Kingica je napisao:
Ispravka, ne druge knjige nego jereticke knjige. Sto se plasis te rijeci?1 A mislim da to uopste nije greska vec ispravna stvar. Ja se ne bojim citati, to sam onim tetama rekla samo da ih otjeram. Ta crkvena zapovijest je donesena zbog ljudi kao sto ste svi vi koji ste usli u sekte. Jer ste bili labilni. Da to niste citali i da ste se pridrzavali te zapovijesti, imali bi i dalje zdravu pamet.
Ne plašim se ja riječi jeres, nego upravo ovi novi pravoslavci koje vjeroučitelji obrazuju na način koji sam navela, plašeći se da ne izgube vjernike koji trebaju puniti crkve što se grade u hiperprodukciji. Ovdje je postalo važnije neko vanjsko manifestovanje "vjere" nego potraga za vlastitom duhovnošću. Mislim da je ovo drugo pravi cilj, a ako ti ne misliš... onda je to druga priča. Najlakše je labilnim i kolebljivim vjernicima zabraniti da čitaju "jeres" nego im objašnjavati bilo šta. Kao što je bilo prije 1000 godina. Ljudi su bili nepismeni, Sveto Pismo je čitao i tumačio sveštenik, bili su lišeni svake mogućnosti da imaju svoje mišljenje. Ako misliš da ovako treba biti i danas, misli.
Kažeš zbog ljudi kao što smo "mi", gdje vjerovatno misliš i na mene, a ne znaš ništa o meni, jesam li u nekoj sekti, šta radim, ko sam itd. a govoriš da nemam zdravu pamet!!? Uostalom ako si ti i slični, "pravi" vjernici koji istinski vjeruju u šta vjeruju, valjda je tvoja volja dovoljno jaka da na nju ne može uticati jedan ili milion razgovora sa nekim "sektašem". Ili se ti možda nečega bojiš pa je bolje da ne dolaziš u doticaj ni sa čim što je "sumnjivo".
Uostalom, neuvažavanje tuđih opredjeljenja, kao što je vjera, i progon takvih ljudi se kosi sa mojim demokratskim ubjeđenjima.