banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 17:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2006, 23:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
da moze bio bi.Beograd i Banjaluka ne mozes uopste porediti.Ipak je razlika.10 puta.Beograd je centar neopisivo znacajni.Zato i nastaje to sto nastaje.Osim toga Saban je ako nista drugo na N.Beogradu izgradio dobru infrastrukturu.Naselio one kosnice sa milion ljudi, i sve one livade oko zgrada su sada pri prelasku u kapitalizam pravi mamac za privatne firme,jer ima milion potrosaca.
U Banjaluci nema infrastukture, nema milion potrosaca, i nema jos mnogo toga da bi neko rekao idem ja sad da napravim poslovnu zonu od mljekare do trna.Izgleda taj prostor kao ogroman.Da.Ali samo iz perspektive grada od 250 000 ljudi.

Za mene bi za grad bilo mnogo vaznije da se posveti paznje rjesenju prvo vec postojecih problema , pod broj jedan infrastruktura (putevi sjebani, voda ne valja, o grijanju i da ne pricam)
Ukratko, ne mozes u gumenim cizmama na posao u super modernu poslovnu zgradu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ma kako nećeš moći-šta ti je... Pa kad ljudi,od manjka zelenila,drže
krave po kućama na 4 spratu...šta je nama tako teško nazuti TG-15? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 11:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
ha ha, jel to ovako nesto.. Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 18:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Čitam prethodne postove i sve mi se čini da se ljudi ne razumiju baš potpuno. Jedna ekipa kaže: bolje je išta nego ono što je tamo sada, druga kaže da treba ostaviti park koji po meni sada i ne postoji.

Ja mislim da se investitorima treba dozvoliti da grade svoje drage zgradurine na kojima će zaraditi milione KM, ali ne gdje oni hoće i kako oni hoće. Da pojasnim, nacrt tog bloka kako je dan od strane UZRS je očito rađen prema željama investitora, što je očito po kvadraturi i gabaritima objekata koji su ucrtani, što znači maksimalno iskorištenje, žongliranje i slična rješenja koja će stvoriti betonske džombe. Ovi objekti neće doprinijeti ljepšem i modernijem izgledu tog dijela grada, nego će ga samo učiniti sivijim. Ono što su mogli uraditi je da dozvole investitorima da opale svoje zgrade u dijelu tog bloka (tamo gdje su sada barake, u dijelu tzv. parka i sa druge strane prema ulici Pave Radana), a u dijelu parka sagraditi podzemnu garažu i pravi uređeni park iznad nje. Tako bi i to zemljište gdje je park bilo isplativo jer bi se garaža plaćala, što bi i pomoglo samim poslovnim objektima a i onim preko ulice (uvjek je gomila automobila na trotoaru ispred Zg banke i one sladoledarnice). Park ne bi morao da izgleda kao onaj u centru gradu, gdje su po mom mišljenju (i mnogih drugih) oprani ogromni novci da bi se stvorio ne baš tako lijep ugođaj (najblaže rečeno), nego kao što i neki drugi spomenuše nešto obično sa klupama, drvećem, kantama za smeće i fino uređenim zelenilom. Na taj bi se način taj ugao preko puta zgrade Vlade učinio nekako pitomiji i po meni bi nastavljao koncept koji je korišten za prednju stranu zgrade Skupštine i Vlade.

Meni je nejasno tvrdoglavo podržavanje ekipe investitora (gradonačelnikovih drugara) sa izgovorom: "Nek se gradi bilo šta samo da se gradi." Upravo zbog toga i imamo atmosferu da samo ti ljudi zarađuju milione a mi ostali nemamo ništa od toga. Šta je imam što će tu Vidović ili Kaldera ili Integral ili ko već opaliti nekoliko izlomljenih zgradurina u kojima će poslovne prostore prodavati po 8000KM po kvadratu (kao Vidović u u zgradi u Jevrejskoj) a stanove po 2500KM po kvadratu (kao u zgradi preko puta iznad Zg banke) i tako za neku uloženu siću i dogovor o talu sa Vidovićem kao "vlasnikom" UZRS dobiti ovakav projekt i na njemu zaraditi milione? Usput, neće posaditi nijedno drvo oko tog istog objekta jer nema mjesta od objekata, a napraviće ukupno 20 parking mjesta iz istog razloga pa će auta biti parkirana i po trotoaru sa te strane ulice. Na taj način ta ulica u kojoj stoji zgrada Vlade izgledati kao pijaca i time stvoriti još ljepšu sliku posjetiocima iste. Toliko o "urbanizaciji" koju vode veliki stručnjaci iz UZRS.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
čitaš mi misli prijatelju, svaka čast.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]