banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 12:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 18:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Damaskine, ja mislim da se ovdje bas radi o jednom velikom nesporazumu, samo je mozda Antropos malo dvosmisleno formulisao recenicu. Meni nije zvucalo kao neko prozivanje ili slicno.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2006, 13:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Hej, hej, dragi prijatelju Damaskine, uopste nije rec o tome!!!!

Citiraj:
Drugo, uopste nije rec o 'teoloskoj dogmi', ne znam zasto to tako nazivas? Jedino ako si me pomesao sa Damaskinom? Ja nesto bas nemam neke dogme, ja to nekako drugacije posmatram.

Vidim da je u pitanju nesporazum, kao prvo! Uopste nisam mislio niti sta lose, niti jos manje htedoh nekog etiketirati! U vas dijalog se nisam mesao, a ono sto sam mislio jeste da pravoslavni hriscani/bogoslovi koriste termin 'dogma' da definisu svoje hriscanske stavove, i ja ne vidim sta je tu pogresno sto sam rekao? Niti sam sta lose mislio, niti kazao!

Citiraj:
Па лијепо драги Антропос,
значи моја пријатељска и отворена прича почива на некаквој *дрвеној догми*?

Ma ne, naravno, zar to rekoh??? Uh, kako mrzim pravdanja, zato iz licnog iskustva shvatih da se obicno 'krivci' pravdaju...:) :) :)

Slazem se da Dakom...:)

Pozdrav svima, budite dobre volje, kao sto i jeste...I IZVINJAVAM SE SVIMA! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2006, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Опроштено унапријед!
Праштајте и ви ако сам ја мало исхитрено и плахо реаговао!

Свако добро!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 17:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa...oprosti i ti za moju nepromisljenost...:)

Gospod Isus Hristos sa svima vama...

Groznium, oprosti i ti...:-(

Svima pozrav iz Beograda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 11:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
ljudi sta je sa vama ? nismo se pobili nego razmjenjivali misljenja bez nekog veceg vredjanja , dakle oprostite na iskrenosti :D ,pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:) Prijatelju, pa naravno da nismo! Ali, ljudi koji duboko dozivljavaju svoju veru u Boga, osetljivi su cak i na neprilagodjene reci...ostre reci...itd itd...Tako, jesmo razmenjivali misljenje, ali eto, desi se da u nasoj iskrenoj zelji drugima dok objasnjavamo vlastiti stav-malo budemo ostriji no obicno...:)

Ja mislio bice ko zna koliko stranica na ovoj temi...:)

Budite svi dobro, i znajte da vas sve Bog voli!

Prijatan dan... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 12:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2007, 12:47
Bog jeste jedan ali ga razni narodi različitim nazivima prizivaju. Svi što veruju u jedno vrhovno božanstvo veruju u istog Boga ma pod kojim ga god imenom zvali. Ali ovo nije slučaj sa obožavanjem krave, pacova, zmije ili nekog čoveka jer su oni smrtni i nemaju veze sa Bogom niti nas je Buda stvorio niti Alojzije niti Rastko. Onaj ko nas je stvorio njemu smo dužni upućivati molitvu jer prva zapovest to jasno govori. Islam kao vera u Alaha je ispravna kao i Jevrejska u JHVH ili hrišćanska u Gospoda. Što se tiče samog čina poniznosti u molitvi Islam je(od Ismaila) u boljem položaju jer padaju licem ka zemlji kao što su činili proroci vekovima. Ali oni ne stoje na Božijoj reči i imaju Muhameda kao ,,svetca'' to je slučaj i kod hrišćana gde svaki narod ima svog ,,scetca'' a Bog kaže ba je jedino On onaj koji jest i da se netreba imati drugih bogova uz njega jer oni nisu bogovi zato im netreba praviti kipove niti crtati slike istih niti ih ljubiti niti im klanjati. Ti takozvani sveci su bili dobri ljudi pa budite i vi niko vam ne brani ali im se nemojte klanjati i praviti razne kultove jer su se i oni za života molili Bogu a ne sami sebi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]