na nacin na koji volim svoju zenu. Niti imam tu sposobnost niti zelju. Ali jednog dana cu je imati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Нека те Господ учврсти на твом путу драги брате и нека ти подари небеску љубав према ближњима!

Свако ти добро у Христу Гопсоду нашем!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 16:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Pozdrav duhovni prijatelju,

Brate, sjeti se one Isusove priče o čovjeku koji nadje rijedak biser i ide i proda sve što ima samo da dodje do tog bisera. To je nešto slično onome što si ti opisao, kad osjećaš da imaš sve što si ikada tražio, da ti ništa više na ovom svijetu ne treba, i jedino što možeš da uradiš od te radosti je da zoveš i druge da podijeliš svoju sreću s njima. Sjetio sam se opet one priče o ribaru koji ulovi punu mrežu riba pa ne može sam da je izvuče i ZOVE DRUGE da mu pomognu.
I gledaj, Isus spominje tu priču kao metaforu za Kraljevstvo Nebesko, a on sam kaže da, kad se molimo, da se molimo za Kraljevstvo Nebesko, a SVE OSTALO ĆE NAM SE NADODATI. Zato mislim da je ljubav prema bližnjem rezultat nalaženja Kraljevstva Nebeskog o kojem Isus govori.
Evo još jedan citat:

"Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, sigurno neće ogladnjeti. Tko vjeruje u me, sigurno neće nikada ožednjeti". (Ivan/Jovan, 6.35)

Ja želim tebi i Damaskinu i meni i svima ostalima ŽEĐ za Riječju Božjom, da Ga tražimo svim srcem svojim, i da Ga nadjemo.

VELIK JE GOSPOD U MOJIM OČIMA, BLAGO ONOM KO SE U GOSPODA UZDA!

Veliki pozdrav svima!

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2006, 19:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
duhovni prijatelj je napisao:
Obicno se kaze da je zaljubljenost slijepa.

Zaljubljenost I JESTE SLIJEPA ... utoliko sto ljude ne vidimo onakvima kakvi jesu, nego IDEALIZUJEMO ljude, odnose, pojave. Idealizovanje znaci da sami sebe ubijedjujemo u nesto sto nije tako, dodavanje stvarima lijepsi znacaj nego sto imaju. Idealnizovanje je daleko od RAZUMIJEVANJA sebe, odnosa, zivota, Boga itd. Razumijevanje se ne krije se u dualnosti. A jedna strana dualnosti jeste i idealizovanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 19:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Nista na svijetu nema ljepse od ljubavi,Jedino je ljubav ono zasto se isplati boriti i zivjeti,Slasem se sa tobom i drago mi je sto si iskren,Ali ja sam ubjedjen da je BOG ljubav i da ce nam ON dati da tako volimo druge ljude,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Драги Шатја,

пут у пакао почиње егоизмом и идолатријом себе.

Једини прави духовни подвиг је кад надилазимо себе кроз љубав према Богу и ближњем...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 20:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Svrha covjekovog postojanja je bas da voli Boga i Bliznje, ali takoce je istina da je djavo umjesao svoje prste i da je na zemlji sve manje iskrene ljubavi,Nista covjeka ne moze vise da ohrabri nego saznanje da postoji BOG koji nas VOLI i da ce ON doci na zemlju i stvoriti sve novo,Dok BOG ne doce molimo se Bogu da ovde sada na zemlji postoje ljudi koji ce nositi ovakvu ljubav drugima,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Амин, брате Каспа!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 20:24 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Da vam Bata kaze ... ako imate problema sa prostatom, uzmite Kompostu ...

Sex je korijen svega. Zivio korjen svega :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Зашто друже Че,
па наш сексуални живот је сасвим нормалан, немамо потребе за хемикалијама. Задовољавање сексуалних страсти врло често нема много везе са љубављу.

А овдје се говори о духовној љубави која може да произрасте и из осјећаја заљубљености, које је на неки начин предокус вјечне љубави, па ми се чини да си мало промашио тему.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 20:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Damaskine, pusti Chea, nije on zlonamjeran ali voli da zadirkuje. Skontao je on o čemu je tema :-)

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Свако добро брате Дак!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 20:45 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Damaskin je napisao:
Зашто друже Че,
па наш сексуални живот је сасвим нормалан, немамо потребе за хемикалијама. Задовољавање сексуалних страсти врло често нема много везе са љубављу.

А овдје се говори о духовној љубави која може да произрасте и из осјећаја заљубљености, које је на неки начин предокус вјечне љубави, па ми се чини да си мало промашио тему.

:-k

"Platonska" ljubav?

Hm ... Slazem se da zadovoljavanje vrlo cesto nema mnogo veze sa ljubavlju - ako se igras sa desnom rukom - ali u suprotnom ... ne znam ... Uopste cemu poenta prepiranja, svako zna svoje, bar kad su ovakve stvari u pitanju :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 14:40 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Nov 2006, 10:04
Ljubav je energija koja se puni u srcima, aprazni medju nogama :)

JEDINI KOMPETENTAN SAJT !!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]