procedura "uvodjenja" je vrlo jednostavna: spliter na kabl od telefona, kabl od splitera ide do adsl modema, iz modema polazi usb ili utp (mrezni) kabl, koji zavrsava u usb portu ili mreznoj kartici (kako vec zelite), jednostavna softverska instalacija i to je to. Kompjuter se ne uspori kao kod wireless-a, cim upalis komp, online si, nema konektovanja ni pucanja veze, bonus, za djake i studente 25% popusta. Doslovce mozes sam da uvedes adsl, ako se dogovoris sa serviserima

Planiram uvesti tek za mjesec-dva, dok se nakupi tih smijesnih 30 KM za uvodjenje plus 25 KM za prvi mjesec. (doduse kad odbijem 25%...). Probao sam kod brata, i leti, konstantan kvaltiet veze, nema variranja. Vrijeme ce pokazati kako ce se ponasati adsl kada ga optereti jedno 400 korisnika iz BL, taman cu do tada imati lovu
Svakako je "u startu" finansijski isplativije od wirelessa, da dodam da su me gospoda iz blica nazvali nakon OSAM MJESECI (brojevima

i pitali da li jos uvijek zelim da mi uvedu wireless?!?!?? Da ne pominjem famozne "ekipe koje provjeravaju signal", prvo sto ih cekas po mjesec dana, ocekujes ljude sa laptopom, mini wireless antenom, da prikace to u kuci i probaju signal, a ono dolazi baja, shmeka paprikovac sa mog balkona i kaze "moraces odsjeci onu granu na kajsiji i bice valjda signala" (?!?!??!!!!) Stvarno su ekipe wirelessa totalno neazurne, to je kap koja je prevagnula na stranu adsla u mom izboru (plus sto je masa mojih poznanika imala probleme sa pucanjem veze na wless-u, is a "mrtvom vezom")
PS: moderator, nemoj da brises, savucao sam offline poruku