banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 07:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 07:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Treba srediti onaj dio gdje je bio Zenit pod hitno, i onu sramotu od spomenika Banu. I parkic, i poplocati dio od Gospodske do pozorista. Ima toga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 08:54 
Macro je napisao:
Treba srediti onaj dio gdje je bio Zenit pod hitno, i onu sramotu od spomenika Banu. I parkic, i poplocati dio od Gospodske do pozorista. Ima toga...

To je sica....ima gradu dati mnogo vaznijih stvari...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Као што већ једном написах на форуму, ово је једино мјесто гдје можеш чути критике на оно што се урадило у Бањој Луци послиједњих година. Апсолутно подржавам све што се урадило у самом центру града: парк Петар Кочић, поплочавање тротоара у ужем центру, сређивање трга, сађење нових младица дуж улица, храм Христа Спаситеља, сређивање фасада (Административне службе и оне старе зграде преко пута Боске нарочито),... итд. Овај град коначно постаје град и из дана у дан како се реализују нови пројекти постајем све већи оптимиста и губим вољу да одем одавде. Посла је све више, град је све љепши а женске су све боље ... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 09:37 
ja takodje..usput juche sam prolazio i viido da se neshto radi oko palasa????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 09:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Okt 2006, 13:25
Citiraj:
Посла је све више, град је све љепши а женске су све боље ...

:lol:
nisu zenske sve bolje i bolje ... nego si ti sve stariji i stariji pa "manje biras". :wink:

Banjaluka je super. Sta god da se radi - bice uvijek onih koji su za i onih "antiprotivnih" 8) , jedino na sto se zaista treba misliti i voditi racuna je Vrbas i zelene povrsine. Po meni je "jedino" to sto Banjaluku cini tako lijepom, jer zgrada ko zgrada .. ista je i u Sarajevu i u Banjaluci, a i za 30 godina od danas ce izgledati ... staro i "nefunkcionalno".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
bona je napisao:
ja sam, licno, imao priliku da vidim jos prije 2-3 godine, sva konkursna rijesenja uredjenja konkretno parka (naravno i ovo rjesenje) i hm, mogu rec' samo to da sam za malo pao u nesvijest kad sam cuo da je ovo proslo, pored ostalih.

Nesto kontam da je sasvim normalno da su proradili interesi. Zao mi je sto je tako ispalo, ako kazes da je bilo i boljih rjesenja, ali mi je drago sto nisam vidjela ta druga rjesenja. Nekad je lakse u neznanju.
Iskreno da kazem, bez obzira sto ce drugi reci da se samo kritikuje, meni se novi centar grada ne svida pretjerano, ali, opet, nije ni los. Mozda kad se obnove Boska i Palas, mozda ce sve ostalo imati smisla. Cini mi se da je sve nekako projekat za sebe, da se ne vodi mnogo racuna o uskladivanju. Recimo, ajde iskreno, na sta vama lici zgrada Damjana pored one stare zgrade sa desne strane?
Otkad znam za sebe u centru se uvijek nesto gradi i nikada ga ne dograde, nikada nije bilo da nema nijedne dizalice, nijedne nedovrsene zgrade, nijedne ograde. Da je to centar nekog veceg grada, razumjela bih. Eto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 10:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2006, 09:30
Dobro rade i nije lose, a za zgradu Damjana si u pravu, ili su trebali isloviti ih da urade i onu do nje ili da rade na isti nacin kao sto je i bila samo da je renoviraju, ovako se mjesaju stilovi *gledajuci ostale zgrade u Gospodskoj.
Sto se tice Boske moze da se rusi jer je i ruzna i nema vrijednost mislim gradjevinsku ali Palas stari dio zgrade nebi trebali rusiti ni po koju cijenu. Kupac se treba usloviti da zgrada ostane kakva jeste i da se ostatak gradi na isti nacin. Ipak je to prepoznatljiva zgrada Banja Luke!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
zigin...pa taj dio Palasa koji godinama zjapi nema apsolutno nikakvu funkciju...oronulo, trulo, puno vlage itd.

Bosku ne treba rusiti, renovirati da, ali ne treba rusiti.

Sve se vrti oko samo centra...zadjes u ulicu iza Boske ni "n" od novine koja "krasi centar"..ako nista drugo bar su se fasade u uzhem centru grada mogle srediti.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 11:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2006, 09:30
Pa hotel Palas nije bas oronuo, mislim na prednji dio. Bio sam i u sobama prije godinu nisu bas u tako losem stanju mogu se popraviti a onaj dozidani dio koji je prazan to treba srusiti.
Renovirane ulice kao Srpska i sada Jevrejska stvarno su katastrofa. Trotoar je u redu ali cesta vec sad ima ulegnuca nije mijasno ko ono pusti da prodje primopredaju :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 12:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
O tom nedovrsenom dijelu palasa smo i razgovarali.

A sto se tice izvodjaca radova i primopredaje, to kod nas sljaka ovako:

Isti onaj koji je nashtelio posao toj firmi da izvodi radove, na kraju vrsi tehnicki prijem.

Sve je prozeto politickim (partijskim) strujama i korupcijom, u sektoru urbanizma i izgradnje u BL.

Vrlo dobra organizacija
Skoro kao mafia.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 13:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
bona je napisao:
O tom nedovrsenom dijelu palasa smo i razgovarali.

A sto se tice izvodjaca radova i primopredaje, to kod nas sljaka ovako:

Isti onaj koji je nashtelio posao toj firmi da izvodi radove, na kraju vrsi tehnicki prijem.

Sve je prozeto politickim (partijskim) strujama i korupcijom, u sektoru urbanizma i izgradnje u BL.

Vrlo dobra organizacija
Skoro kao mafia.

...mafia od njih moze samo da uci...

...stvari koje su uradjene poslednjih godina dali su gradu novu svjezinu...nezadovoljni su uglavnom ljudi kojima se B.L. svidjala sa svojim izgledom turske kasabice koji je imala prije zemljotresa...renoviranje parka P.K. ima svojih propusta, ali pored izgleda, koji se moze nekom svidjati ili ne, ono sto se ne moze poreci je njegova funkcionalnost...ljetos je bio pun i dan i noc...jedino sto po mom misljenju fali je fontana...nesto kao u centru Laktasa, jednostavna, ali dzida vodu desetak metara u vis :D ...logicno je da sredjivanje grada pocne od centra jer je to dio koji posjecuje najvise ljudi...dobra stvar ce biti ako se B.L. podijeli na opstine jer ce tada svaka imati svoj budzet i moci ce da sredjuje stvari koje najvise "zuljaju" ekipu iz tog i tog naselja...po meni, prioritet u narednom periodu bi trebao biti Vrbas i sredjivanje onih silnih kanalizacionih odvoda...ugradjivanje filtera i ostalih fazona imace direktnog uticaja i na izgled korita rijeke, automatski nestaju one silne alge i poslije odredjenog vremena bice ushminkan kao sto je od Vrucice pa uzvodno...I NARAVNO ZELIM DA NAM SREDE STADION...ima toga jos, al' mi se dane pisati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 13:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
Citiraj:
...I NARAVNO ZELIM DA NAM SREDE STADION...ima toga jos, al' mi se dane pisati...

Projekat rekonstrukcije g. stadiona je vec u izradi, a sretstva su obezbjedjena.
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 13:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Okt 2006, 20:02
Podrzavam pozitivne promjene,koje su uocljive posljednjih godina u BL.
Do rata su se sve pare odlijevale u Sarajevo (Banjaluka je uvijek bila u drugom planu),tako je sad nastupila demografska i gradjevinska eksplozija.Taj proces nosi puno opasnosti,jer se brzo gradi,a investitori su najcesce polupismeni i ne postuju struku.Najnegativniji primjer je famozna aleja Centar,prava sramota za arhitektonski identitet Banjaluke(izuzetak je zgrada Hypo banke).Sto se tice centra,ovo sto je do sad uradjeno,po meni,odlicno izgleda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
bona je napisao:
Citiraj:
...I NARAVNO ZELIM DA NAM SREDE STADION...ima toga jos, al' mi se dane pisati...

Projekat rekonstrukcije g. stadiona je vec u izradi, a sretstva su obezbjedjena.
:wink:

...imacemo Vembli...imacemo Vembli...ale-oooooo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 22:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Nov 2004, 17:59
treba obnoviti banske dvore,kao sto je uradjeno sa zgradom administrativne sluzbe.u toku su zavrsni pregovori najvece srpske kompanije delta,o kupovini rk boska.ukoliko dodje do dogovora,a sve su prilike da je to gotova stvar,boska ce biti srusena.na njenom mjestu ce biti izgradjen "delta city-banja luka".dogradjeni dio palasa ce sigorno biti srusen.ja se nadam da ce na mjestu nekadasnjeg zenita biti izgradjen zepter centar,kao sto je i planirano.nadam se da ce komletna pjesacka zona od trga krajine,dalje kroz gospodsku,pa do pozorista,biti uredjena na jedisnstven nacin.

u toku je izrada regulaciong plana prostora preko puta ekvatora.svi objekti ce biti poruseni,a na tom mjestu ce biti izgradjen veliki trgovacki centar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2006, 07:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2006, 21:13
Ne bih da ispadnem sitničava, ali moram ispraviti... Banski dvori (množina) su u Zagrebu, a ovo što mi imamo u Banja Luci, bivši Dom kulture, zvanično se zove Banski dvor (jednina)... eto... morala sam.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 14:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Apr 2005, 14:38
nije lose,ali gdje ja zivim je sad katastrofa;
zgrade ne bulevaru,cara dusana,ovi neboderi,sad je uzas,boja neka blijeda,bolje da je sve narandzasto;
a tek kako su fasadu "napravili",kao da su amateri radili,iz daleka je kao ok,ali kada se priblizis,ma to je haos,ljepse da je ostalo bijelo onako

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 14:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sve je to Ok. grad se sreduje sve se cisti samo jedna stvar manjka u gradu a to su kante za smece ima ih u centru ali malo dalje???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 15:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
Bona, napisi nesto vise o toj rekontrukciji stadiona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 15:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
P@vle je napisao:
Bona, napisi nesto vise o toj rekontrukciji stadiona.

To i mene strasno interesuje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]