banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 11:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Den Braun
PostPoslato: 28 Apr 2006, 21:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Da ne bi pisali o ovome na "knjiga koju ste procitali ili je upravo citate .....", evo da otvorim posebnu temu za ovo...
Dio diskusije o ove 4 knjige ima na:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=3030&start=780

I meni licno je knjiga 'Andjeli i demoni' bolja od 'Da Vicijevog koda', jer je vise napeta i bolje je opisana. Sama radnja knjige je zanimljivija.
Po meni, od ove 3 procitane, po redu (od najbolje) idu ovako:
-Andjeli i demoni
-Da Vincijev kod
-Digitalna tvrdjava

Nekidan sam htio uzeti 'Tacku prevare' na engleskom, ali sam shvatio da je knjiga sama po sebi komplikovana, da bih dalje komplikovao sa engleskim jezikom. Ventilator, o cemu se radi u toj knjizi? Da li je zanimljiva kao ostale?

Sta uopsteno mislite o sve 4 knjige? O Isusu Hristosu, putiru, iluminatima, tajnim bratstvima, (de)kodiranju, posmatranju ("Velikom bratu) i ostalom vezanom za ove knjige? Znam da je bilo rijeci o ovim temama na odvojenim temama, ali ovdje mozemo pisati uopstene stavove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 16:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2005, 19:02
Odusevljan sam Den Braunom, procitao sam sve 4 knjige i moj ranking je sljedeci:
1. Da Vincijev kod
2. Andjeli i Demoni
3. Tacka prevare (kod nas zadnja izdana, iako je zapravo njegov drugi roman)
4. Digitalna tvrdjava,
iako su mi Da Vincijev kod i Andjeli i demoni tu negdje po kvalitetu. Uopste, covjek je dosta originalan i sto je najvaznije povodom svih problema i dilema koje postavlja u svojim knjigama rijetko zauzima jednu stranu i postavlja se u sredinu dajuci argumente za obe strane, i samim tim ne namece citaocu misljenje vec ga tjera da dodje do njega.
Flash, Tacka prevare sadrzi bas sve sto i ostale knjige, znaci zavjeru, jurnjavu, obrte i pretjerivanja na nekim mjestima. NASA je u centru zbivanja. Meni se narocito svidjelo sto se pojavljuje i americki predsjednik, naravno kao imaginaran lik. Kraj me nije zadovoljio, kao i u drugim knjigama. Zanimljivo, poslije citanja svake od ove 4 knjige imam osjecaj da je kraj mogao i drukcije da se napise...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 14:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Evo i ja zavrsih ovu 4. knjigu, sto mi je bila ostala neprocitana, "Tacku prevare". Kao triler, ova me je knjiga najvise odusevila, a po prici i dalje vode "Andjeli i demoni". :)
Po mom rankingu, sad kad sam upotpunio komplet, ovako bih ih poredao:
1. Andjeli i demoni (zbog monologa odrzanog od strane komornika, cini mi se, koji je upotpunio utisak o knjizi...)
2. Tacka prevare (fantasticno opisan triler, Delta jedinice, morski zivot, Arktik...)
3. Da Vincijev kod
4. Digitalna tvrdjava (koja je prilicno dosadnjikava, u poredjenju sa ostale 3...)

U ovoj knjizi sam, jos pri sredini knjige, sumnjao na osobu koja stoji iza svega, jer Braun koristi isti nacin u sve 4 knjige da uvede i opise situacije, a i raspleti su slicni i podjednako dinamicni. Sad trazim slicne knjige iz istog zanra, jer su me ove 4 knjige drzale prikovanog za knjigu dok je nisam zavrsio (ili dok nisam zaspao :D ).

Nesto i ne vidim ovdje puno komentara, s' obzirom da su knjige jako popularne... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 21:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jun 2006, 09:11
procitala sam samo davincijev kod od brauna, ali mi je super i ,,sveti gral ,sveta krv, iako nije romansirana.......a trenutno sad zavrsila jednu romansiranu istorisku knjigu.....pisac je TARIK ALI a knjiga je ,,KNJIGA O SALADINU,,jako je zanimljiva ...........

Gledala sam i fil ,,davincijev kod,, ali nemam objektivno misljenje o njemu jer sam pre toga procitala knjigu.......koja mi je odlicna..!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 21:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2005, 09:57
Procitah Digital fortress, Da Vinci Code i Deceptio point na engleskom, i svidjele su mi se, moram jos negdje naci Angels and Deamons :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 02:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Penelopa je napisao:
procitala sam samo davincijev kod od brauna, ali mi je super i ,,sveti gral ,sveta krv, iako nije romansirana.......a trenutno sad zavrsila jednu romansiranu istorisku knjigu.....pisac je TARIK ALI a knjiga je ,,KNJIGA O SALADINU,,jako je zanimljiva ...........

Gledala sam i fil ,,davincijev kod,, ali nemam objektivno misljenje o njemu jer sam pre toga procitala knjigu.......koja mi je odlicna..!!!!!

"Sveta krv, sveti gral" se uopshte ne moze porediti sa Braunovim knjigama jer je u njoj opisano neshto o masonima shto je zapravo istina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 14:28 
Početnik
Početnik

da slazem se.....da vincijev kod je dobar roman, ali je samo roman.......postoje mnoge analiticne knjige koje se bave ovom tematikom, i sama se bavim istorijom umetnosti i znam da je davincijev kod samo fikcija.....pozdrav......ali ako je rec o romanu kao knjizevnom delu, onda je ok....komercijalan je.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
hoće li ikad prestati priča o denu braunu?!

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Penelopa je napisao:
da slazem se.....da vincijev kod je dobar roman, ali je samo roman.......postoje mnoge analiticne knjige koje se bave ovom tematikom, i sama se bavim istorijom umetnosti i znam da je davincijev kod samo fikcija.....pozdrav......ali ako je rec o romanu kao knjizevnom delu, onda je ok....komercijalan je.....

HEH>..ja polozih istoriju umjetnosti sa 10-kom. Da,samo se hvalim... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 01:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

black santa je napisao:
hoće li ikad prestati priča o denu braunu?!

I to je prica od Den Braunu u 90% slucajeva samo kod onih koji su procitali DVK. Mada, na ovom forumu tek pocinje. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 15:00 
Početnik
Početnik

pa ustvari,cela postavka stvari pije vodu, narocio prica o tajnoj veceri,ali...........heheheh....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 15:05 
Početnik
Početnik

O.T.....A DO KAD CU JA BITI POCETNIK????????hehheheh

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]