Citiraj:
Pucao na mještanina i dvojicu policajaca
BANJA LUKA - Aleksandar Ždrnja (36) iz Banje Luke uhapšen je u subotu veče nakon što je pucao na mještanina Nenada Rosića, a potom i na policajce Dalibora Radukića i Budimira Popovića tokom hapšenja.
Zahvaljujući prisebnosti policajaca Radukića i Popovića incident je prošao bez žrtava, a Ždrnja je nakon hapšenja predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Banja Luka.
Sukob je izbio u subotu oko 22 časa u banjolučkom naselju Borik, kada je Ždrnja na ulici nedaleko od groblja "Sveti Pantelija" pucao iz pištolja na Nenada Rosića. Hici nisu pogodili Rosića, koji je potom uspio da umakne.
Ubrzo nakon toga intervenisala je patrola policije, u kojoj su bili Radukić i Popović. Kada su pokušali da se približe Ždrnji i uhapse ga, on je ispucao više hitaca iz pištolja u njihovom pravcu, a potom počeo bježati. Iako im je život u tom momentu bio ugrožen, policajci nisu htjeli da uzvrate vatru, već su potrčali za Ždrnjom koji je pobjegao u pravcu obližnjih zgrada. Policajac Radukić stigao je Ždrnju ispred jedne od zgrada, te iskočio ispred njega.
"Stajao je na udaljenosti od dva do tri metra i krenuo prema njemu. U tom momentu Ždrnja je usmjerio cijev pištolja u policajca i povukao obarač. Pištolj je, međutim, blokirao i nije mogao da ispali hitac, što je spasilo Radukićev život", kazali su u CJB Banja Luka.
Radukić je nakon toga sa kolegom Popovićem savladao Ždrnju i uhapsio ga. Za sada nije poznato zbog čega je Ždrnja pucao na Rosića, kao ni okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave.
Vidno šokirani mještani naselja Borik, koje je u subotu veče bilo poprište okršaja, u prvi mah nisu shvatili šta se dešava. Kažu da su čuli povike i pucnje, ali da su pomislili da se djeca igraju oko zgrada i da neko baca petarde.
"Krenuo sam da izađem iz kuće i čuo povike, a potom i pucnje. Vidio sam kako napolju promiču neke siluete. Mislim da su otrčali prema prostoriji Mjesne zajednice. Čulo se kako neko govori: 'Ne boj se, to je plašljivac' ili slično, a potom je uslijedilo pucanje. Vratio sam se u kuću", priča jedan od mještana Borika.
Kaže da se nakon toga još neko vrijeme čula galama, a potom je sve utihnulo.
Mještani Borika napominju da je naselje veliko i da je napolju često buka jer se djeca igraju, mladi idu u grad, pjevaju ili galame, tako da u prvi mah niko nije obraćao pažnju na ono što se dešava ispred njihovih zgrada.
Kada su shvatili da se puca, nastupio je šok. Neki od njih su čak pomislili da u okršaju ima mrtvih.
Budale pa eto...