Upload-ovala sam ja i rjesenja na rapidshare.
Link je
http://rapidshare.de/files/21077119/tes ... a.xls.html
Oni koji zele sami uraditi test neka ne citaju dalje.
Mene je napatilo pitanje br. 8 (5 P na S) tu sam se namucila i pitanje br. 12 (3 T na T) - ovdje sam lupala kao Maksim po diviziji, sve dok nisam vidjela ono "tacno", sat vremena sam potrosila samo na to lupanje.
Pitanje br. 20 (23 P U u LJ T) sam rijesila na srecu, jer iskreno nisam imala pojma koji je postotak ugljika u ljudskom tijelu. 23 me odmah asociralo na 23 para hromozoma,a LJ T na ljudsko tijelo, medjutim pitanje je bilo P U, a ne P H i ...onda sam lupala i lupala sve sto bi mogla biti u ljudskom tijelu, a da se pise sa P U, bilo je tu i improvizacije i nategnutih rijeci i svega.
Pitanje br. 10 me namucilo (32 je T u S F na kojoj V S
), s tim da sam odmah imala ideju da se radi o 32 stepena farenhajta - 32 (0 celzijusa) tacka na kojoj voda ledi i 212 tacka kljucanja (100 stepeni celzijusa), mislim da smo iz fizike to ucili u osnovnoj, ako se dobro sjecam. Dakle imala sam 32 i imala to S F kao pokazatelj da sam sa 32 stepena farenhajta na dobrom putu.
Medjutim nikako nisam uspjela formulisati kompletnu recenicu dobro.
Eh, da i kod pitanja br. 5 - 52 K u Š(B Dž) ovo (B Dž) me automatski asociralo na blek dzek i kad je ispisalo netacno, kontam koji mu je klinac.
I ostalo mi je jedno koje ni uz sav trud i volju nisam uspjela rijesiti, pitanje br. 6 (4 S na S G) !!!
Kad su mi napisali rjesenje bilo mi je smijesno.
To mi ni na pamet nije palo i sigurna sam da sam i dane mogla provesti nad tim, a ipak mi i dalje to ne bi palo na pamet.