Citiraj:
Ti ni jednom nisi vrijedjao "jereticka vjerovanja" nego iskljucivo ljude! I ti pricas o ljubavi??? TI?!?! Gadis mi se, nazalost. A reko sam sebi da necu vise ovakve stvari da pisem.
Brate Bik da nisi i ti to u zadnjem postu uradio (da nebudemo formalisti i gledamo prosle)?
No sto se tice muhamedanstva, da i ja nesto uradim (copy - paste):
Ja znam da Islam ne dopušta preispitivanje, ali iz ljubavi prema istini, moram obznaniti i javno istaći negativnu stranu te vjere.
Negativna strana velikim dijelom potiskuje onu dobru stranu koja služi samo za obmanu i laž.
Obmana ne trpi kritiku niti preispitivanje.
Nisu samo muslimani oni koji se obmanjuju, već i mnogi današnji navodni hrišćani koji se u mnogo čemu udaljili od Isusovog učenja.
Svi oni koji enormnom agresivno odgovaraju na kritiku, dovoljno govore i pokazuju da se nalaze u zabludi, koja se ne smije preispitivati.
Ajatolah Homeini, državnik Islamske države Iran, poziva sve muslimane svijeta na izvršenje smrtne kazne nad nemuslimanom koji se je usudio kritikovati Islam:
"Obavještavam ponosne Muslimane svijeta da su autor knjige 'The Satanic Verses', koja je protiv Islama, Proroka i Kur'ana, i svi uključeni u izdavanje koji su svjesni njenog sadržaja, osuđeni na smrt."
Ayatollah Ruhollah Khomeini
FATWA izdana Februara, 1989
protiv Salman Rushdie
Nažalost ni muslimani nisu jedini u svojim nastojanjima da svaki upit, kritiku ili satiru nastoje da uguše i ako je moguće čak i kazne.
Današnji navodni Hršćani i Jevreji isto tako nastoje da svaki upit, kritiku ili satiru nastoje da sankcionišu.
A to je naravno protivnom učenju Isusa Hrista.
Oni koji Islam dovode u pitanje ili kritikuju, dolaze u smrtnu opasnost.
Smrtna kazna važi samo za muškarce, dok žene dobijaju doživotni zatvor.
Ako se žena pokaje, (vreati u Islam) biva joj oprošteno.
Muškarac koji je rođen kao musliman, kazna je smrt ako napusti Islam (čak i ako se pokaje).
Njegovo pokajanje može prihvatiti Alah, ali na ovom svijetu mora biti kažnjen.
Ako nemusliman prihvati Islam, i onda ga napusti, kazna mu je smrt, osim ako se pokaje (vrati u Islam).
Vrlo je jasno iz svega ovoga da Muhamedova vjera može opstati jedino prisilom. Nasilnim putem je nastala, nasilnim putem se održava. Muhamed i njegovi sljedbenici ne razumiju da je vjera lična stvar svakog pojedinca, te da Bogu ne trebaju roboti već slobodna bića.