banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 17:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 410 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 22:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jos ne vidjeh ovako cvrstu i stabilnu odbranu .Ovo je bila perfekcija,Brazil nije imao nijednu pravu sansu,ne sjecam kad im se to desilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
A pazite ovo, izjava Portugalskog golmana Rikarda koji je odveo Portugal u polufinale:

RICARDO (POR)
Penalties are always something different from the rest of the game. When you miss two penalties, normally you lose but we were lucky today. I have to say I am not the hero – it is the team. Playing against Brazil in the semi-final would be the biggest moment of my career.

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
ALLEZ!!!! :D

Bas mi je drago. Zasluzili su pobjedu, igrali su perfektno. Po meni, kad oni igraju najbolje, bolji su od Brazilci. Zidane im pokazao kako se igra "divna igra" danas. Taj covjek je nesto posebno 8)

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 01 Jul 2006, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Brazil je zaslužio mnogo žešće pljuvanje nego ono kojim smo častili naše. Ukratko (pošto moram ubrzo da gledam neki film), kao i naši i oni su otišli sa totalno nerealnim očekivanjima na ovo prvenstvo. Ja sam nastojao pred utakmicu da se ne zalijećem sa prognozama, tj. znao sam da Francuzi mogu da ih uzmu, ali da će ovako da ih sataru kao malu djecu nisam mogao da pretpostavim. Sve u svemu, svaka čast majstorima, pogotovo Zizuu, Anriju i Riberiju. Sad mi neće biti krivo ni ako Francuzi budu šampioni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
honey je napisao:
Ali ipak Brazil mi je bio favorit cijelo svjetsko prvenstvo!! :cry:

Nisi jedina. Oni su posebni, ne samo po igri. Eto, ode Brazil, ode "ﻥﺎﺘﺴﻠﮝﻨﺍ""Inglistan", Farsi . :D Ko ce u finale ? FRA-ITA ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Svi kažu da su Brazilci bili prepotentni oko ovog prvenstva, pominju se sada neki lumperaji i zabave u njihovom kampu, lagano i opušteno trenitranje na treninzima, zabavljanje publike, njihovi sportski komentatori su na početku bili ubjeđeni da će Brazil biti prvak. Neka ih sad malo na zemlji.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 01 Jul 2006, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Neka neka, i ja kažem.
Francuzi su prikazali mnogo lepršaviji i ljepši fudbal, Brazilci su imali ukupno JEDAN šut u okvir gola, a koliko su nemoćni vidjelo se oko deset minuta pred kraj, gube 1:0 a opet jedva uspijevaju da prebace loptu na protivničku polovinu.
A i Ronaldinjo je pokazao da, iako misli da je zvijezda i najveći na svijetu, mora još hljeba da jede da naraste do Zizuovog nivoa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Po meni brazil na ovom Svetskom prvenstvu nije nesto posebno pokazao...I zasluzio je da ispadne....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2006, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ipak je celo (ne Barthez 8) ) kralj jos uvijek,iako zavrsava svou karijeru uskoro. :cry:
Nece biti ovakvog pobjednika jos dugo vremena.
Svaka cast legendi i kapa dole.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2006, 00:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Gledacemo ga zato barem jos dva puta, nakon ovog veceras :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2006, 03:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
E hvala Bogu, mogu da kazem.
Ispali su i prepotentni Engezi i Brazilci. Dvije ekipe koje su imale ubjedljivo najjace sastave mogu fino kuci i da tamo uce neke osnovne stvari... Englezi su valjda uvidjeli koliku su gresku napravili angazovanjem Eriksona, ali valjda su bili previse ponosni da to priznaju. Eriksonov najveci uspjeh za vrijeme njegovog staza je afera sa sekretaricom u FA, jer je to izazvalo daleko vise medijske paznje od bilo kog fudbalskog dostignuca ove selekcije. Runijev nasrtaj na Karvalja odslikava svu nemoc Bogm danog talenta koji je Erikson uzalud potrosio. Sa ovakvim potencijalom, Enlgeska je morala puno bolje, ali fali im ponesto, pogotovo na sredini terena. Jedan koljac tipa Gatuza ili Makelelea i jos jedan mislilac, tj, intelignetan igrac sa adekvatnim rjesenjima na sredini, tipa Dzoa Kola, kojeg je Erikson koristio samo da ore lijevu stranu terena. Sve u svemu ni Englezi nisu nista pokazali i mogu samo Bekamu da zahvale sto su dogurali i do cetvrtfinala... A Portugal ima trenera pobjednika. Skolari je stvarno sjajan trener i slozio je sjajnu ekipu. Kad se u polufinalu vrate Deko i Kostinja, bice to sjajna utakmica sa Francuzima.

A Brazil je dobio sta je zasluzio igrama i odnosom prema igri... Mnogo ljudi iz fudbalskog svijeta, a i dosta njih na forumu je tvrdilo da Brazil igra koliko im je potrebno, a sad se u stvari vidi kolika je to bila glupost... Brazil jednostavno nema igru i nema kolektiv. Nisu fizicki spremni, a sto je najvaznije onaj u koga su se najvise pouzdali nije pokazao nista. Ronaldinjo je jos jednom dokazao da ga velike utakmice sputavaju i da mora jos puno da uci da bi postao pobjednik, a dobio je veceras nabolju lekciju od najboljeg na svijetu. Ima li iko da moze reci da Zinedin Zidan nije pobjednik. Covjek je u svim velikim utakmicama u karijeri bio najbolji i veceras je pokazao i Brazilcima i Ronaldinju kako igra jedan od najboljih svih vremena. Zizu je valjda i veceras pokazao da mu je mjesto odmah uz Pelea i Maradonu. Moze Ronaldinjo da pogadje precke an treningu i pred kamerama i po sto puta, ali ce ovog virtuoza tesko ikad dostici. Zidan je u njegovim godinama vodio Francusku do titule sampiona svijeta, a i sada osam godina kasnije jos uvjek dijeli lekcije... Drago mi je da je Brazil ispao jer su nezasluzeno pobijedili Australiju, nezasluzeno prosli Ganu i cim su se namjerili na jacu selekciju odmah su pukli. Mozda im je peto mjesto dovoljno, pa su igrali onoliko koliko im treba da ga osvoje...
:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2006, 15:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2006, 17:32
zizu je bio sjajan, znamo koliki su majstori on i anri, ali za mene su sinoc najbolji bili vieira i makelele. tako su lako razbijali sve brazilske napade i izlazili na kraj sa raznim "bogovima, vanzemaljcima, umjetnicima". pri tome, ne znam da je vieira i jednom napravio faul u citavoj utakmici, osim na samom pocetku. dakle, nisu igrali destruktivno kao italijani, nego su vrlo elegantno i cisto oduzimali lopte kaki i ronaldinju, i odmah ih prenosili u napad. pogotovo se tu istakao vieira, koji je bio opasan i u napadu.
a od brazilaca, dovoljno je reci da je najbolji bio njihov najosporavaniji fudbaler. ronaldo je pokazao da je klasa za ronaldinja i kaku, jer je jedini mogao nesto protiv majstora iz francuske odbrane i sredine.

sve u svemu, francuzi bolji na svim pozicijama

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2006, 15:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Neka su otšli, dosta više i njih i mita o njihovoj "nepobjedivosti".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2006, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
brazilci jesu igrali onoliko koliko im je dovoljno. ali samo u utakmici sa hrvatskom ili japanom. protiv australije ili gane je bilo jako guravo uprkos konačnom rezultatu.
a, za sinoć nije potreban nikakav komentar. kapa dole za anrija i zidana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 02:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Pazi ovo... :lol: :lol: :lol:

Nježni Lucio novi rekorder
Lucija je tek Thierry Henry natjerao na prvi prekršaj
Brazilski branič postavio je novi rekord svjetskih prvenstava. U Njemačkoj punih 386 minuta nije napravio nijedan prekršaj. Tako je za tri minute skinuo prijašnjeg rekordera Carlosa Gamarru.

Branič minhenskog Bayerna je bez prekršaja odigrao utakmice s Hrvatskom, Australijom, Japanom i Ganom, da bi u četvrtfinalu protiv Francuza u 26. minuti srušio Thierrya Henrija napravivši prvi faul na turniru.

Lucio kao da je u tom trenutku znao da je novi rekorder jer je izdržao samo tri minute duže od prijašnjeg rekordera Carlosa Gamarre. Paragvajac je u Francuskoj 1998. izdržao 383 minute bez prekršaja nad suparničkim igračima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 07:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Nitro,
cini mi se da smo nas dvojica gledala dve razlicite utakmice ili ipak ne pricamo o istom sportu.
Celnici FIFA vec dugi niz godina propagiraju fer-play,medjutim sve cine da naprave sto vise love,a igra i rezultati su u drugom planu,pa onda ne mozemo pricati o fer-play i o zasluzenom prolazu.
Fer-play i pravila fudbalske igre nalazu da se na terenu nalazi u svakoj ekipi po 11 igraca i trojica neutralnih sudija,medjutim ovo svetsko prvenstvo je pokazalo da su Blater & co.(citaj sudije) ustvari gurnuli sebe u prvi plan i da po svom nahodjenju odredjuju dokle ce ko da stigne.U svrhu ostvarivanja cilja,a pod maskom komunikacije medju ljudi u crnom ili jos bolje receno crnih ljudi,uvedeni su i komunikatori.

Utakmica Eng-Port je drastican primer kako se manipulise u rukavicama,jer kako drugcije protumaciti crveni karton Runiju(koji je tek dodeljen na insistiranje Ronalda) ili ne sviranje penala na Lenonu,a cinjenica da je za 85 min protiv Engleske svirano 15 faulova,a protiv Portugala samo 3 i na kraju izbor sudije (zamisli da utakmicu igraju Srbija-Albanija,a da sudi sudija sa Kosova).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
I osvojice bogovi Nemci...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sikman mislim da si pristrasan. Sudjenje nije na nivou na kom bi trebalo da bude za jedno ovako veliko takmicenje, ali to jeste krivica FIFA koja je podijelila nekakva nova uputstva za SP i time poremetila kriterijum sudija. A u utakmici Engleska - Portugal jasne su dvije stvari. Runi je opravdano iskljucen, jer gazenje protivnika dok lezi na travi pogotovo na mjesto na koje ga je on nagazio zasluzuje i vecu kaznu. Nemoj samo da mi kazes da je bilo slucajno, posto svi dobro znamo kakav je Vejn Runi i koliko je prgav igrac, pogotov ako njemu i njegovom timu ne ide. A penal za Englesku takodje nije sporan, jer ga nije bilo. Start je bio sa ledja, ali je igrac Portugala stigao prvo na loptu i tu ne vidim nikakav spor. Cak se ni Englezi nisu bunili povodom toga, a valjda je i njima samima jasno da mogu da budu ljuti samo na sebe. Zasto? Na stranu sto su ispali u cetvrtfinalu, ispali su i mnogi drugi, ali oni nisu pokazali apsolutno nista u odnosu na potencijal kojim raspolazu. mrsave pobjede nad Trinidadom i Paragvajem, remi sa Svedjanima i onda ona jadna pobjeda nad Ekvadorom. Prvi ozbiljniji protivnik i oni ispadaju. Kao po obicaju bili su prepotentni i presigurni u sebe, a nicim to na terenu nisu argumentovali. Isti slucaj kao i sa Brazilcima koji su sebe vec vidjeli u finalu, i samo se pitali ko ce im tamo biti protivnik.
Ako je sudija i pomogao Protugalcima, oni tu prednosti nisu iskoristili jer je mec zaversen 0:0. Ko je kriv recimo Englezima sto im igraci nisu psiholoski spremni za izvodjenje jedanaesteraca. Sudija nije odbranio penale Dzeradu, Lamaprdu i Karageru. Tu se najbolje vidi karakter igraca i tima, jer najbolji igraci nisu u stanju da pogode sa bijele tacke. Balak bi mogao da im posluzi kao odlican primjer. Nije imao snage da stoji na nogama pred kraj utakmice sa Argentinom, ali je mogao da izvede jedanaesterac i pogodi ga... Ne sikman, bez obzira sta ti tvrdio, Englezi nicim nisu zasluzli da prodju u polufinale...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 12:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Ko je sta zasluzio,je jedno,medjutim ko je na koji nacin nesto ostvario je nesto drugo.Ne bih rekao da sam pristrasan,jer boli me briga i za jednima i za drugima,medjutim cudno je da dve najhekticnije utakmice upravo odigra Portugal.Pored toga,ako vec pominjes Runijev prekrsaj,trebao bi onda pre svega da kazes i kako je doslo do njega,zar nije sudija trebao mnogo pre da svira prekrsaj nad njim i do cele situacije nebi doslo,jer u celoj situaciji nije moglo da se postuje pravilo prednosti posto Runi posle nasrtaja Kravalja vise nije imao kontrolu lopte,nego je teturajucipokusavao da je uspostavi.
Penal je bio isto onoliko koliko i italijanski,a osim toga ne radi se samo o tome koliko je pomogao Portugalu,nego koliko je zakinuo Engleze,jer ako si pratio celo prvenstvo mogao si primetiti da su Portugalci zadnjih 15-ak minuta utakmice uvek bilo KO,a tako je bilo i u ovoj utakmici i pitanje je sta bi bilo do kraja.

Slazem se da su Englezi razocarali na ovom prvenstvu,takodje se slazem da su zakazali na psihickom planu,medjutim drugo je pitanje ko snosi koliku odgovornost.Po meni licno njihov savez je napravio katastrofalnu gresku najavljujuci smenu Eriksona posle svetskog prvenstva.Na tajnacin su potkopali njegov autoritet,a i ucinili ekipu dosta nesigurnom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hm... Taman i da je sudija zakasnio sa oznacavanjem Karvaljovog prekrsaja nad Runijem to apsolutno ne opravdava njegovu reakciju, niti se moze sudiji progovoriti sto ga je iskljucio. Vidim da se sad u Engleskoj krivica svaljuje na Kristijana Ronalda, da je on krivac za Runijevo iskljucenje. To samo svjedoci koliko su Englezi pateticni u porazu i koliko im je svako drugi kriv. nemoguce je da jedan Kristijano Ronaldo ima toliki uticaj na sudiju da moze da mu sugerise da nekoga iskljuci. To su notorne gluposti koje su u stanju da isfabrikuju samo engleski tabloidi. Englezima bi bolje bilo da pogledaju u svoje dvoriste i nauce da vaspitaju ono arogantno deriste koje im je prvi igrac reprezentacije.
A sudjenje ipak ne bih komentarisao. Ako je i bilo nekakve protekcije, logicnije bi bilo da Englezi imaju naklonost sudija, a neki Portugal ciji je uticaj u FIFA prilicno mizeran, pogotovu u odnosu na Englesku tradiciju i njihovu logistiku i lobi koji imaju... Zar FIFA, ako je vec imala nekakve skrivene interese, ne bi ucinila sve da tacno 40 godina nakon cuvenog finala u Londonu ponovi to finale SP, ovog puta u Berlinu. To bi bio logicniji slijed stvari nego da se protezira Portugal koji nema cak ni kontinuitet igranja na SP, niti tradiciju sa kojom bi mogao da se pohvali...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 410 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]