kefalo je napisao:
leona je napisao:
Narod nema hljeba da jede, a neko se folira naplacivanjem kazni.
pa nisu poskupili hljeb i mlijeko vec kazne! ako vezes pojas i palis svjetla ne placas kaznu..... jel to tesko?????
Nije tesko, ali nisi me razumio.
Vezanje je oduvijek bila obaveza i nije se nikad toliko pravilo ga-bu oko toga i oko tih kazni. Znaci, nista novo. A paljenje svjetla, pa cuj, kad imas poznanstva, i kad si 'na visokoj nozi', i kad ti evrici vire iz ociju, niko te ne pita zasto nisi upalio svjetlo.
A dobro, sta sam sa onim gore htjela da kazem je da, mnogo toliko nevaznih stvari se uvode, ili recimo, ima mnogo vaznijih stvari koje bi, kad bi se uvele, olaksale mnogo zivota u BiH. Sa paljenjem svjetla na autima i vezanjem u autu, nece se nahraniti onaj penzioner sto rovi po kontejnerima, nece se izleciti bolesni, nece se nahraniti gladna djeca, ....nahranice se onaj koji nije gladan, onaj sto sjedi u koznoj fotelji i skuplja evrice jer misli da time ide 'ka Evropi'.
I kad smo vec kod zakona, zasto ne uvedu zakon da se pohvataju najveci mafijasi koji zajedno pijuckaju sa takozvanim policajcima?! Meni kad su pokusali ukrasti, izgurati auto iz dvorista, sto su i uspjeli, ali nisu daleko stigli jer nisu bili toliki strucnjaci za 'moderna' auta, i kad je dosla policija da 'izvidi' situaciju i da traze otiske prstiju, znas sta je meni policajac rekao?! "Mi znamo ko se krije iza te bande, ali mi njemu ne mozemo nista. On je jak!!!" Molim te lijepo, da to jedan policajac kaze?!? Covjek koji treba da zastupa zakon, on to tako kaze. Pa jedno ne vezanje pojasa i jedno ne paljenje svjetla je maciji kasalj u odnosu na to.
Ili recimo, covjek zgazi covjeka, i posle nikome nista. Samo zato sto taj sto je zgazio tog nekoga pozna nekoga koji poznaje nekoga koji sjedi u vladi, ili sudu ili..ili... Nadam se da razumijes sta hocu da kazem. Nije tesko za shvatiti.