banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Jul 2025, 10:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 874 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da, muke su to, izabrati ime :), nije to mala stvar, posebno kad se uzme u obzir da imena nose određenu energiju i da osobe zbog imena mogu nešto bolje ili nešto lošije proći. Od nekoga ko se razumije u to sam recimo čuo da nikako nije dobro ime koje ima dva slova "o", osobe sa takvim imenom u životu pate a ne svojom krivicom. Ima tih pravila. Imena sa dva "a" znače "kraljevski". To oko imena uopšte nije naivno koliko možda izgleda, time je osoba obilježena za cijeli život.

Možda bi bilo najbolje sanjati ime, ali da je to baš pravi san koji poručuje koje ime izabrati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
Možda bi bilo najbolje sanjati ime, ali da je to baš pravi san koji poručuje koje ime izabrati.

Ja sam podavno sanjala kao da imam sina i sanjala sam ime koje sam mu dala, a to mi je ime inace oduvijek bilo simpaticno, ali je moja rodica dala to ime svome sinu, pa mi je sad malo glupo da i ja dam svom djetetu isto ime (u slucaju da bude musko :) ).

A za zesnko nije problem, nekako mi je lakse naci ime za zensko nego za musko.

Zasad mi se svidjaju imena David, Damjan, Luka, Leonardo, Leon, ... :) Ali opet..ja i ovaj moj nikako se dogovoriti.
Ako nista drugo ne nadjem, onda ce najvjerovatnije ostati na Davidu. Ali mi je to ime nakako hladno. Ipak mi se vise svidjaju imena koja sadrze "M" i "J" u sredini. Zrace toplije. Barem meni.

Ajd ti predlozi nesto Vaderu, ako nije problem. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Jako cudno mi je sto cosma ne komentira ime.....hmmm bas me zanima...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Inace Iris meni najlepse zensko a Stefan musko ili Ivan!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka

DusanSilni je napisao:
Jako cudno mi je sto cosma ne komentira ime.....hmmm bas me zanima...!!!

Koje ime? :oops: Sta ima na imenu da se komentarise? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Koje ime? Embarassed Sta ima na imenu da se komentarise?

Nebitno...znace ona o cemu ja pricam...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka

Evo ako nekoga zanima, imam par linkova sto se tice imena, njihova znacenja, odakle poticu itd. :

http://www.behindthename.com/

http://www.radiopek.co.yu/znacenje-imena-abecedno.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
Ajd ti predlozi nesto Vaderu, ako nije problem. :)

Slab sam sa imenima :)

Meni je David lijepo ime, ali ne bih druge savjetovao oko imena, ozbiljna je to stvar a ja sam neozbiljan :). Slažem se da je malo nezgodno kad je neko iz bliže okoline svom djetetu dao ime koje bi ti željela dati, ali u krajnjem slučaju ako ti se ime baš sviđa slobodno ga iskoristi bez obzira što ga je neko već dao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Meni je David lijepo ime, ali ne bih druge savjetovao oko imena, ozbiljna je to stvar a ja sam neozbiljan :).

Neko je ovde izgleda pobrkao loncice. Ti i neozbiljan?? :oops:. De ti ipak provjeri da nisi ipak zamijenio ono 'ozbiljan' i 'neozbiljan'. :)

Nekako mi se cini da je izgleda lakse roditi djete nego mu izabrati ime. Ipak je to nesto sto ce ga oznaciti za citav zivot. Imam ja izgleda jos dosta posla pred sobom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
Nekako mi se cini da je izgleda lakse roditi djete nego mu izabrati ime.

:)

Ja sam inače slab sa imenima, kad recimo trebam dati ime nekom direktorijumu na računaru, ili nekom fajlu, znam dosta razmišljati :), lakše mi je nekad uraditi dosta nečeg drugog nego na kraju dati ime :)

A to za "ozbiljan" i "neozbiljan" :), ja sam neozbiljan kao malo dijete, da pitaš moje društvo koliko sam neozbiljan imali bi ti svašta reći :)

Mada mogu ponekad i biti ozbiljan :), kako kada, kako sa kim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Pavle

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 20:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Stefan i Milica

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 22:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Leona je napisao:
Zasad mi se svidjaju imena David, Damjan, Luka, Leonardo, Leon, ...

Tvoj nick u muskom rodu? :D
Iskreno, meni se ne svidja to musko ime. Prva 3 su mi ok (ipak po redu Luka>David>Damjan), a 4. i 5. su mi vise za germanske narode. :)

U kojem ti ono rece da si mjesecu, Leona, da znamo koliko ces jos dugo citati nase prijedloge? :)

Inace, kakvo kontas dati ime djetetu? Neko nase, ili neko austrijsko/njemacko/strano (posto si tamo)? Ako mislis dati nesto nase, moja omiljena (muska) imena su: Igor, Nikola, Ivan, Aleksa. Strana: Michael, John, Nick. :)
Takodje, fina su mi jos neka ruska imena (pored 'Igor'): Sergej, Vladimir, Andrej.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Ja volim Danilo! :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

moon je napisao:
Ja volim Danilo! :angel:

Samo što Danilo tj. Daniel znači "Bog je moj sudija", pa bi se trebalo pripaziti ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 10:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Ako bude bila kći, neka se zove Angelina ili Marina-Ela ili Milica, ako bude bio sin, neka se zove Božidar, Petar, Stefan..
I Lavice, nemoj se previse brinuti zbog imena, u pravom trenutku ce ti biti dano ime za tvoje dijete. Moja majka je moje puno ime cula prvi put u zivotu dok je jos bila u bolnici poslije poroda i to ime mi je dala. :-). Jedan moj drugar, prije nego sto mu se rodio sin, citavu noc mu jedno ime na umu: Božidar. To ime mu je i dao.
Sjeti se kako je andjeo Gospodnji rekao kako da se da ime Isusu i Jovanu Krstitelju. Tako ce se i tebi, na ovaj ili onaj nacin, dati ime za tvoje dijete. :-)
Ja licno nikad necu pitati nekog drugog za imena svoje djece, vec cu im sam od sebe dati ime. Zamisli rodi se tvoje dijete i nakon 10 godina pita te kako si dosla do njegovog imena a ti mu kazes: "Reko mi neko na forumu", ili "kopala po internetu citavu noc pa nasla". :-)
U krajnjem slucaju mozes mu uvijek dati ime Dražen. :P

Pozdrav!

Poslednji put menjao Dak dana 30 Okt 2006, 11:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka

FLASH je napisao:
U kojem ti ono rece da si mjesecu, Leona, da znamo koliko ces jos dugo citati nase prijedloge? :)

Paa...davanje prijedloga je otvoreno do marta, znaci imate jos fore. :)

FLASH je napisao:
Inace, kakvo kontas dati ime djetetu? Neko nase, ili neko austrijsko/njemacko/strano (posto si tamo)?

Ma NASE, kakvo strano. Ili, jos bolje, SVETSKO - a NASE. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka

Dak je napisao:
Ja licno nikad necu pitati nekog drugog za imena svoje djece, vec cu im sam od sebe dati ime. Zamisli rodi se tvoje dijete i nakon 10 godina pita te kako si dosla do njegovog imena a ti mu kazes: "Reko mi neko na forumu", ili "kopala po internetu citavu noc pa nasla". :-)

Ja ne pitam nikoga za ime. Ja samo trazim prijedloge. :) Ime nece doci samo od sebe, ili ces ga cuti negdje od nekog, ili procitati. A naravno da cu JA svome djetetu dati ime. Ime, koje sam negdje cula ili procitala. I necu se nikad stidjeti reci da sam to ime vec negdje cula ili vidjela. Jedino ako ja ne izmislim neko posebno ime koje jos nema nigdje na svijetu, e ondaa... to je vec druga prica. Ali ne vjerujem da ce dotle doci. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Razumijem ja tebe, ali mislio sam na svu hektiku oko imena, trazenje po internetu, trazenje prijedloga i to. Ali cim ti se ne svidja ime Drazen tesko da cemo se sloziti :P :D :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka

Dak je napisao:
Razumijem ja tebe, ali mislio sam na svu hektiku oko imena, trazenje po internetu, trazenje prijedloga i to.

Cuj, 'hektika'. Dati ime djetetu je velika stvar. Nije to ko kad kao uzmes kolica za djete pa mozes promijeniti kad hoces i kad ti dosade. Doduse, jos se nisam ni za kolica odlucila, a kamoli za ime. A kolica sam pocela traziti odskoro, a o imenu razmisljam vec gooodinama i jos nista. :D

Dak je napisao:
Ali cim ti se ne svidja ime Drazen tesko da cemo se sloziti :P :D :-)

Ma ko tebe pita. :D :P :)
Eto sad bas necu da TI das ime mom djetetu. Bas necu. Sad hocu da Flash da ime. :D :) :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 874 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]