banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Pomozite UNS GETO-u!
PostPoslato: 07 Avg 2006, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Poštovani Blic Net forumaši,
UNS GETO se nalazi u nezavidnoj situaciji i potrabna mu je naša pomoć. Gradske vlasti su odlučile da oduzmu prostor. UNS GETO kao jedini prostor koji ima bukvalno otvorenu binu za sve koji misle da mogu i žele nastupati će BITI ZATVOREN AKO NE DAMO SVOJ GLAS da jedan grad treba takvo mjesto, izduvni ventil za mlade.

Svi ste vec čitali o fijasku u Livnu i upropaštavanjem zabave mladih od strane raznih upravnih faktora u gradu. Ne dozvolimo da pomisle da smo i mi pasivni i nezainteresovani za sebe i svoj grad. Možda ce im biti i drago kada dobiju naša pisma podrške UNS GETO-u.

Situacija je veoma ozbiljna i sa tako malo truda možete pomoći, niste ni svjesni koliko.
Samo pošaljite mail na adresu gradonacelnik@banjaluka.rs.ba sa kratkim tekstom u kojem tražite da UNS GETO ostane aktivan i otvoren.

Ovo je stvarno minimum koji možete uraditi. Potpišite se u pismu da vas gradonačelnik ozbiljnio shvati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 10:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
ja bi poslao mejl ali toliko ne podnosim drzavni aparat da bi im se nayebo mame...ali narod je kriv sto izlazi na izbore i glasa za majmune koji nas ubijaju i pune svoje dzepove...ja se ne osjecam odgovornim...nek se spashava ko moze i nek ide iz ove propasti bolje NECE biti!!! Drzava sistematski unistava i na nacine da dozvoljava trgovinu opijata kao sto je heroin kao i trave a zabranjuje druge droge...dizalice..speed,x i sli... 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2006, 11:27 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Postoji li neki konkretan razlog koji su naveli zasto ga zatvaraju ??

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Niste ga baš ni održavali, al ajd.... Od tog prostora se svašta moglo uraditi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 12:39 
Poshalji mi text koji treba poslati na PM i ja cu ga poslati sa svog maila....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
ratnik666 je napisao:
ja bi poslao mejl ali toliko ne podnosim drzavni aparat da bi im se nayebo mame...

Ni ja, kako god pokušam da smislim neki text nema šanse da ispadne "pristojno" :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Micelijuse, slusaj:

Od početka do danas...
1. Promocija UNS GETO- KSET, Banja Luka

2. Graffiti party - Teniski tereni "Mladost" Banja Luka

3. Open Mike Nights - Klub 22, Banja Luka

4. Turneja benda Revolt (BL) - Danska

5. Odlazak bendova: Seansa (Prijedor) i Izolanti (Milići) na "Exit" festival - Novi Sad

6. Turneja bendova: Space (BL), Izolanti (Milići) i Handle with care (Mostar) - Danska

7. Izdavanje knjige Kraut rock

8. BL_Art - PKB GETO

9. Kampanja Vratite nam prostor

10. Kampanja protiv policijskog nasilja i zloupotrebe droga;
Okrugli sto Mi i zmaj - PKB GETO

11. Muzička kompilacija Wired

12. Kultura zvuka I i II - PKB GETO

13. Proslava Dana Evrope - Tvrđava Kastel, Banja Luka

14. Proslava Dana Evrope - Klub "Max", Banja Luka

15. Multimedijalno predstavljanje češka kultura u Banjaluci - Dječije pozorište, Banja Luka

16. Study visit i promocija balkanske kulture - Francuska

17. Festival danskog filma - Bioskop "Palas", Banja Luka

18. Organizacija predstave Ko je u ogledalu? - Kasarna Vrbas, Banja Luka

19. Ljetna dječija radionica - Prostorije humanitarne organizacije"Partner", Banja Luka

20. Funkology - Diskoteka "Music Hall", Banja Luka

Koncerti:

1. Odlazak grupe PSSG (BL) na internacionalni festival "Ortopunk" - Ljubljana (Slo)

2. Suorganizacija u manifestaciji Bašta boje Kastela - Banja Luka

3. Koncert: Catharsis (USA) i New born (Mađarska) - KSET, Banja Luka

4. Koncert: Revolt, Korbach (BL), Eyesburn, Straight jackin (BG) - KSET, Banja Luka

5. Koncert: Fabeldyr, Birk (Danska) - KSET, Banja Luka

6. Koncert: Iris i DJ Phonetic (Danska) - KSET, Banja Luka

7. Koncert: Mravi i URGH (BG) - KSET, Banja Luka

8. Koncert: Guapo (Velika Britanija) - KSET, Banja Luka

9. Koncert: Debeli precjednik (Osijek), Six pack (Smederevska Palanka), Doghouse (BG), Revolt (BL) - KSET, Banja Luka

10. Koncert: Rut host (USA) - KSET, Banja Luka

11. Koncert: Recall (BL), Izolanti (Milići), SMF (BG), KBO! (Kragujevac) - KSET, Banja Luka

12. Koncert: Žoambo žoet workestrao (Slo) - KSET, Banja Luka

13. Koncert: Astrud (Danska) i Bronco busters (Norveška) - Klub "Onasiss", Banja Luka

14. Koncert: BListers (Holandija) - Hacijenda, Banja Luka

15. Koncert: Waawe (Češka) i Tig (Danska) - Hacijenda, Banja Luka

16. Koncert: Sabot (Češka) - Klub "Onassis", Banja Luka

17. Koncert: Lumen (Češka) i Analena (Hrvatska) - Hacijenda, Banja Luka

18. Promocija Exit 01, u saradnji sa KIC "Davor Dujmović", Banja Luka

19. Suorganizacija u III internacionalnom Jazz festivalu - Zelenkovac 2001, u saradnji sa Ekološkim pokretom Zelenkovac

20. Promocija UNS Geto i knjige Kraut rock - Klub "Mochvara", Zagreb

21. P.o.p.u.l.a.r. party u saradnji sa P.O.P. projektom - Night Flight, Banja Luka

22. Promocija prvenca benda Stara devizna štednja (BL) - PKB Geto

23. Party: Pump up the jam 2002.

24. Koncert: Elvis Jackson (Slo) i Recall (BL) - PKB Geto

25. Koncert: Segue (USA) - PKB Geto, april 2002.

26. Promocija knjige Kraut rock - Dom omladine, Beograd

27. Dan zaštite životne sredine, 5. juni - Tvrđava Kastel, Banja Luka

28. Rok maraton u okviru manifestacije "Banjalučke letnje igre" - Tvrđava Kastel, Banja Luka

A koliko bronhija si ti Micelijuse pojeo do sada? :drinking:

Da se razumijemo, svjestan sam da neki od vas imaju negativno misljenje o Getu i to me ne iznenadjuje niti me nesto pogadja. Kao posjetilac Geta i bivsi korisnik vjezbaone sam u Getu do sada nasao samo oslonac u onome sta volim i radim, a nikako smetnju. Isto tako smatram da vecina vas misli kako se Geto ne bavi akcijama bitnim za vase zivote, ali u tom slucaju nije ni namijenjen vama. Mozda vas prijatelj ili rodjak moze imati koristi od Geta ... zasto odmagati kada je evidentno da radi pozitivne stvari.

A Geto naravno nece ostati raditi samo zbog mene, vec zbog sadasnjih i buducih narastaja koji ce trebati prostor za svirku.

Citiraj:
Погледајте смећа по граду
Za ovo smece se placa da se cisti. A vi nemojte bacati po obalama pa ga nece ni biti.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2006, 17:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Micelijus je napisao:
AntiDope je napisao:
Poštovani Blic Net forumaši,
UNS GETO se nalazi u nezavidnoj situaciji i potrabna mu je naša pomoć. Gradske vlasti su odlučile da oduzmu prostor. UNS GETO kao jedini prostor koji ima bukvalno otvorenu binu za sve koji misle da mogu i žele nastupati će BITI ZATVOREN AKO NE DAMO SVOJ GLAS da jedan grad treba takvo mjesto, izduvni ventil za mlade.
Радите неки користан друштвени рад па се издувавајте...
Погледајте смећа по граду, погледајте обалу Врбаса, ето вам полигона за "издувавање" колико год хоћете...

Za to smece po gradu i na obali vrbasa su krive seljacine koje zive u ovom gradu, a ne neko drugi, a takvih je previse u ovom malom gradu. Ja recimo nikad ne bacam smece na ulicu!
Ja zelim da sviram, da dovedem bendove iz drugih gradova da sviraju ovde,... a to je ono sto mi ovaj grad ne dozvoljava. Imao sam ponudu da organizujem koncert u BL, jedan bend je bio i Hrvatske a drugi iz NEW YORK-a i nisam mogao to organizujem zato sto u bl nema prostor da se to uradi!Geto je bio jedini prostor gdje se ovo moglo uraditi ali geto su zatvorili!
Bitno je da jedna turbo_folk_zvijezda_granda dodje u dvoranu borik i pusti svoj CD i setka se po bini a muzicki neobrazovana nacija misli kako ona/on zna da pjeva a onda nakon koncerta pocupa drvored koji je tek posadjen. Pa ti sad odluci sta je bolje za ovaj grad!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Jutros prelazim preko gradskog, a sa druge strane neki nabildani krkan zdere nesto i kad je zavrsio samo ladno baci u vodu....
Nikad ne bacam smece na ulicu, ako treba nosicu neki omot cijeli dan, ali na ulici nece zavrsiti... A moracu poslati i ovaj mail ali sumnjam da ce sta pomoci....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 19:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2006, 16:31
Ne b' da pametujem... al eb ga... evo...

ja bih radije dao glas da se napravi nesto vece i bolje i da se takva gradjevina ustupi GETU. Mozda da se zahtjeva tako nesto od gradoCHIKE? A ono je ionako rupa nevidjena i ruku na srce, malena rupa. I nije bas za pozivati strance u nju.

I u djelu je grada gdje zive penzioneri. Namcorasti. {Znam, jer okruzen sam sa njima. :) }Koji ce zvati policiju za sve... a zvali su... Nekad i sa razlogom...

Znam da vam je stalo... zato bi trebali traziti vise.

Za organizaciju dogadjaja trebaju vam kancelariju dati u koju bi primili goste (za dogovor). A sto se tice koncerata, moze li se na kastel po lijepom vremenu? A traziti nesto u onom kvartu oko muzicke akademije za opciju pod krovom? Bilo bi logicno? Mislim, muzika je u pitanju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 20:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
benneton je napisao:
Ne b' da pametujem... al eb ga... evo...

ja bih radije dao glas da se napravi nesto vece i bolje i da se takva gradjevina ustupi GETU. Mozda da se zahtjeva tako nesto od gradoCHIKE? A ono je ionako rupa nevidjena i ruku na srce, malena rupa. I nije bas za pozivati strance u nju.

I u djelu je grada gdje zive penzioneri. Namcorasti. {Znam, jer okruzen sam sa njima. :) }Koji ce zvati policiju za sve... a zvali su... Nekad i sa razlogom...

Znam da vam je stalo... zato bi trebali traziti vise.

Za organizaciju dogadjaja trebaju vam kancelariju dati u koju bi primili goste (za dogovor). A sto se tice koncerata, moze li se na kastel po lijepom vremenu? A traziti nesto u onom kvartu oko muzicke akademije za opciju pod krovom? Bilo bi logicno? Mislim, muzika je u pitanju?

Čuo sam od frajera... koji zna frajera, naravno... da postoji opcija da se dođe do onog prostora između muzeja i tržnice... da li samo Geto... ili neka druga organizacija... ili svi zajedno...

Kao što rekoh... u pitanju je glasina... pa ćemo vidjeti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
Pero_Bombas je napisao:
Jutros prelazim preko gradskog, a sa druge strane neki nabildani krkan zdere nesto i kad je zavrsio samo ladno baci u vodu....
Nikad ne bacam smece na ulicu, ako treba nosicu neki omot cijeli dan, ali na ulici nece zavrsiti... A moracu poslati i ovaj mail ali sumnjam da ce sta pomoci....

jeste da je ot ali bas su me lepo ponukali pero i monument da ovo napisem:...znaci scena na rijeci:"krkan" otvara i jede iz dve metalne konzerve i potom uz neku prekrasnu psovku iste baca u vodu...aaaaaa....
flase po parku..sve mi to jako ide na zivce...a krkani koji to rade nisu bas pripadnici alternativnijih pravaca..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Geto je sasvim solidan prostor za klubske svirke bilo stranih ili domacih bendova , a osim toga kao sto je Antidop gore napisao stvarno je bilo dosta razlicitog desavanja (istina da je moglo vise al nema veze ) , i stvarno bi bilo steta ostati bez toga prostora (mada bi licno vise volio da imamo prostor kojice biti malo izolovan od grada , gdje nece biti jebenih cangrizavih stanara i debilne komunalne policije i ogranicenja rada do 11 sto je smijesno , a jos su gluplja bila pokoravanja pravilima istim )
i stvarno treba se boriti za taj prostor , na kraju krajeva , ako se prostor i izgubi trebali ici u akciju zauzimanja drugog , jer ako se sami ne izborimo necemo nista ni dobiti , jer iskreno njebe se gradskim ocima za mladu populaciju , pogotovu populaciju kakva posjecuje geto koju smatraju nepozeljnom zato sto nisu uklopljeni u cjeloviti njihovu sliku ovog dekadetnog drustva .

Citiraj:
Od tog prostora se svašta moglo uraditi...

naravno da se moglo svasta uraditi i moze se svasta uraditi , samo se ne moze uvijek ocekivati da se nesto uradi i da ce se uraditi , ako se sam/a ne potrudis i uradis nesto .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
poslao...... :drinking:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2006, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Micelijus je napisao:
Радите неки користан друштвени рад па се издувавајте...
Погледајте смећа по граду, погледајте обалу Врбаса, ето вам полигона за "издувавање" колико год хоћете...

i ti mu sad daješ po kućnom nevaspitanju, a sve si pun riječi prezira ka drugima ... mislim, kakiš ga malo, a?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Adrenalin je napisao:
Čuo sam od frajera... koji zna frajera, naravno... da postoji opcija da se dođe do onog prostora između muzeja i tržnice... da li samo Geto... ili neka druga organizacija... ili svi zajedno...

Kao što rekoh... u pitanju je glasina... pa ćemo vidjeti...

Swe je to OK Adre, al' glasina nije dovoljna da se odustane od Geto prostora. Na kraju krajeva, u BL treba najmanje 2 takva prostora, da se razdvoje alternativci od trendasa, jer tu kompromisa nikad nece biti..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 10:24 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 10:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
vrati se na selo odakle si dosao pa slusaj cvrkut ptica u 11 naveche...pusti nas da zivimo u gradu ako se zbog takvih kao ti i moze nazvati grad 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:)
Citiraj:
Зашто је смијешно ограничење рада до 11 сати

Nije smijesno i treba da bude ograniceno, ali da se ljudima koji rade i placaju poreze da bi neradnici mogli da se uzdizu, omoguci da mogu da sjede u kafani ako treba i 10 dana, jer ako su zaradili mogu i da potrose.

Citiraj:
Млади "умјетници" изгледа не могу "стварати" осим послије један сат по поноћи...?

Ovdje bi bilo zgodije da "mlade" stavis pod navodnike, a umjetnike bez. Ne znam koja je tvoja vrijednost u drustvu, ali si ispao kranje nekulturan sa ovim omalovazavanjem. Stidi se zvanja urednika.

Ja potpuno razumijem tebe u borbi da se zatvori Geto. I sve te penzionere poput tebe koji popizde kad vide bilo sta sto je efekat zivota u 3 milenijumu. Njima je plafon sastanak kucnog savjeta i radna akcija. Davno proslo vrijeme! Jos davnih 80ih je BasDans poceo probijati led za razbijanje komunjarske barijere, kada su svi bendovi bili okarakterisani kao olos koji skrece mlade sa pravog puta. Borba izgleda jos traje.

Ja radim, doprinosim i ne moze mi namcor poput tebe uredjivati dnevne aktivnosti!

Citiraj:
примарна сврха и улога да буде "расадник" марихуане, екстазија и сличних "умјетничких" реквизита
:) Ovo zaista ne znam kako da komentarisem. Jednostavno cu reci, nisi u pravu. Ako te zaista usrecuje da imas takav stav zasnovan na 2 clanka iz lokalnih novina, neka ti bude.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]