banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jun 2006, 21:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Ispričavam se unaprijed moderatorima ako tema ne odgovara namjeni foruma (a pogotovo što je ovo već drugi podforum na kojem je otvaram), ali odlučio sam se na ovakav potez jer je stvar hitna i bitna, a smatrao sam da ću ovdje nabrže naći one koje tražim.
Naime, u instituciji u kojoj radim (riječ je o državnoj instituciji) i trenutno vršim dužnost šefa IT odjela, naglo je iskrsla potreba za određenim brojem programera sa iskustvom u radu sa Borland Delphi razvojnim okruženjem i bazama podataka tj transact SQL-a (poželjno poznavanje SQL Server 2000/2005 okruženja, ali poznavanje bilo koje profesionalne baze i varijante SQL-a je dovoljno dobra referenca).
Riječ je o ozbiljnoj službi, i ozbiljnom poslu tako da su dobrodošli profesionalci (u smislu pristupa poslu), i ovaj poziv se ne odnosi na one koji svaštare pa gdje šta "ubodu", nego na one koji su zaista zainteresovani za rad i to moguće dugoročan.
Poželjno (formalno-pravno na žalost čak neophodno) je posjedovanje diplome više ili visoke škole i opipljivo (dokumentovano) radno iskustvo, mada je meni u principu najvažniji pristup poslu. Važniji i od (trenutnog) znanja.
Znanje je lako steći, ako čovjek ima od koga da nauči i ako to želi i trudi se, ali odnos prema poslu i smisao za timski rad se nosi u sebi, to imaš ili nemaš.
Ako je nekoga zainteresovao ovaj poziv, može mi se obratiti na e-mail
koji je vidljiv u mom profilu.
Svako dobro
P.S. U obzir dolaze i studenti apsolventi, ali vjerovatno kao volonteri (za početak).

Vrh

Tema posta: Odg
PostPoslato: 04 Jun 2006, 10:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 08:54
Mislim da je Poreskoj Upravi bolje da se sto prije prebaci na C# pogotovo sto Borland prodaje Delphi,a i probaj da das oglas na
http://www.posao.ba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 14:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hvala na izrečenom mišljenju i preporuci, ali ne želim da razvodnjavam stvar, potrebni su programeri u Banjaluci i zato ovaj, praktično oglas, postavljam baš ovdje.
Promjena programerske platforme se ne radi tek tako (postoje sistemi koji u osnovi još uvijek rade na npr. Cobolu i na mainfraim-ovima, a samo nove komponente se pišu u novijim razvojnim alatima), pogotovo se ne mijenja "tim koji pobjeđuje", a Delphi je još uvijek vrlo dobro razvojno okruženje za corporate okruženje, tj. "staromodni" stil programiranja koji nije orjentisan niti ograničen web tehnologijama.

Smatram da u razvoju strogo specijalizovanih aplikacija uopšte ne treba žuriti sa recimo .Net-om, sve dok se standardi ne stabilizuju i ta tehnologija ne pokaže očigledne prednosti.

Što se C-a uopšte tiče, izbor između platformi je davno učinjen i to se takođe ne mijenja tek tako.
A Borland nek prodaje šta hoće i kad hoće, mi ionako ne zavisimo od njihove tehničke podrške, nego od iskustva, sposobnosti i inventivnosti naših ljudi. Mislim da je inače greška suviše se oslanjati na bilo koga suviše i predviđati suviše unaprijed.
Tržišna logika je jedno (tj. težnja da se stalnim lansiranjem novih tehnoloških rješenja "bez kojih se ne može" svako toliko uzimaju velike pare za principijelno istu stvar), a produktivan i efikasan rad, uz racionalnu upotrebu raspoloživih resursa bez zalijetanja bez potrebe nešto, sasvim drugo.
Da rezimiram, znam zašto tražimo ono što tražimo, i jasno nam je da je u narednom periodu vjerovatno potrebno planirati prelazak na neko drugo razvojno okruženje ali to je priča po mojoj procjeni za neke dvije do tri godine od sada, a do tada nam trebaju ljudi koji znaju tačno ono što sam naveo, i koji će biti sposobni da onda polako prenesu fokus na neku drugu platformu kada za to sazriju realni uslovi.
To je moje viđenje stvari, ali svaki dobronamjeran komentar i primjedba su dobrodošli.
Svako dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 14:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Hm stvarno nestasica programera u gradu i to paklena na sve strane su (smo) trazeni, nevjerovatno!
Tema kao tema je usko vezana sa programiranjem prema tome nema potrebe da je brisemo.
Samo me zanima zasto koristite ms sql ?

Vrh

Tema posta: DA
PostPoslato: 05 Jun 2006, 07:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 08:54
Stvarno trazi se u Banjaluci trenutno preko 15 programera,oni koji prate redovno oglase za posao i sl. i koji se krecu u ovim krugovima to znaju,lol
:D
Nema veze,vazno da ima posla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2006, 23:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
Aragorn je napisao:
Promjena programerske platforme se ne radi tek tako (postoje sistemi koji u osnovi još uvijek rade na npr. Cobolu i na mainfraim-ovima, a samo nove komponente se pišu u novijim razvojnim alatima), pogotovo se ne mijenja "tim koji pobjeđuje", a Delphi je još uvijek vrlo dobro razvojno okruženje

Slažem se sa navedenim. Delphi je u svakom slučaju i dalje numero uno za Win32 razvoj - u svakom pogledu! Međutim, to na žalost, već nekoliko godina nije dovoljno...
Citiraj:
za corporate okruženje, tj. "staromodni" stil programiranja koji nije orjentisan niti ograničen web tehnologijama.

Šta ti znači ograničenost web tehnologijama? Recimo, Visual Studio .Net vrlo dobro pliva i u web i u klasičnom Windows okruženju (ako si mislio na desktop aplikacije). I šta fali web-u? Recimo, naše aplikacije na web-u gotovo da imaju identičnu funkcionalnost (i look and feel) Windows desktop aplikacija.

Citiraj:
Smatram da u razvoju strogo specijalizovanih aplikacija uopšte ne treba žuriti sa recimo .Net-om, sve dok se standardi ne stabilizuju i ta tehnologija ne pokaže očigledne prednosti.

Ejh sad - i pojam "strogo specijalizovanih aplikacija" je širok kao Glamočko polje. Međutim, govoreći sad o .Net-u i čekanju da se vidi "šta će biti poslije" me podsjeća na motive mnogih roditelja koji svoje klince upisuju u Elektro-školu ili ih guraju na Elektro-faks uz objašnjenje - "ma tamo se radi sa računarima, a u računarima je budućnost" (barem što se struke tiče). Nebuloza, naravno - računari su "prezent tens" već dugi niz godina, a isto tako i .Net je već poodavno (mislim, ovo poodavno ne shvatati doslovno :-)) sazrio i tu, barem po mom skorom mišljenju, ne može biti ni govora o nečemu zelenom što tek treba da dobije svoju afirmaciju - štaviše, .Net tehnologija je i trenutno jedna od primarnih razvojnih platformi (daleko od toga da je jedina i daleko od toga da je bez buba).

Citiraj:
A Borland nek prodaje šta hoće i kad hoće, mi ionako ne zavisimo od njihove tehničke podrške, nego od iskustva, sposobnosti i inventivnosti naših ljudi. Mislim da je inače greška suviše se oslanjati na bilo koga suviše i predviđati suviše unaprijed.

Vrlo dobar stav. U obe rečenice!
Citiraj:
Tržišna logika je jedno (tj. težnja da se stalnim lansiranjem novih tehnoloških rješenja "bez kojih se ne može" svako toliko uzimaju velike pare za principijelno istu stvar), a produktivan i efikasan rad, uz racionalnu upotrebu raspoloživih resursa bez zalijetanja bez potrebe nešto, sasvim drugo.

U pravu si - činjenica je da je profit jedan od vodećih pokretača inventivnosti savremenog informatičkog svijeta, no šta god da je razlog, razvoj softvera danas je tri svjetlosne godine ispred razvoja od prije samo 5 godina unazad (normalnih, ne svjetlosnih :-)).
Meni lično programiranje predstavlja zadovoljstvo, i uzbuđenje sa otkrivanjem novih tehnologija ili rješenja nekih drugih pametnih glava ne jenjava već dugo vremena.

No, da ne odem previše u off-topic, puno sreće sa pronalaskom programera!

Vrh

Tema posta: Ej Aragorn
PostPoslato: 19 Jul 2006, 15:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jun 2005, 00:53
jel ti jos uvijek treba programera iz delphija?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 10:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zainteresovan si?
Upravo je završen prijem prijava na zvanični konkurs u mojoj ustanovi, i moguće je da ćemo dva trenutno slobodna radna mjesta sada popuniti, a možda i ne vidjećemo...
Međutim, ako sve bude kako planiram, trebalo bi da u vrlo bliskoj budućnosti bude mjesta za još nekoliko ljudi (programera i/ili sistem analitičara), i to čak nije nužno da svi budu "Delphijevci", jer ćemo svakako proširivati platfome na kojima ćemo graditi razvoj u budućnosti.
Ako Bog da.
U svakom slučaju, ako odgovaraš onoj specifikaciji kojom sam započeo temu ja sam zainteresovan, pa možemo kontaktirati e-mail-om ili lično.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]