banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 19:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 07:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
pretplatnika

Citiraj:
korisnika

Za BL se govorilo o korisnicima, a za BiH o pretplatnicima. U svakom slucaju, ja i dalje ne vjerujem da BL ima 200k korisnika interneta. Ne vjerujem cak ni da se 50% stanovnistva BL koristi internetom.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 10:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
potpisujem, posebno kad vidimo kakav nam je sada sastav stanovnistva u bl i koliko je informaticki obrazovan. rak pojma nema. mislim da je BL u najgorem stanju sto se tice neta. neki dan me kolegica koja je odselila u tuzlu zbog posla pita "da li da si uvedem kablovski ili ads"....u fkin tuzli koja je peti dio banjaluke....eee zivote :drinking:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2006, 11:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
[Rs-Clan] je napisao:
Na prvom mjestu je glavni grad RS-a i drugi grad po veličini u BiH - Banja Luka koja ima 200,790 korisnika interneta, Sarajevo sa 169,260 internet korisnika je na drugom, Tuzla sa 68. 589 na trećem, a Mostar sa 60,886 internet korisnika na četvrtom mjestu.

Mostar je, međutim, na prvom mjestu po broju internet medija - portala. Redakcije tri od četiri najposjećenija internet dnevnika u BiH; Pincom.info, Bljesak.info i 24sata info smještene su u gradu na Neretvi.
Treba razlikovati pojam "korisnika" od pojma "pretplatnika". Neko moze biti korisnik interneta tako sto ode u neki net caffe, a pri tom ne mora biti pretplatnik.

Ja licno sumnjam u ove "statisticke" podatke, jer mislim da su prenapuhani.
Evo uzmimo optimisticki da u BL ima oko 250 000-300 000 stanovnika, sa regijom jos i vise. Ispada da je svaka druga osoba korisnik interneta. A gdje su one non-internet osobe - penzioneri, djeca do 3-4 godine i ostali operisani od interneta?

Veze s vezom nema...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 11:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Apr 2004, 06:20
Vjerovati RAK-u je isto kao da vjerujete
Teolu da ce uvesti ADSL 2003. kad su poceli testiranje.

Venti hvala na objasnjenju, ja sam odustao jer je Alice ocigledno klinac ili klinka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 11:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Apr 2004, 06:20
Izgleda da su strucnjaci iz RAK-a otkrili ogromnu igraonicu-internet cafe
u podzemlju centra BL gdje penzioneri kuvaju Counter, Warcraft i ostale
igre sa evropskim cyber frendovima dok penzionerke surfaju po
sajtovima za zene.

Mozda je ljudima dosadio sah kod poste u centru...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 13:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
delirium je napisao:
Izgleda da su strucnjaci iz RAK-a otkrili ogromnu igraonicu-internet cafe
u podzemlju centra BL gdje penzioneri kuvaju Counter, Warcraft i ostale
igre sa evropskim cyber frendovima dok penzionerke surfaju po
sajtovima za zene.

Mozda je ljudima dosadio sah kod poste u centru...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
a mozda kuvaju yahoo chat, dopizdilo im tamo kod galerije, nikako stici na red. bake gledaju cyber heklanje uzivo! hot! 24/7!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 13:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
V@nja je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
V@nja je napisao:
Citiraj:
Banja Luka koja ima 200,790 korisnika interneta

Ovo bi znacilo da i moja baka koja ima 74 godine koristi internet ..

Ne mora to znaciti. Kod mene je 4 clana porodice, i svo 4-ro koristimo internet...

1 od 100. + sto je vrlo upitno da li Banjaluka ima vise od 200 000 stanovnika. Zadnjih 15 godina je bilo toliko kretanja stanovnistva da se o broju stanovnika moze samo nagadjati. Te cifre o kojim se govori (300 i vise hiljada ..) su glupost, neopjevana.

E ljudi gubite se u tim ciframa. Imajte na umu da je u BL doslo bar tri puta vise ljudi nego sto je izaslo, tokom i nakon rata. Jedna moja baka koju sam nesto vozio prema Trnu prije par godina se bila izbezumila koliko je grad izgradjen u dijelu od Rosulja prema Trnu (autoputem). A ona je zadnji put tu bila negdje pocetkom rata. Mi mozda ne vidimo koliko se grad prosirio tokom ovih 10-15 godina, ali ljudi sa strane ili ovako stariji koji nemaju potrebu da idu dalje od prodavnica ili pijaca, jasno to vide. Grad mozda nema 300.000 stanovnika, ali definitivno ima preko 250.000... Pa sta mislite zasto se sabotira popis stanovnistva? Velike su sanse da ga nece biti ni 2011-e.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
ali definitivno ima preko 250.000...

Uzmimo da je ovo tacno. Cak ni u tom slucaju nema teorije da 210 000 ljudi u BL koristi internet.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 14:20 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
220 000 stanovnika. Evo u Wiki:
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%9A%D0%B0_%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 14:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Nov 2005, 16:26
Lisa_Simpson je napisao:

Ne znaš ti čitati

Citiraj:
Данас се простире на површини већој од 15 000 ха коју насељава око 250 000 становника, од којих преко 75% живи у ужем градском подручју. Културно-образовни концепт регије стварају Народни музеј, Народно позориште, Народна и универзитетска библиотека , кутурни центар Бански двор, Архив, Дјечије позориште, Умјетничка галерија, тринаест средњих школа и четрнаест вискошколских установа.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Lisa_Simpson je napisao:

Otvori bolje oci pise da ima ako 250 000 stanovnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 15:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2006, 13:28
zato mi u Doboju imamo 20k korisnika interneta.Vidite samo kakav nam je forum! forum.doboj.net

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Neverovatno kako covek ume da reklamira dobojski forum... a ja se mogao zakleti na nece biti nacina da proturi pricu o doboju ovde... ko zna zna...

Ma opet mi je nekako to previse korisnika interneta... aj' naroda i moze biti... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 17:00 
Početnik
Početnik

Poenta je da BL ima više internet korisnika iako je manji grad. Ako ćemo vjerovati wikipediji SA ima skoro 300.000 stanovnika ( http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B2%D0%BE )

Vjerovatno je podatak tačan jer je isti i na zvaničnoj stranici SA http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=31

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 17:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jul 2006, 15:41
SRC je napisao:
Poenta je da BL ima više internet korisnika iako je manji grad. Ako ćemo vjerovati wikipediji SA ima skoro 300.000 stanovnika ( http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B2%D0%BE )

Vjerovatno je podatak tačan jer je isti i na zvaničnoj stranici SA http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=31

Prje rata imalo sarajevo 429.000 hiljada a sada da ima manje nemoguce samo moze da ima vise. Ako ste bili u Sarajevu, Sarajevo mozda jedan i po put vece od Banjaluke.I ja prepostavljam da Sarejevo ima bez sela 300.000. ali ako ce mo na to gledati Banjaluka ima sa selima kao naprimjer Manjaca koja je 50 ko od Banjaluke koja skoro nema nista sa Banjalukom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Bez obzira na broj stanovnika(a mislim da je realan 250 000-280 000, zajedno sa cjelokupnim podrucjem koje pokriva Grad Banjaluka i urbano i ruralno), mislim da nacin na koji je zbrojen broj korisnika neta nije realan.

Vjerujem da su zbrajali broj prijavljenih korisnika kod svih provajdera (recimo ja imam 3 naloga na svoje ime na tri provajdera, a oni vode to kao 3 razlicita covjeka, garant) i josh plus su zbrajali korniske koji na telefonskim raacunima imaju uslugu anonimnog koristenja neta, a to ima masa njih koji imaju i nalog (dakle vec su registrovani negdje, samo im istekli sati naprimjer).
Dakle, da je doslo do situacije da su se duplati i trostrucili jedni te isti korisnici.

Vjerujem da je realan broj negdje oko 40 000-50 000 korisnikaa i da je toliko mislim da i sa tim treba biti pre prezadovoljan, znajuci kolika nam je pismenost stanovnistva, a elektronska pismenost da ne pricamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 17:44 
Početnik
Početnik

Alice je napisao:
SRC je napisao:

Prje rata imalo sarajevo 429.000 hiljada a sada da ima manje nemoguce samo moze da ima vise. Ako ste bili u Sarajevu, Sarajevo mozda jedan i po put vece od Banjaluke.I ja prepostavljam da Sarejevo ima bez sela 300.000. ali ako ce mo na to gledati Banjaluka ima sa selima kao naprimjer Manjaca koja je 50 ko od Banjaluke koja skoro nema nista sa Banjalukom.

Pa ti onda kad si tako pametan napiši ovima iz njihove gradske uprave da nemaju pojma i da ti znaš koliko u SA ima stanovnika.

SA i BL su gradovi. Fino ti piše da grad SA ima 4 opštine (Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo i Stari Grad). Znači te 4 opštine imaju 297.416 stanovnika. Grad BL ima još uvjek samo jednu opštinu (valjda znaš kako izgleda opština Banja Luka). A ti slobodno predpostavljaj kako hoćeš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 17:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jul 2006, 15:41
SRC je napisao:
Alice je napisao:
SRC je napisao:

Pa ti onda kad si tako pametan napiši ovima iz njihove gradske uprave da nemaju pojma i da ti znaš koliko u SA ima stanovnika.

SA i BL su gradovi. Fino ti piše da grad SA ima 4 opštine (Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo i Stari Grad). Znači te 4 opštine imaju 297.416 stanovnika. Grad BL ima još uvjek samo jednu opštinu (valjda znaš kako izgleda opština Banja Luka). A ti slobodno predpostavljaj kako hoćeš.

Izgleda da cu to morati i u raditi. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]