Citiraj:
Da malo bolje analiziras stvari shvatio bi da su i Rivaldo i Cartas dovedeni u Grcku jer su bili otpisani od strane tadasnjih klubova. Pa ti to i nije neka "referenca" koja bi isla u prilog tvojim tvrdnjama o visoko i nisko budzetnim klubovima... Kao sto rekoh nemas ti pojma, kao ni ja, koliki budzet ima koji klub... Mozes samo da nagadjas i pretpostavljas. Pojedini klubovi imaju nesto sto se zove klupska politika, pa zbog toga i pored odlicnog budzeta ne dovode igrace u skladu sa finansijskim mogucnostima...
takodje se sjecamo da, nakon sto je otisao iz barcelone, rivalda zbog visoke plate koju je trazio nije mogao da dovede ni jedan drugi klub osim milana. onda je opravdano pretpostaviti da nije poslije toga pristao da igra za neku sicu u olimpijakosu, samo zato sto jako voli grcku. dakle, valjalo je imati para pa placati njegov ugovor, kao i svojevremeno zahovicev, giovanni-ev, karembuov i da dalje ne nabrajam sve poznate igrace koji su igrali u olimpijakosu...
ok, dakle uopste ne mozemo da zakljucimo da borac iz banjaluke ima manji budzet od milana, oni ne dovode skupe igrace samo zbog klupske politike. ko zna, mozda se klupska politika promijeni sa nekim novim ljudima sljedecih godina, pa u dresu borca vidimo ronaldinja, sevcenka ili makar drogbu, koji je blizu odlaska iz celzija...
Citiraj:
Ni taj isti Venger nema osvojenih evropskih trofeja, nema ih ni Gi Ru, covjek koji je 39 godina bio na celu Oksera, pa su to ipak vrhunski strucnjaci sa ogromnom reputacijiom.
Tvoje mjerilo o uspjesnosti nekog trenera po osvojenim evropskim trofejima je smijesno. Ako je to poenta tvojih postova, moram ti reci da se debelo varas jer bi na taj nacin diskreditovao gomilu vrhunskih strucnjaka koji bi po tvojoj logici bili osrednji.
Sad je Bajevic trebao jednu sezonu da vodi Ksanti ili OFI i sa njima osvoji titulu ili da u danasnjoj paklenoj konkurenciji dovede grckog sampiona u finale LS, pa da bi po tvojim mjerilima bio vrhunski trener. Da li bi mu to bila dovoljna "referenca"...
jeste, venger nema osvojen klupski trofej, no zato ima finale lige sampiona ove godine, i takodje je napravio jako mnogo vrhunskih igraca od anonimusa i otpisanih igraca iz drugih klubova (sjetimo se samo anrija i piresa), sto vec nesto znaci.
gi ru takodje nema klupski evropski trofej, ali zato je preuzeo okser kad je ovaj bio u trecoj ligi i doveo ga dvaput do duple krune u francuskoj i cetvrtfinala lige sampiona, sto je opet nesto.
nekako ne vidim koji je to veliki rezultat bajevic ostvario sa bilo kojim klubom, ili kojeg je to igraca stvorio...naravno, ako je vrhunski trener, onda moze da uzme ofi sa krita i da sa njima igra makar znacajnu ulogu u grckom sampionatu ili, kao sto je otto uradio, da uzme jednu osrednju reprezentaciju i od nje napravi evropskog prvaka...no, to mu dosad nikada u trenerskoj karijeri nije uspjelo...
Citiraj:
BTW.
Cudna mi cuda biti prvi sa Celzijem u Engleskoj ili sa Juventusom u Italiji, a da ne govorim o Lionu u Francuskoj... Murinjo, Kapelo i Ulije su stvarno smijesne figure na trenerskim klupama, jer ove sezone u Evropi nista nisu napravili, a imaju timove, imaju budzete, logistiku... Vidis kako je smijesna ta tvoja logika...
A uostalom svako ima pravo na misljenje. Kompletna fudbalska javnost i strucnjaci misle jedno, a jedan forumas sa BLIC-ovog foruma smatra drukcije - Boze moj, nismo svi isti...
ne znam kada sam ja to uopste spomenuo da su bas
ove sezone morali da osvoje titule da bi bili vrhunski treneri. to uopste nije moja logika. po mojoj logici, murinjo jeste vrhunski trener, zato sto je osvojio sa portom kup eufa i ligu sampiona, kapelo takodje ima vise titula lige sampiona, ulije je osvojio kup uefa sa liverpulom i dosao do cetvrtfinala lige sampiona ove sezone sa lionom. sad, da recimo ulije uzme lion i vodi ga 10 godina, i za to vrijeme ne uspije ni jednom da udje u drugi krug lige sampiona, to bi vec znacilo da nije vrhunski trener. a ne zaboravimo, takodje, da su sve pobrojane lige neuporedivo jace od grcke lige, tako da poredjenje stvarno nije na mjestu.
na mjestu bi bilo, recimo, nekog ko trenira rozenborg 10 godina i za to vrijeme ne udje ni blizu drugog kruga lige sampiona, nazvati vrhunskim trenerom, zato sto je, oh boze, osvojio 8 titula sampiona norveske sa ubjedljivo najmocnijim tamosnjim klubom
'kompletna fudbalska javnost i strucnjaci'=piksi i rukovodstvo crvene zvezde...pa nece reci da su doveli osrednjeg trenera...ne znam ko je to jos rekao da je zvezda dovela vrhunskog trenera...jer bajevic to i nije