banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2006, 14:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Joj, Kingice, sve cu nekako skontati, ali: gdje poveza siledziju i psa? Pa, siledzije su mentalni bolesnici, kojima je "izazivanje" odjecom paravan. Psi su bica koja zive svoj zivot i napadnu te kad im, da izvinis, dopizdi da ga cackas, vuces za usi, diras za rep ili genitalije, ometas ih dok jedu, prepadas ih, svakojako zlostavljas i izzivljevas se na njima neko vrijeme i jednom on skonta da to ne moze vise tako. Jaaaaaako rijetko ces naci psa koji ce, eto, onako, skociti na tebe i pojesti te. I u pravu je BG! Skontaj svoj stav prema njima: UBILA BI IH! I onda kazes: STO NAPADAJU? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2006, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Kingica je napisao:
Што се ти буниш?
Ово је стварност!
О томе ја цијело вријеме и причам. Пас може напасти без икаквог разлога. И увијек можеш негдје прочитати овакав чланак.

А молим те Бик реци ми имаш ли ти пса и која је раса?

Netacno... pas nece napasti bez ikakvog razloga. Ljudi su ti koji napadaju iz satisfakcije ili cega vec... zivotinje imaju razlog za napad. Problem je samo sto mnogi roditelji smatraju da je bas "cool" i "slatko" dok njihove-gore-list krvnicki cupa za rep dobermana koji jede ... sa druge strane mnogi vlasnici pasa, takodje, smatraju da je jednako "cool" kad komsijin mali jasi na ledjima njihovog savrseno-dresiranog-ljubimca pri tome se drzeci za njegove usi... i jos se hvale kako su oni najbolji dreseri... uz obavezno "ma nece mu nista, on voli decu, uziva u tome".

Nema tog dresera koji ce nauciti psa da ne odreaguje kad mu nekakvo njanjavo klince nabije prst u oko... niti postoji takav dreser koji ce nauciti bahatog roditelja da je bolje uskratiti detetu "takvu" zabavu sa zivotinjom umesto da ga podrzavaju... mnogo puta sam opomenuo roditelje u parku da udalje dete od nekog psa jer takav nacin igre moze isprovocirati kera... i u vecini slucajeva je odgvor bio "jao a bas je slatkooooo, kako se oni igraju" ... a onda kamera fokusira malog sadistu kako cupa kera za nogu koliko moze...

Cesto je krivica obostrana... i vlasnika psa i "ucesnika" u nezeljenom obracunu. Nije dovoljno nalepiti natpis "Opasan pas" i da je time sve reseno. Na zalost, nekoj deci bi trebalo podeliti majice "Mali sadista" ... u paketu bi mogla da ide i jedna XXL majica "Los roditelj".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2006, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ljudi... vec sam rekao... noga ne misli, a kingica ima upravo toliko pameti koliko i noga. Ne pada mi napamet da se raspravljam s nogom... ja sam objektivan, jer znam o cemu se radi.
Ne kazem da ono nije stvarnost, ALI NEMA JEBENE VEZE SA FORUMOM O BILJKAMA I ZIVOTINJAMA!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2006, 20:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Pod naslovom "Rase-pasmine pasa,komentari" ima link o dog argentinu. Mislim, da ne bi bilo lose procitati. Pravo da vam kazem, razmisljao sam o nabavci ovog psa, pregledao sam linkove, forume, gdje su mnogi iznoslili svoja misljenja i iskustva. Nisam procitao da je tako agresivan, cak ga hvale, da je jako umiljat prema djeci.

Ja mislim da ce rijetko koji pas napasti bez razloga. Ako ga neko u prolazu svaki dan provocira, cim pas osjeti njegovo priblizavanje on pocinje da reaguje. Pored toga mnogi drugi ljudi provociraju pse, i ako se to radi svaki dan, pas izgubi osjecaj-kontrolu, ko ga provocira a ko ne, pa uvijek napada, kao sto napada i ljude koji se jako plase psa, jer luce specifican znoj, koji pas prepoznaje,i na sto agresivno reaguje. Pozdrav Zah

Poslednji put menjao zah dana 08 Jul 2006, 22:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 12:52 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Kazu da psi namirisu losu osobu na kilometre...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kingica je napisao:
Sta mislite o rotvajleru koji bude ispred kuce kod pekare Manja u Boriku?

Mislim da je lik. Ok, na neke ljude previse laje, ali je stalno iza svoje kapije i ne dira nikoga. Uostalom, ja sam milion puta prosla kraj njega, jer zivim tamo, i na mene nije nikad cak ni zalajao. Nikad!
Kingica je napisao:
Zasto je onda onaj krenuo na mene, a samo sam izasla iz ulaza? Da sam pocela bjezati ko zna sta bi sa mnom bilo.

Nije tacno da ti ovo niko nije spomenuo. Jesmo i Bik i ja. Obzirom da su psi po prirodi radoznali, zaletio se da vidi sta je to i otisao svojim putem. Da ti je htio nesto napraviti, on bi ti napravio, bez obzira da li si trcala, stajala ili imala 6 torbi kraj sebe da bi ga udarila.
I ne zaboravi- ti si ta koja je njega htjela udariti!

Poslednji put menjao moon dana 05 Jul 2006, 16:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 16:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Kazu da psi namirisu losu osobu na kilometre...

Uuuuu.... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Kingica je napisao:
A joj, ne napadaju bez razloga! Haaalooo ljudi cujete li vi sebe i cujete li vi mene? Milion puta sam bila u prilici da me psi napadaju bez ikakvog razloga. Prolazim mirno i gledam svoja posla, a oni pobudale. Sta je vama? Ne bih pricala bez razloga. Sta mislite o rotvajleru koji bude ispred kuce kod pekare Manja u Boriku? Dovoljno sam odrasla da mi zanimaciju ne predstavlja guranje prstiju psima u oko. Prolazim normalno a on dobija napad ludila. Halooooo!!
O kakvoj djeci pricate, o kakvim roditeljima. Samo se na to izvlacite. Hajde objasnite ovo. Zasto dobija napad ludila kad idem normalno ulicom i ne obracam paznju na njega?
Zasto je onda onaj krenuo na mene, a samo sam izasla iz ulaza? Da sam pocela bjezati ko zna sta bi sa mnom bilo. Na to niste nista rekli ni prokomentarisali. Samo djeca, guraju prste u oci. Kakve gluposti!!!

Zasto ne mogu a da ne prokomentarisem ovako stur komentar?
Ne mogu da shvatim ljude koji obozavaju da dramatizuju stvari. Po tvojoj prici ti si od strane tog rota brutalno napadnuta i ozljedjena! Pises, kao da ti je pas bilo sta ucinuo a kasnije se i sama pobijes komentarom da je pas otisao svojim putom?! Ne znam sta se desava u tvojoj glavi ali molim te prestani toliko dramtizovati pricu. Hajd, shvatila bih da te je ugrizao, otkinuo ruku, ili na bilo koji drugi moguc nacin povrjedio, nego, i sama kazes da ti pas nista nije uradio. Da li ti cujes sebe?
Hmmmm...da li si ti procitala "pricicu" koju sam ja postirala o tornjaku koji, takodje neprestano laje, cak i na mene, a ja sam ga na svu tu opasnost (ahm) milovala i odvela kuci? Taj rot, kao i svaki drugi pas, jednostavno laje, ne samo na tebe, nego i na sve prolaznike. Dobro, moon je druga prica jer kako je i sam Warlock rekao "namirisu losu osobu" :lol: ! Uopste ne znam zasto si toliko zapela za jednu te istu pricu. Ni jedan od tih pasa ti nista nije uradio. Jedan ti je dotrcao a drugi lajao (sta li je ovde cudno)...i sta je tu tako sokantno ili katastrofalno? Pa gledam svog psica i pitam se zasto laje u prazno? Psi su takvi. I ti bi prolajala da nemas nikakvu drugu zanimaciju.
Btw, pas uopste nije dobio "napad ludila", kako se ti izrazavas. Kad ne znas o psima onda bolje ih ne komentarisi. Ja, takodje, ne znam nista o njima ali imam makar toliko mozga da skontam i ne pitam "zasto pas laje". Zapravo, na kraju me ni ne cudi ako dobije napad ludila.... :roll:

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 23:15 
Veteran
Veteran

Kad je moja sestra bila mala, nju je napo jedan komsin pas, dok je ona trcala da se skloni od kise. Zbog ujeda je morala ici lijecniku. Danas se plasi pasa. Jednom u Sarajevu dok se vracala sa pijace, ulicom je isao njemacki ovacr. Prosao je mnoge ljude, ali cim je nju ugledao odmah je potrcao prema njoj i ujeo je za nogu, iako je ona nosila dva cekera u ruci. Dakle, nije mogla mahati rukam, da bi to pas shvatio kao provokaciju.

Moja sestra cim vdi psa, odmah se uplasi. Poznavaoci ove problematike kazu, da uplasen covjek, covjek koji se plasi psa, luci posean znoj , koji pas osjeca i koji ga potstice na napad.

Dok sam stanovao u Boriku, cesto sam setao pored Vrbasa. Tamo je bila jedna kuca odmah uz Vrbas, ogradjena lijepom ogradom. U tom dvopristu je bio jedan doberman. Kad god je neki covjek tuda prolazio na biciklu, on je nekom letvom zelio da totakne tu drvenu ogradu, pa se lijepo mogao cuti zvuk od letve koja prelazi po letvama ograde. Kasnije kad god taj covjek prolazi sa biciklom i prije nogo sto dodje do ograde, pas vec pocinje da skace po ogradi.

Razgovarao sam sa vlasnikom kad mu je taj pas uginuo, jer sam primijetio da je nabavio crnog njemackog ovcara sa dugom dlakom. Njemacki ovcar je zaista bio lijep pas, ali on mi rece, da je doberman uginuo od starosti, i da mu je to jako tesko palo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2006, 23:43 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 00:28 
Veteran
Veteran

Hvala i Tebi, iako nema na cemu. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kingica je napisao:
Hvala zah. :fadein:
Nek' makar neko shvata o cemu pricam.
I da, uvijek svako brani svoje. A ja sam nasla da se raspravljam sa vlasnicima rotvajlera. :(

... noga ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 22:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kingica je napisao:
Hvala zah. :fadein:
Nek' makar neko shvata o cemu pricam.
I da, uvijek svako brani svoje. A ja sam nasla da se raspravljam sa vlasnicima rotvajlera. :(

Ja nemam rota...imam najobicnijeg seoskog psa, mjesanca nastao parenjem x i y vrste. Kao malen bio je lutkica a sad je istrkljao u omanju spodobu i koliko je god ruzan toliko nam je vise sladak (cisto da objasnim da nemam veze sa rotovima i ostalim "bjesnim dzukelama") pa sam opet branila te "satanisticke pse" od tvojih teroristickih i brutalnih napada na iste...

PozdraV!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 14:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2006, 16:36
Mene je pas ugrizao iz cista mira jos dok sam bila djete,inace histerican komsijski pas...Jebli vas psi nabavite macku!!! Bezopasnije su i kad vas ogebu,a kamo ugrizu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 15:22 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 23:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

diffie je napisao:
Mene je pas ugrizao iz cista mira jos dok sam bila djete,inace histerican komsijski pas...Jebli vas psi nabavite macku!!! Bezopasnije su i kad vas ogebu,a kamo ugrizu...

Ja inace vise volim macke nego pse, medjutim, kao sto psi mogu biti opasni tako mogu i macke.
Kad vec dajete primjere, evo i od mene jedan:

Eto, moja mama je hranila jednog macka koji ju je iz cista mira ugrizao za ruku pa je morala doktoru, nakon sto joj je ruka strasno natekla, da primi tetanus. Macak je i sad kod nas, ali je opasan i histerican.

Prema tome, bez dramatizovanja! Morate se snositi sa cinjenicom da stvari stoje kao sto je vec milion puta navedeno. =D> =D>

=D> =D> =D> =D> =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2006, 00:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
A ne, Blind_Guardian, za to trebas otvoriti novu temu:
"Agresivna macka - opasna po komsiluk. Zasto napadaju i kako se zastititi?" :D
Inace, mrzim kad se macke nakostrijese i kad onako pored tebe prolaze, a ti samo gledas kad ce te zaskociti (uvijek treba biti u pripravnosti :D ). :-?
Ali, to je vec druga tema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2006, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oooo, dobili smo jos jednu nogu... welcome diffie! Koja si ti, lijeva ili desna noga? Dogovori se s kingicom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2006, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
bog je dao psima i mačkama zube da grizu. da nije oni bi leteli od cveta do cveta i skupljali polen :B-fly: a mi bi šetali slonove po parku i opet bi vodili iste rasprave o tome koliko su slonovi agresivni i treba li vlasnik pokupiti izmet za svojim ljubimcem :pottytrain5: :puppydogeyes:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]