banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 05:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jul 2006, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Francuski fudbaler Zinedin Zidan izvinio se na francuskoj televiziji "Kanal plus" zbog toga što je u finalu Svetskog prvenstva glavom udario italijanskog fudbalera Marka Materacija koji je "uvredio njegovu majku i sestru".

"Izvinjavam se deci koja su to gledala. Moj postupak je neoprostiv... Naravno da to nije trebalo da učinim. Želim to da kažem jasno i glasno pošto je to videlo dve do tri milijarde ljudi i nekoliko miliona dece", rekao je Zidan.

Francuski fudbaler je rekao da se izvinjava svim ljudima i vaspitačima, koji deci treba da "pokazuju šta sme ili ne sme da se radi".

Upitan da kaže šta mu je Materaci rekao, Zidan je rekao da je to "veoma lične prirode i da se odnosi na majku i sestru".

"Izgovarao je te reči, koje su veoma teške, i to je ponavljao. To čujete jednom i pokušate da se sklonite. To sam i učinio. Onda to čujete drugi put, treći put...", rekao je Zidan.

Francuski fudbaler, koji je napustio fudbal posle ovog prvenstva, rekao da je "ne žali" zbog udarca glavom.

"Ne mogu da žalim zbog svog postupka, jer bi to značilo da je tačno ono što je rekao. To zaista ne mogu reći. I nije bio u pravu što je to rekao", ispričao je Zidan

Kakav kralj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
kakav glupan!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
nerevar je napisao:
kakav glupan!

Zašto bi bio glupan? Zato što nije licemjer? Zato što javno govori o tome i stoji iza svojih riječi i postupaka, što se za Materacija i ne bi moglo reći... Za mene je upravo ovim gestom pokazao da je kralj, jer je stao iza svojih postupaka, čak i po cijenu da mu oduzmu zlatnu loptu, što su čelnici FIFA već nagovijestili kao mogućnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

glupan je zato što je tako reagovao. i šta je postigao? čovek koga svi smatraju za velikog sportistu ne sme sebi dozvoliti tako nešto. em mu materazzi pokupio medalju ispred nosa a verovatno ne bi da je ovaj ostao u igri, em mu nije nista učinio onim udarcem. bio bi veća faca da mu je uklizao i polomio nogu ako je već toliko isprovociran. znam da ja nikad ne bih tako reagovao, to bi mi samo bio dodatni motiv za još bolju igru tako da uopšte ne shvatam takve igrače. ili onu gomilu crnaca što se uvrede na rasistička dobacivanja. da sam ja kojim slučajem mean big ugly black motherfucker ja bih umesto da se uvredim zavaljao hat-trick pa nek viču šta hoće.

p.s. i naravno da je stao iza svojih postupaka. kakvo bi on to ljudsko biće bio da nije?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 23:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nerevar kako ti seka i mama. :D sve mi se cini da si od onih licimjere poput materacija. zao mi je sto ga je osino glavom po grudima. trebao je po nosu , il ga je trebao nastaviti sutati. interesantno je da su se argentinci i sad ne mogu da se sjetim drugog tima, posteno potukli, dok su talijani na zidanijevo udaranje posmatrali sasvim mirno u poredjenju sa njihovim temperamentom. tako da mi izgleda da je sve bilo planirano, sto bi se reklo prljavo od strane italijana, jer bi i gace prodali za glupu medalju. gdje je tu rijec velike sportiste italijani.

kao sto rekoh zao mi sto ga nije nastavio sutati. boli ga uvo, karijeru je zavrsio, ko shisha zlatnu kopacku. princip je princip, ne dozvoliti da ti neko vrijedja porodicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
nerevar kako ti seka i mama. :D
nemoj da te glavom... :lol: dođi na teren pa mi to reci...u svakom slučaju dobro su hvala na pitanju :wink: a to i velim ako ga je već odlučio udariti što mu nije nogu prepolovio uklizivanjem? mada još ne mogu da verujem da je to uradio jedan zidan. razočarao sam se u njega :cry: al opet igra u realu pa je bilo za očekivati...GO BARCA GO :multi: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 00:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Trebalo je da ga šakom u glavu lupi, ako je istina da mu je Materaci rekao ono što su "čitači s usana" protumačili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 05:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Nitro je napisao:
Zašto bi bio glupan? Zato što nije licemjer? Zato što javno govori o tome i stoji iza svojih riječi i postupaka, što se za Materacija i ne bi moglo reći... Za mene je upravo ovim gestom pokazao da je kralj, jer je stao iza svojih postupaka, čak i po cijenu da mu oduzmu zlatnu loptu, što su čelnici FIFA već nagovijestili kao mogućnost.

Nitro,
pocinjem da se brinem,jer sve cesce se slazem sa tvojim misljenjem :lol:

salu na stranu,medjutim,kao sto rece Nitro,i ovim postupkom je dokazao da je u svom vremenu najbolji.

nerevar je napisao:
kakav glupan!

nerevar,
ne se ljutis,medjutim niko ti nije trazio da se opisujes :wink:
vidis Zidanova reakcija je u osnovi razlika izmedju severa i juga,nema kaukulisanja.Odreagovao je srcem i temperamentom,a ne hladno i proracunato,neke stvari u zivotu imaju malo vecu vrednost,a porodica na jugu je jos uvek svetinja (hvala bogu da je tako).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 08:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
intervju sa Zidanom o incidentu

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/footbal ... 174758.stm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Treba samo uzeti u obzir i koliko toga igrač poput Zidana istrpi na jednoj utakmici, kao i koliki su Italijani majstori provokacije i prljave igre. Jedna je stvar recimo igrati protiv jednog Gatuza koji je prgav i oštar igrač, ali i igrač koji igra muški i pošteno. Nisu mu strani grubi startovi, ali gaji poštovanje prema protivniku i uvjek mu pruža ruku nakon duela. S druge strane imamo Materacija koji je provokator i sitna duša. Uvjek nakon grubih startova kojima sakati protivnike (sjećam se njegovog starta na Ibrahimovića, prošle sezone) širi ruke i pravda se kao da nije ništa uradio. Upravo to ga čini nulom od čovjeka, a Zidan je nakon što ga je zveknuo fino izjavio da mu nije žao, vjerovatno želeći da kaže da bi to opet uradio.
Usotalom i Galas i Anri i Trezege su svi odreda rekli da im je došlo da udare Materacija, a on nije vrijeđao direktno njih...
Materaci sad glumi finoću, čak izjavljuje da mu je Zidan uzor, a u stvari se plaši kazne koja ga čeka ako Zidan eventualno kaže šta mu je ovaj rekao. Najobičniji ološ, ako mene pitate. Uostalom dok je igrao za Peruđu vidio sam da je odličan odbrambeni igrač, ali i da je pravi koljač i kavgadžija na terenu... Ko prati fudbal malo više zna o čemu govorim.

@sikman
Složimo li se još jednom oko nečega neće biti dobro :lol:

Poslednji put menjao Nitro dana 13 Jul 2006, 11:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Bilo bi mnogo bolje da je igrao Nesta :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ej vi sad mislite da ja branim talijane? ni ja ih ne mogu očima smisliti. ali zidan nije kralj i tačka. kralj bi bio da ga je lupio glavom u zube, pa ga u padu dočekao na koleno, pa ga izgazio kopačkama dok ga ne skinu sa njega. mislim ako te već neko isprovocira toliko da ga moraš udariti onda ga izudaraj a ne srušiš ga glavom i on odmah ustane jer mu nije ništa.
Citiraj:
Usotalom i Galas i Anri i Trezege su svi odreda rekli da im je došlo da udare Materacija, a on nije vrijeđao direktno njih...
znači nekog je vređao i uvek nekoga vređa i nikad se niko nije primio na to osim zidana koji je "najbolji igrač sveta". izem ti takvog "najboljeg igrača sveta" koji se spušta na nivo nekog materazzija.
Citiraj:
nerevar,
ne se ljutis,medjutim niko ti nije trazio da se opisujes Wink
ja kad budem udarao ljude glavom biću gluplji od zidana :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
nije zidan cvećka, koliko god da se neki trudila da ga tako predstave.

i on je vrlo prgav i prljav igrač koji je tokom karijere zaradio hrpu crvenih kartona i puno puta udario suparničke igrače.

to svakako ne opravdava materacija, ali ohladite malo glavu i budite realni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2006, 18:41
Ma Zidan je legenda :banghead: :banghead: :banghead:
Materaci je supak sto ga izaziva :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
acrobatico je napisao:
nije zidan cvećka, koliko god da se neki trudila da ga tako predstave.

i on je vrlo prgav i prljav igrač koji je tokom karijere zaradio hrpu crvenih kartona i puno puta udario suparničke igrače.

to svakako ne opravdava materacija, ali ohladite malo glavu i budite realni.

Ja ne kazem da je Zidan bjela lala, naravno da je dobio crvene karte za faulovima ali jel' ikad psovao na sva usta prema nekome majku i sestru? Ako jeste, ja nisam cuo.
Ali ovaj Materaci je stvarno ciganlija zadnja (i to ne mislim na Rome) Prvo, rekao kako jeste provocirao Zidana ali nije rekao nista u vezi njegovu majku, onda kao on nezna sta "terorist" znaci pa onda juce ili danas, rekao kako, eto, Zidan je uvijek bio njegov uzor. Pa, jel' tako on prica prema uzora? Boze sacuvaj, onda kako prica prema neprijateljima?
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 00:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2006, 05:14
CETNIK je napisao:
Ma Zidan je legenda :banghead: :banghead: :banghead:
Materaci je supak sto ga izaziva :lol: :lol: :lol:

O Boze, greska, sad vidim da sam citirao "CETNIK"-a, ma nista zato moje misljenje govori za se, a moram priznati da i u meni ima jedan mali "CETNIK", isto misli i isto bi radio, a imaju i ona druga dvojica, no hvala Bogu sve trojica ostase malci, a izmedju njih izrastao cijeli covijek. Ne vjerujete, evo pogledajte!

To je samo pocetak razumijevanja

istina se krije mnogo dublje, na samoj povrsini svega sto je svjetsko prenstvo bilo.
U tom sto je ucinio Zidane je slika cijelog spektakla, odraz u ogledalu sto svjetsko prvenstvo jeste. Jedna izrezirana predstava. u koju je cijeli svijet uvucen, ali se pokazala u pravom svijetlu. A sto i ocekivati u ovakvom svijetu. Casa je mnogima vec odavno bila prepuna, Zidane je pljunuo na nju i prevrnuo je pred ocima svijeta. Da li ce jednoga dana zazaliti za tim sto je ucinio, svakako, kad smrtni cas dodje i kad znas da prilike vise nece biti nikad, tada suoceni sa strasnom realnoscu vidimo sve sto smo u zivotu propustili uciniti bolje, i sve bi popravili. Smrt je nezgodna. Znam iz iskustva.

Ti koji si nitko i nista na ovome svijetu ipak postojis, jer razmisljas, slazes i zelis razumijeti, ali si zaboravio da je Zidane vec danima utkan u sliku svijeta, a na njemu, svijetu, se jos mnogo toga desava. Kamo srece da je zlo zavrsilo svoj krvavi pohod na Materazzijevim grudima, zaboravljas djecu po Iraqu, Afganistanu, i da ne nabrajam, sve znamo, sve vidimo, sve nam je pred ocima, nista vise nije sakriveno, bas kako za ovo vrijeme i obecase prorostva. U moru nepravde, lazi i prevare, u moru ponizavanja i izivljavanja nad nejacima, u moru nasilja u kojem zivimo zasto nas Zidaneov potez tako pogadja. Sav problem nastaje jer smo od trkaca i zonglera sa loptom napravili bogove, jer su nam glumci i manekenke postali bozanstva, a oni nam uvijek iznova pokazuju da su samo ljudi i da od nas nista nisu drugaciji. Uprkos slavi, novcu, ugledu, uprkos moci, ljudima se uistinu nemoguce uzdignuti nad svoju ljudskost, a ona je ono sto je, kratke pameti, eksplozivna, nestrpljiva, uskogrudna, ponosita, uzdignuta.
Porediti Zidanea i Materazzija kao umjetnike u fudbalskoj igri bilo bi neumjesno, ali sticajem okolnosti eto igrali su zajedno tekmu, Lipi je onaj kojemu bi najprije tebalo izvaditi crveni karton, jer je on zaista sjajnom Zidaneu suprostavio igraca koji ima srca i zelje, ali ne i pameti i znanja.

Moze li se italijanski selektor pravdati da svoje igrace ne poznaje, i sta su ucinili italijani poslije ovoga skanadala. Zadovoljni su titulom i slave pobijedu. Da imaju i malo ponosa ponudili bi se ponoviti tekmu, i stvar izgladiti, ali kako, u tom slucaju bi morali priznati da nisu bogovi, da grijese, morali bi se pokajati, ...nije li u cijelom svijetu slika ista, kao da u svim nacionalnim savezima manje vise sjede Kranjcari i Markovici. Meni je slicnost prapantna. Nigdje ponosa, nigdje plemenitosti, nigdje vitestva, sve prljavo, sve mutno, sve sa racunicama iza ledja, sve sa zadnjim namjerama. U svim drzavama drmaju Stimci i Mamici, trguju ljudima, a prlijepa sportska igra koju mi jos zovemo fudbal je umrla odavno. Uzalud se neki kao Zidane i slicni, a znamo kako ih je malo, trude. Uprkos tome sto svaki akt nasilja duboko osudjujem, cijeli moj zivot sam zrtva i znam o cemu govorim, sklon sam misliti da Zidane nije imao zlih namjera prema tome igracu, meni on izgleda kao da je htio ubiti zlo u njemu. Takodje se nadam da ce se Materazzi probuditi iz kome i ozdraviti, pomiriti sa suigracem i uspostaviti plemenitiji odnos prema svijetu u kojem zivi i ljudima.

Da u FIFI ima itko svijestan i posten, radi ocitog vrijedjanja igraca od strane publike u tekmi za trece mjesto je bilo jako tuzno. I tu a i finalnu tekmu bi trebalo ponoviti, to je najmanje sto bi se moralo uciniti, ali tesko da ce se desiti ista bitno. Zasto?
Pa onda bi se trebalo potegnuti jos mnogo pitanja, cijelo more, a to se nikome ne da, ***e se njima za svijet i postenje, za buducnost svijeta i nogometa, oni znaju da smo sve i tako vec ****bali, ovo malo od zivota sto im je ostalo ne mijenjajte nista, njima je vec sve na mjestu. To je istina o tom slucaju. Tolika lova se vrti u tom sportu, i toliko arogantnih, naduvenih tipova bez karaktera i bez vrline mijesa strene, trguju ljudima kao sa stokom, nemaju obzira ni obraza, sve da zadovolje svoj mali egoizam. sta mislite koliko put se u svlacionicama svijeta prije tekme culo, "onaj da ti slucajno nije prosao, a pogotovo s loptom, kosi rusi lomi, samo ne smije proc, sudije su tolerantne, a ako i dobijes karton, sad nam je vazno, kasnije ce biti bolje, dakle danas ne smijemo izgubiti." A onda igrace odnose na nosilima, kakva je to igra i kakva umjetnost. A tome je kriva FIFA i njena sveta pravila koja su kao malte ne Boziji zakon, jer se eto ne mogu promijeniti. Da bi se u fudbal opet povratilo vitestvo, trebalo bi najprije promijeniti FIFU, a onda udariti po nacionalnim savezima. Tko bi to mogao pokrenuti? Navijaci!? ne budimo smijesni. Mora ovo propasti, nevalja pet lipa, a i fudbal onda s time. Ili ce me FIFA demantirati. Tako i u HR mogu biti ucinjene samo parcijalne promijene, bogovi nece sa svojih prijestolja, male rokade kojima se narodu mazu oci i i dalje nude lazi i manipulacije nista nec promijeniti, u Hrvatskoj zapravo jedino sto valja i sto funkcionira su navijaci, i zbog toga mi je jako drago, skoro pa bih mogao biti ponosan. A uspijeh nase repke kao i mnogih drugih je izostao jer su u opci interes bili umijesani mnogi privatni interesi, sto bi moralo biti nedopustivo kad se o reprezentaciji radi.

Nema sumnje da propadamo i da ce mo propasti, ovaj svijet nema buducnosti, ovakav ne moze prezivjeti, varaju se gorko oni koji misle da moze, neizlijeciva bolest je vec nacela bice svijeta i bice planete. Mogao bi uz samo malo dodatne gluposti slucaj Zidane- Materazzi prerasti u zadnji veliki rat. Mislite da bulaznim. Strah me je koliko sam u pravu. Ni Gavrilo Princip nije mogao sanjati a jos manje oni uz njega da ce ono sto su namjeravali uciniti imati tako strasne posledice. A posledice ne izostanu nikad, one dolaze sigurno kao smrt sto dolazi.
Pogledjte danas ostale vazne vijesti. Krv, rat, ubistva, zlocini, nasilja, prevare, otimacine, protijerivanja, pljacke, ...pa onda samoubistva, pedofilija, lazi, osude, kletve, prijetnje, sijanje straha, trgovina ljudima, odbacivanje svakog zakona i pravila, sloboda, ...pa onda Anistonka veli da je Brad peder i nastran, a da je i Angelina nastrana i lezbijka, u Indiji covijek progutao otrov cijanid i napisao kakvog je ukusa, u SAD izmislili jednu tabletu koja rijesava pitanje pijenja tone lijekova, sad je u fazi samo sto nije, jedna od najpostenijih institucija na svijetu poslije Vatikana, Americki institut za hranu i lijekove, samo sto nije dala zeleno svjetlo za prodaju, ...pa onda RADNICI Đ. ĐAKOVIĆA U RATNOJ DRAMI
39 Hrvata u obruču izraelske odmazde na Libanon
U ratnom vihoru koji je nakon izraelske vojne intervencije pogodio Libanon zatekla se i skupina hrvatskih radnika iz...

Napad na Libanon
Hizbullah raketirao izraelske gradove

Hizbullah
Izraelci će morati popustiti

Dossier
Izraelski upadi u Libanon

HRVATSKI HAAG SANKCIJE ŠOKANTNO
Prvi u novu sudnicu idu Norac i Ademi Policajci kažnjeni zbog kopanja po Kirinovu dosjeu Diler u gaćicama kćerke skrivao pola kg heroina

Gdje god pogledas sloboda i demokracija, to je sto se ljudi tice, a priroda odgovara, potresima, pozarima, poplavama, olujama, na zemlji se izivljavamo kao zlocinci u nedavnom ratu kao sto su se izivljavali na nemocnim zenama, i poslije svega izjavljujemo da imamo nadu, i ponavljamo, radjaj zemljo vitezove, kad te ovako lijepo silujemo.

Sta je u cijelom tom cudu slucaj Zidane, ali mozemo ga radi specificnosti i uzeti tako, a ako tako uzmemo, Zidane je na vec napisano i samo stavio tacku.

Rasizmu i elitizmu u fudbalu nisu mogli naci kraj ni pedantni nijemci, sva njihova inventivnost i rad na tome da svjetsko prvenstvo bude olicenje tolerantnosti, i plemenitosti u igri nisu iskorijenila zlo. Ono je progovorilo i izrazilo se na sve strane tokom prvenstva, pa tako mnogi odose kuci prazna srca i pored iskrenog nastupa, a Fifa tome zlu daje podlogu svojim odbijanjem da se u fudbal uvede sve najsavremenije, eve najbolje da bi se igraci zastitili i igra bila pravedna. O Italiji ne bih gubio rijeci, zao mi je za uistinu velike njihove igrace koji su eto imali zalosnu sudbinu zivjeti sa ostalima, a vidjelo se kako igraju posteno. Prelijepo je vidjeti u FR repki razne vjere i nacije, ali jedan ideal i sloga i vjera da se moze i dostici. Ne mogu ne izraziti simpatije za ekipu sastavljenu sa raznith strana svijeta tako reci, ali koja igra fudbal, a igra ga tako da ako i izgubi fudbal nije izgubio. Lipi je stavljajuci Materazzija nasuprot Zidaneu svjesno onemogucio fudbal, i zadao mu smrtni udarac, ali sto ses, zivimo u svijetu u kojemu se pobijedi ne gleda u zube,

Zato adio svijete

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 14:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
bravo, majstore...
kako ti se samo ovoliko dalo pisati..
respect

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
čuj, da talijani imaju obraza, ponovili bi utakmicu.
kakav kretenizam.
da li bi je francuzi ponovili da je bilo obrnuto.

e, svašta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 16:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
bash svasta... ko bi ponavljao utakmicu... je li se to ikad desilo da neko ponovi tekmu da bi mu bila cista savjest i da casno pobijede???? ih, brate

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 19:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2006, 05:14
coki13 je napisao:
bravo, majstore...
kako ti se samo ovoliko dalo pisati..
respect

Kad sam ugledao tvoj smjehuljak i naklon, odmah sam dobio placu za ovo kucanje, i radi nje sam u trenu zaboravio sve sto sam propatio u zivotu, ostala je samo radost, :D princezo.

Jer u kaljugi u kojoj se pravimo da zivimo, ipak ima ovakvih i takvih koji ponekad progovore. I prepoznaju se.

Radi vas lijepe moje, radi vas bozanstvene, radi mekih linija vaseg tijela i vaseg srca, radi vasih osmjeha i povjerenja koje dobivamo nezasluzeno, poradi toga i slicnoga, evo ja se zivota jos nisam nasitio.

Kad pogledas ono sto o Zidaneu napisah, moglo bi se reci da sam fatalist. Slika je crna da crnja ne moze biti, sta sad. Mozda je vrijeme da se mi muskarci pocnemo buditi, i pocnemo princeze osluskivati. Siguran sam da nam imaju toliko toga rec i preporuciti. Zar ne?

Evo ovdje u Canadi zaradi americkog uticaja, u svim sportovima imaju i zenske lige i ekipe, koje najcesce nisu toliko jake kao muske, kao i inace po svijetu, ali kao ljubitelj fudbala, za kojim sad i sjeverna amerika luduje, evo sto sam interesantno opazio. U canadskim zenskim klubovima ne igraju zenske koje izgledaju kao muskarci i igraju kao muskarci, naprotiv, te su utakmice kao jedna velika revija ljepote i mladosti, a u svemu tome je najljepsa igra. Igra se tako predano, tako viteski, tako nadahnuto, tako predano, tako posteno, da stadione napustamo svi nasmijani i puni odusevljenja.

I ne mislite da tu nema taktike, strategije, imali bi muski igraci i previse razloga da dodju vidjeti, ali od svega je najljepsa spontanost, na kraju tekme svi imaju osjecaj da su imali svoj trenutak. Nema one prljave odluke da se tekma mora dobiti po svaku cijenu. A bore se kao gladijatorke, ali sa osmjehom na licu.

Jer sta je tekma ako nije razlog da se ponovo sastanemo. To nije nista drugo nego da se pomjerimo u nasem rastu, ali jer stalno rastemo stalno se i mjerimo, zar to nije jedna od magicnih strana zivota.

Mogao bih mirne duse reci za sve muskarce: "Svi smo mi Zidane i Materazzi, samo to svi jos ne znamo!"

Evo zar i acrobatico ne puce glavom po mojim prsima, a prosudite jesam li zasluzio.

Evo ce za koji dan Italija igrati sa Hrvatskom. Spektakl se ponovo zakuhava, zasto bi bio kretenizam misliti ponoviti utakmicu, toga se mogu braniti i bojati samo oni koji su je dobili prevarom i prljavstinom. Kakvi su to prvaci svijeta koji se boje bilo koje ekipe.

Ja ako opazim neciju ogranicenost i ludost pokusavam boljim biti primjer, ni jedan od nas nije birao majku, domovinu, vrijeme, spol, a iz ove koze izgleda izaci nemoguce. Zato tolerancije nikad nije previse. Ipak imam osjecaj da bi francuzi prije pristali ponoviti utakmicu da su u poziciji italijana nego sto ce ovi pokazati spremnost, francuzi su moji favoriti, ali me jednako raduje kad igrac odigra nadahnuto, ma koje rase, vjere i nacije bio, i jednako osudjujem grubost.

Kad je kod nas bio rat, ja jer nisam ratnik nego mirotvorac, pokusavao sam ovdje sve sto mi je omogucavala moja nova domovina, nista mi nije bilo tesko raditi, stalno sam bio proganjan novim zlocinima o kojima stizu vijesti. Bio sam uljudno primljen na visokim mjestima i kod uticajnih ljudi, ali nitko od uljudnih kanadjana mi ne rece da sam kreten, nego da su mi ideje zanimljive, i da mi je mjesto u Holywoodu, da sam rodjeni pisac scenarija, tko zna sto su mislili u sebi, ali to rekose, a predlagao sam im da ne salju k nama vojsku i svoje mirotvorce, ***es mir koji se kroji macem, govorio sam posaljite obicne ljude, dajte im malo para i neka posjete moj rodni kraj, svi ce te se iznenaditi, njima nije do rata, oni bi kao i vi zivjeli, samo ne znaju kako, i nemaju s cim. Ono sto sva ona vojska i teske miliarde potrosene za to nisu napravili, napravio bi turizam i bilo sto da se gradi, sve samo ne rat. I rat se lako mogao izbjeci to jos tvrdim, ali svijet nije zainteresiran za takav scenario, ...kad smo toliko u oruzja i generale investirali, pa i oni hoce svoja znanja da isprobaju na terenu.

Iracqi rat kosta svaki dan miliardu dolara. Svaki dan se za rezultate koji su pred ocima svijeta potrosi hiljadu miliona dolara. Zamislite sad da se genije George Bush dosjetio mojih kretenskih ideja, pa svaki dan investirao po svijetu miliardu dolara dnevno za neko dobro, miliardu dolara, sve osluskuje gdje planetu boli i salje pomoc, a sva ona sila amerikanaca umjesto da po Iraqu ginu i sakate sebe i ubijaju druge, mogli bi u svojoj otadzbini raditi korisne stvari, toliki resursi bi se mogli mnogo bolje upotrijebiti da se ozivi inventivnost i traganje za rijesenjima zivota dok za to jos ima vremena, u samoj SAD. Jadan je iracqi narod bio pod Sadamom, ali zar im je danas bolje. Hiljadu miliona dolara dnevno. I ne pada mu na pamet da prestane. Zidovi su krenuli u ofanzivu. Svi digli glave. Strah bi me bilo da ne vjerujem u saputanja medju zvijezdama.

Ovako, drago mi da sam kreten, pa se nikada osmjeha i naklonosti nisam nasitio, radi tebe acrobatico sam se svega ovoga sjetio, ali cu evo u trenu radi coki13 sve da zaboravim.

Idemo dalje, al sa osmjehom, "...bez osmjeha stoooj, ostali naprijed!"

Kakve su tresnje ove godine u Banja Luci? Lud sam vam za tresnjama, na tresnji sam odraastao, pa mi i sad na usnama, u grlu , u stomaku i u kostima, Banja Luka ko tresnja.

Niko mi nista za mojega dragog ucitelja Stankov Radovana ne javi, takvi smo mi, nemarni, nezainteresirani, indiferentni, hladni, oh Boze oprosti mi evo prestajem odmah, sva mi se ljepota ukusa tresanja na usnama pokvari, ne idu tresnje sa osudama, tresnje se samo sa oprastanjem i ljubavlju rimuju.

Evo ovdje pada kisa, tresnje nisu lose ove godine, ali ima jedna banjalucka, samo sto zaspim uhvatim sebe kako pod njom lezim na ponjavi, gledam u nebo i sanjam.

I u mene je kao i kod vas, ni tamo ni ovamo, jos se nisam prelomio

Prijatno vece svima, i jedna dobra vibracija

:D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]