banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 135 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 21:25 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Dak je napisao:
"Molim Te, pomozi mi..."

Ma sve stoji osim ovoga sto sam citirao :D
Poz i hvala Ti :lol:

Nemanja, druže ne razumijem što se toliko qrčiš :) Kakvo znanje, kakvi bakrači, jebote da izvučem pouku? Kakvu pouku? Nemoj biti 21. ? Budi bolji nego što možeš!? Nemoj napraviti grešku? Pa to nisu pouke :)

Digitalne slike - ma tu ne treba nikakav algoritam! Potrebno je samo dosta koda napisati (pretpostavljam). Eto to je sve.

A u vezi stabilnih brakova, lol, našao si ime i sad si faca!? Tamo nećeš imati google ili knjižice ... Elem, prevod je bio loš. U prevodu je problem bio objašnjen kao strogo jednostavno bipartitno uparivanje koje je takođe vezano sa "brakovima" - ali ne sa stabilnim. Nego, ja kad sam uradio zadatak, i poslao ga, nije prošao na testu. Kontam šta mu je - i onda pročitam englesku verziju i skontam da je stable marriage. I onda ti se krenem petljati i ne završim ... I šta sad mogu sa tim ! Dok sam pokušavao da uradim taj (nije mi se ostavljao, imao sam osjećaj da mi samo još malo fali da popravim prvo riješenje) isteklo mi vrijeme i nisam stigao Troodos mount ni da pogledam! Pod takvim okolnostima 100 bodova je bio maximum. Dobro je što sam farmera uradio kako treba.

O stabilnim brakovima ... On se najlakše riješava network flow'om, a o network flowu možeš fino naći članak na topcoder.com/tc (gdje ti preporučujem da se registruješ, imaš odlična takmičenja za srednjoškolce, možeš i dosta para da zaradiš) - registruj se tamo (obavezno stavi "srele" kao referenta, ok?) i onda pročitaj tekst pa marš na takmičenje :)

Evo ja sam baš danas bio dobar, šteta što je takmičenje bilo nesponzorisano, inače bih dobio oko 80$ za mjesto ;) A pod HighSchool je čista zajebancija (ja sam na "ovom" professional ili kako se već zove) i nećeš imati problema.

Eto, sretno ti sa zgrtanjem novca i znaj da mi stable marriage nije strana stvar, ali skontaj da ja nisam nikog niti obrukao, niti mogu ikakvu pouku da izvučem - jednostavno, svijet je takav kakav je i tačka.

Micelijus pomagaj :)

Vrh

Tema posta: da
PostPoslato: 27 Jul 2006, 07:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 08:54
Ti mora da si malo prolupao od tolikih algoritama? :D
Covece kolike postove saljes?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 09:22 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 23 Jun 2001, 02:20
Joooj, kakva bljutava diskusija se ovdje odvija, šta vam je?

1. Che je bio gdje bio, uradio šta je uradio. Niko od vas mu nije bio učitelj, mentor ili bilo šta slično da sad može tu nešto da izjavljuje kako jeste ili nije zadovoljan sa njegovim rezultatima.

2. Te izjave "da sam ja bio umjesto tebe, ja bih sve to sredio" su toliko djetinjaste i iritirajuće da skoro zaslužuju da budu obrisane... grow up, get your own life, whatever...

3. Vidim da je kod nekih "programera" popularan ekavski, pa bolje je praviti greške na ijekavskom sa "je" i "ije" nego sad fol ekavski kucati. Dok vi izučite programiranje, ostaćete nepismeni. Svaki dan se isčuđavam koliko odraslih ljudi završi srednju i fakultet, a izražavaju se pismeno kao da idu u niže razrede osnovne, šta se to dešava? Kako će te sutra napisati neki normalan izvještaj ili dokumentaciju za nešto što radite, ili imati neku službenu prepisku sa nekim ko je na nivou?

4. Podrška Cheu i sličnim? Otkad smo mi to solidaran narod? Mi svoje najbolje tjeramo napolje jer u našem malom ćumezu svi moraju biti jednako (ne)sposobni.

5. Bolje da vjeruje u sebe i svoj genotip nego da očekuje nešto od svevišnjeg, uostalom, čini mi se da mu intelekt i potkovanost iz određenih literatura ne dozvoljava da to uzima za ozbiljno :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 13:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
pmalic je napisao:

2. Te izjave "da sam ja bio umjesto tebe, ja bih sve to sredio" su toliko djetinjaste i iritirajuće da skoro zaslužuju da budu obrisane... grow up, get your own life, whatever...

:wink:

To nikad nisam rekao ako mislis na mene niti to mislio.

Savjetujem ti ako nekoga kritikujes zbog izrecenog da prvo procitas sto je on napisao :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 13:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
che.guevara je napisao:

A u vezi stabilnih brakova, lol, našao si ime i sad si faca!? Tamo nećeš imati google ili knjižice ...

Nemoj tako ispade da samo zna imena alogoritama.

Vrh

Tema posta: d
PostPoslato: 27 Jul 2006, 14:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 08:54
Citiraj:
Podrška Cheu
i
Citiraj:
isčuđavam
:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 20:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2006, 17:46
Citiraj:
3. Vidim da je kod nekih "programera" popularan ekavski, pa bolje je praviti greške na ijekavskom sa "je" i "ije" nego sad fol ekavski kucati. Dok vi izučite programiranje, ostaćete nepismeni. Svaki dan se isčuđavam koliko odraslih ljudi završi srednju i fakultet, a izražavaju se pismeno kao da idu u niže razrede osnovne,. Š..? šta se to dešava? Kako će te sutra napisati neki normalan izvještaj ili dokumentaciju za nešto što radite, ili imati neku službenu prepisku sa nekim ko je na nivou?

...
pl.
1. ćemo
2. ćete :lol:
...

Izvini, niko nije savršen. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 22:48 
Urednik
Urednik

Genesis, promašio si poentu totalno ili te ona uopšte nije zanimala. Ko govori o savršenstvu, nisam ni pisac ni nastavnik srpskog, niti sam pregledao svoj tekst. Ako si našao dvije greške u toliko rečenica, onda super.

U stvari, kome ja ovo sve pričam, baš sam glup, izvinjavam se, neću više. Samo vi LEPO nastavite da kucate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2006, 06:49 
Urednik
Urednik

Ja - svoje - kazao. Haug

Vrh

Tema posta: OT
PostPoslato: 28 Jul 2006, 13:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2006, 17:46
Jao, sto su ovdje svi napeti! Nesto kazes/napises, odmah svi misle da napadas. Jos je na kraju pisalo IZVINI - to u smislu, nemoj se uvrijediti.

Hajde, necu vise skrnaviti ovu temu. Zar ne shvatas da je fokus na programiranju. Tj., treba biti fokus na Ernestu :) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2006, 23:44 
Urednik
Urednik

Ima jedna zanimljiva knjiga napisana o meni, prodaje se na kioscima, izdavač Večernje Novosti (da ne zagledam sad tačno šta piše) - 8KM ...

Tačan naziv knjige je "Če Gevara, Život, Smrt, Legenda"

Pročitao sam prvih nekoliko stranica i malo me je muka uhvatila, ne znam kako je pisac uspio da napravi tako gnusan početak u kom se, među ostalom, pominju dželati, ruke u formalinu, streljanje *košulje* etc etc etc

Nadam se da je ostatak knjige bolji. Ne volim kad neko tako ružno piše o meni. I kaže da su me ubili tamo neke - ne znam ti koje - hahaha kakva glupost!

Eto gotovo je sa prepucavanjem ;)

Btw u vezi knjige sam ozbiljan. ima definitivno loš početak ... I jako loš poster. Na posteru imam neki herpes ogroman ili takvo nešto tačkasto - nemojte gledati, zacrnite markerom... Brate, ko da me je pikaso obradio u photoshopu, ovaj gimpu ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 18:13 
Urednik
Urednik

Људи, одох ја полако!

Баш сам сад чуо да је нека криза на аеродромима, штета јбг, кажу да терористи прете нешто те је контрола максимално ригорозна, чека се двадесетак сати на авион итд. Ово важи за све ЕУ компаније, па и за САД.

Што је најгоре, ми требамо промијенити четири авиона ... Како ствари стоје, док ми стигнемо до тог Мексика, такмичење ће се већ завршити :roll:

Како год, данас немојте гледати дневник, имам добар разлог што вам то препоручујем ;)

Ако се не будем јавио у слиједећих мјесец дана, немојте ме оплакивати, видимо се in the afterlife ;)

-- Че

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 18:57 
Urednik
Urednik

Koji su ti brojevi letova da te možemo pratiti, tj. ako ne budu bila tolika kašnjenja da budeš morao uzimati kasnije letove?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 23:41 
Urednik
Urednik

pmalic je napisao:
Koji su ti brojevi letova da te možemo pratiti, tj. ako ne budu bila tolika kašnjenja da budeš morao uzimati kasnije letove?

Да ме можете пратити? Не контам у чему је фазон :oops:

Како да ме пратите и зашто? Највјероватније нећу ни стићи да прочитам одговор. Углавном, карте нису код мене тако да ти ништа не могу одговорити у вези тога. Уствари моћи ћу. Сутра сам у Сарајеву па ћу да ти јавим шта те интересује, само кажи ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 08:45 
Urednik
Urednik

che.guevara je napisao:
Да ме можете пратити? Не контам у чему је фазон :oops: Како да ме пратите и зашто?

E, pa sad, fazon je u šali naravno, gore si rekao da ako se ne javiš mjesec dana da te ne oplakujemo, ako napišeš brojeve letova možemo vidjeti da li ti je avion poletio, sletio na vrijeme, koliko je kašnjenje, da li si mogao uhvatiti idući, itd. Ako se nešto desi sa nekim avionom uvijek kažu broj leta, jer on uniquely identifies avio kompaniju i trasu. Npr. OS397 je kompanija Austrian Airlines na pravcu Beč - Barselona.

A imaš i programe koji ti omogućavaju da uživo pratiš kretanje svih letova na mapi, nisam ih probao, ali sam gledao na TV-u demonstracije, izgleda moćno:
http://www.airnavsystems.com/
http://www.flightexplorer.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 21:48 
Urednik
Urednik

Evo prvi izvjestaj. Letimo iznad USA i za sat silazimo u Meksiko. Pozdrav svima iz Boinga 747, che.guevara

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 22:43 
Urednik
Urednik

che.guevara je napisao:
Evo prvi izvjestaj. Letimo iznad USA i za sat silazimo u Meksiko. Pozdrav svima iz Boinga 747, che.guevara

"Connexion by Boeing" fazon? cool... Čuo sam da se to nešto gasi ili da Boeing hoće da proda nekom drugom taj servis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 05:46 
Urednik
Urednik

Pa ima neki hotspot za Economy klasu a za Business klasu valjda ima i PC integrisan. Nas vodja iz Sarajeva je ponio notebook te smo mogli malo da se nasalimo ;)

Rado bih vam poslao koju sliku, ali ne daju mi :P

Visa sila.

Cujemo se ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 14:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Nov 2004, 11:21
Srecko, jesi li ti komunista?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 17:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Slava tesko, imam dokaze da kolabrira sa neprijateljem :):):)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 135 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]