E, pa da pocnem.
Bez namjere da bilo koga uvrijedim, pokusacu da objasnim svoje vidjenje, naravno iz navijackog ugla.
Navijac sam Zvezde, ne simpatizer, nego navijac u pravom smislu te rijeci. Pripadam jednoj od vodecih grupa DELIJE SEVER.
Iza sebe imam prilicno iskustvo, pa samim tim, mislim da imam pravo da pisem o tome i otvorim ovu temu.
Zivim u B.L., naslijedio sam ljubav prema Zvezdi od starog, mada je on "samo" simpatizer Zvezde.
Vec 10-ak godina pratim Zvezdu, svuda i svagdje.
U samoj grupi DELIJE SEVER, za tih 10 godina, svjedok sam velike ekspanzije moje navijacke grupe. Vjerujte, to je danas jedna od najjacih svjetskih grupa, ne zato sto je to moja grupa, vec iz razloga sto je na najvisem nivou u svakom navijackom pogledu(odanost, brojnost, vjernost, vizuelno i audio, incidentnost..).
U nasem gradu, na moju veliku radost, razvija se jedna dobra navijacka grupa VULTURES. Za samo par godina strahovito su napredovali, najvise zahvaljujuci vodjama danasnjih VULTURESA, momcima koje i licno poznajem. Oni uspjevaju da "usade" navijacku svijest na mladje generacije i to ce se osjetiti, doduse, tek kroz par godina, ali odlicna osnova za jos bolji napredak postoji. Danas su VULTURESI mnogo iznad stanja Borca i sporta kod nas uopste. Bitno je, da danasnji VULTURESI u sebi imaju ultras mentalitet, da ne djeluju seljacki, kao vecina grupa na ovim prostorima. Vrijeme radi za njih. Za sve sto imam i zelim da napisem, a vezano je za navijacku svijest, trebalo bi mi puno, puno vise i vremena i otkucaja na tastaturi, ali pokusacu ubuduce.
Do tad, veliki pozdrav za svakog pravog tifoza u B.L.,
za sve moje Cigane i jos jednom podrska za jos bolje dane Vulturesa.