dezintegrator 13 Jul 2006, 10:50 Post #1
Group: Members
Member No.: 19373
U Beogradu se okupili ljudi da obeleze godisnjicu, kako kazu, genocida u
Srebrenici. Pored MNOGIH otvorenih tema - to mi je to razumljivo. Istorija jos nije rekla svoje... vidim samo namere da se ceo rat u Bosni svede na Srebrenicu. Ali OK. Ako je tamo stvarno ubijeno 7 000 ljudi, velicina ove nacije se i sastoji u tome da se u glavnom gradu obelezi nesto tako. Ja se LICNO nemam zasto kajati - nikada nisam bio u Bosni, NE POZNAJEM nikoga ko je ubio nekog... NE VIDIM razlog da mi bilboard sa sanducima stoji ispred prozora... ALI kazem i ponavljam OK, ako je tamo stradalo 7 000 ljudi, sto ce istorija pokazati vrlo brzo - to je nesto stravicno i predstavlja vrhunsko srpsko - nacionalno pitanje vredno svakog istrazivanja.
Posto smo pitanje obelezavanja genocida u Srebrenici delimicno resili...
moja pitanja su sledeca:
KOG TO DATUMA ce u Beogradu sve STATI na 1o minuta
i pola miliona gradjana upaliti svece za SVE ZRTVE Jasenovca u centru grada?
Jasenovac se, ako se tako vulgarno moze porediti, 100 Srebrenica.
KOG DATUMA obelezavamo onu situaciju kada medjunarodne snage nisu dozvolili da kiseonik stigne u Banjaluku - kiseonik za BEBE? BEBE KOJE NISU PREZIVELE?
Ko je za to odgovoran?
KOG DATUMA obelezavamo pretvaranje Sarajeva u logor za Srbe i organizovano i najsvirepije istrebljivanje 5 000 Srba?
KOG DATUMA cemo paliti svece za sve preklane Srbe od strane Nasera Orica?
KOJI DATUM posvecujemo mnogostradalnim kosovskim Srbima?
LJUDI, ako cemo da posvecujemo dane zrtvama - ajde onda da pomenemo sve zrtve, a svi narodi pocinju od SVOJIH zrtava. Zasto bi mi bili izuzetak?
Zasto kada Englez pomene svoje zrtve - on je normalan, zasto kada Hrvat pece vola povodom Oluje - najveceg egzosuda posle WWII - to je normalno, zasto kada Srbin pomene preklane Srbe - on je sovinista i nazadan?
Ili ajde da sve prepustimo istoriji i zakljucimo da u prestonici Balkana nema mesta za ovakve manifestacije, koje obelezavaju jos uvek diskutabilne i od strane istorije nedovoljno izucene dogadjaje.
Jezim se tabora, da se razumemo. I ove antisrpske histerije (mi genocidan narod - Srbija najmultietnickija zemlja na Balkanu, Hrvatska 99%, kako oni kazu, CISTA) i ovih bezubih patriota (oni su na nas isli sa jataganima u zubima, a mi smo se branilima osmesima u ruzama). Istina je MNOGO dalje od toga i ovo vreme zahteva od mislecih ljudi da MISLE, ne da se svrstavaju.
Sta vi mislite?
( Preneseno sa Foruma B92)
|