banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 00:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2006, 11:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Umesto Valtera Zenge, koji je u svojoj debitantskoj sezoni na klupi "crveno-belih" osvojio prvenstvo i Kup Srbije i Crne Gore, novi trener Crvene Zvezde biće u naredne dve godine - Dušan Bajević.

Naš proslavljeni fudbalski stručnjak postigao je dogovor sa klupskim rukovodstvom tima sa "Marakane" o saradnji do kraja sezone 2007/08, te su se na pravi način obistinile najave predsednika Dragana Stojkovića da će "zvučno ime" naslediti italijanskog stratega koji je dobio ponude za posao iz zemalja Zaliva.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2006, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Kao sto rekoh prije par dana...

Nitro je napisao:
ili Piksi ima nekakav plan... Nije se bas pretrgao da zadrzi Zengu, a to bi moglo da znaci da ga je otpisao jos ranije, jer je Zenga ionako bio prelazno rjesenje, nakon sto se tim nasao u nebranom grozdju, posto je bio otpusten Dostanic, a nije bilo ni vremena ni prave podloge da se razgovarao nekom zvucnijem imenu. Mada su jos tada spominjani Hadzi, Stoickov, Gulit i Tigana, mada sto se mene tice i tad i sad jedan je jedini pravi covjek za Zvezdu-Dusan Bajevic...

Znaci Zenga jeste na pocetku prosle sezone bio samo prelazno rjesenje dok se ne potpise neko zvucnije ime, a sad je jasno na koga se cekalo... bajevic je bio na pragu Zvezde jos 2004 godine, ali tada je posteno zeznuo Zvezdu... Cekalo se na njega prakticno cijelo ljeto, dogovor nije postignut, on se odlucio za Olimpijakos i jos uz to, Milosa Marica, koji je bio na pragu Zvezde tada, odveo sa sobom u Olimpijakos... Duplo nas je zeznuo tada, ali sada ce ako Bog da, sve da vrati - ulaskom u Ligu Sampiona, nadam se... Piksiju svaka cast, konacno jedan pravi potez, a kako stvari stoje nece biti posljednji... Nadam se da ce Piski nastaviti sa tradicijom izbora pravih trenera... Dokazao je to izborom Ilije Petkovica za selektora, kao predsjednik fudbalskog saveza, a i proslogodisnjim izborom Zenge, ma koliko ga ljudi osporavali...

Dok srce kuca u nama
ti Zvezdo nisi sama
I krv tece moja
crveno - belih boja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2006, 15:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2006, 17:32
ne znam zasto me ovo podsjeca na istorijski povratak ljupka petrovica na klupu crvene zvezde, koji je pokvarila neka sitnica kao sto je tijesan poraz od psv-a sa 5:0 :lol: :lol: :lol: :lol:
a, "slavnog" bajevica pamtimo izmedju ostalog po tome sto ni jednom nije uspio sa olimpijakosom da prodje prvi krug lige sampiona, ni kada je imao u timu rivalda...

sve u svemu, uz odlazak zigica i stojkovica, uvjeren sam da zvezdu ceka divna sezona u evropi... :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2006, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
sve u svemu, uz odlazak zigica i stojkovica, uvjeren sam da zvezdu ceka divna sezona u evropi...

I ja sam uvjeren, sa ovakvom ekipom i ovako dobrim trenerom, evropa je nasa!!!
Zigic i treba da ode, a odlazak golmana i ne treba nesto da smeta a kad pogledamo koja imena ostaju, mislim da ni iduce godine ostale ekipe iz lige nemaju sta traziti...
sa ovoliko reprezentativaca . . . opusteno po duplu krunu.[/code]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2006, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zlikovac je napisao:
ne znam zasto me ovo podsjeca na istorijski povratak ljupka petrovica na klupu crvene zvezde, koji je pokvarila neka sitnica kao sto je tijesan poraz od psv-a sa 5:0 :lol: :lol: :lol: :lol:
a, "slavnog" bajevica pamtimo izmedju ostalog po tome sto ni jednom nije uspio sa olimpijakosom da prodje prvi krug lige sampiona, ni kada je imao u timu rivalda...

sve u svemu, uz odlazak zigica i stojkovica, uvjeren sam da zvezdu ceka divna sezona u evropi... :roll: :roll: :roll:

"Slavnog" Bajevica pamtimo po 15 osvojenih trofeja u trenerskoj karijeri i po proglasenju za najboljeg trenera u istoriji klupskog fudbala zemlje koja je evropski prvak. Uostalom dovoljno je pogledati ovdje

A Ljupkov povratak na klupu Zvezde je ionako bio splet okolnosti iskonstruisan upravo zbog propalih pregovora tadasnjeg rukovodstva sa Bajevicem... Ljupko je ionako u karijeri osvojio manje trofeja od Duska Bajevica, koji usput nikad nije bio trener Zvezde, pa ne znam kakvo ti je to poredjenje sa Ljupkovim povratkom

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2006, 12:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
Iako navijac Partizana, s vremenom postajem zaljubljenik u fudbal prije svega. Cestitke Zvezdi sto su doveli takvog strucnjaka, Bajevic ipak ima odredjenu trenersku reputaciju u Evropi, a kod nas pogotovo. Nadam se da ce mu Jesic, iako manje priznat, biti dostojan protivnik i da ce Partizan uzeti titulu.
Ono sto me interesuje je koliko je Zvezda stvarno jaka bez Zigica i Stojkovica i koliko ce Partizan biti jak sa isluzenim igracima tipa Tomic, Nadj... Cini mi se da Zvezda ima mladji ali poprilicno iskusan tim, bar kada je nase prvenstvo u pitanju.Kvalitet tih igraca za ulazak u LS je po mojoj ocjeni u najmanju ruku upitan, za takvo nesto pored dobrog trenera ipak su potrebni i dobri igraci.
Ne bih imao nista protiv da Zvezda udje u LS, to bi bila mnogostruka korist za citav Srpski fudbal!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2006, 13:45 
Početnik
Početnik

Citiraj:
"Slavnog" Bajevica pamtimo po 15 osvojenih trofeja u trenerskoj karijeri i po proglasenju za najboljeg trenera u istoriji klupskog fudbala zemlje koja je evropski prvak. Uostalom dovoljno je pogledati ovdje

A Ljupkov povratak na klupu Zvezde je ionako bio splet okolnosti iskonstruisan upravo zbog propalih pregovora tadasnjeg rukovodstva sa Bajevicem... Ljupko je ionako u karijeri osvojio manje trofeja od Duska Bajevica, koji usput nikad nije bio trener Zvezde, pa ne znam kakvo ti je to poredjenje sa Ljupkovim povratkom

da neko ne pomisli da imam nesto protiv nitra, posto se opet sukobljavamo, cisto su u pitanju razliciti pogledi...

elem, poredjenje je sasvim na mjestu jer opet dolazi veoma poznati trener na celo crvene zvezde na kraju sezone, kada zvezda ostaje bez najboljih igraca, opet se ocekuje (sasvim nerealno) ulazak u ligu sampiona. pa kad to ne uspije, kao sto nece ni uspjeti, onda ce biti pljuvacina po bajevicu i po igracima...kao sto je bilo i sa ljupkom, koji je mnogo veci trener od bajevica. mislim da su makar tu negdje po trofejima, jer je i ljupko, osim zvezde, osvojio dosta trofeja u bugarskoj...da ne spominjemo da ljupko ima trofej lige sampiona, za razliku od bajevica.

naravno, iako navijam za partizan, volio bi da se zvezda plasira u ligu sampiona, ali mi je bezveze sto se opet desava da se, zbog dolaska poznatijeg trenerskog imena, probudi onaj nas cuveni nesklad izmedju toga koliko mislimo da vrijedimo i koliko stvarno vrijedimo, po cemu smo poznati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2006, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pazi druze, Ljupko Petrovic je bio veliki trener, ali poslije osvajanja titule prvaka evrope sa Zvezdom nije zabiljezio nista sto bi bilo vrijedno pomena... Radio je u Urugvaju u Penjarolu, bugarskoj, vratio se u Zvezdu, potom radio u Kini i opet u Zvezdi... Kao sto rekoh, tadasnje rukovodstvo Crvene Zvezde je dugo pokusavalo da dovede Bajevica, ali su pregovori propali i Ljupko Petrovic se pojavio kao prelazno rjesenje i bacanje prasine u oci, jer je veliko trenersko ime. Bajevic doveden odmah na kraju sezone, imace prakticno cijelo ljeto da radi sa timom, da sam selektira pojacanja i dovoljno vremena da uigra tim...
A da je Petrovic po trofejima "tu negdje sa Bejvicem" cisto sumnjam. Uostalom i da jeste, ipak Bajevicevi trofeji imaju puno vecu vrijednost jer su osvojeni u zemlji gdje je klupski fudbal na mnogo vecem nivou i od Bugarske i od Kine...
Uostalom kompletna fudbalska javnost smatra da je Dusko Bajevic fenomenalan potez rukovodstva, pa cak i da se ne udje u LS, sto je primarni cilj, mladi igraci ce dobiti priliku da rade sa vrhunskim strucnjakom sto mnogo znaci njima, a da ne pricam koliki je plus za fudbal u Srbiji, sto ce u prvoj ligi raditi jedan tako renomiran strucnjak...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2006, 18:28 
Početnik
Početnik

druze, u tim hvalospijevima na racun bajevica se mnogo pretjeruje, no zivi bili pa vidjeli. licno mislim da je upravo dovodjenje bajevica bacanje prasine u oci da je u klubu sve kako treba, pred rasprodaju svih bitnijih igraca iz ovogodisnjeg tima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2006, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
druze, u tim hvalospijevima na racun bajevica se mnogo pretjeruje, no zivi bili pa vidjeli. licno mislim da je upravo dovodjenje bajevica bacanje prasine u oci da je u klubu sve kako treba, pred rasprodaju svih bitnijih igraca iz ovogodisnjeg tima...

Mozes ti da izbacis jos koliko hoces tih svojih "objektivnih" komentara, ali iza Duska Bajevica stoje rezultati, stoje trofeji i priznanja... Prema tome, ovo nikako ne moze biti bacanje prasine u oci, kao sto je recimo bio slucaj sa Zengom prosle godine, koji je veliko fudbalsko ime, ali trenerska karijera mu je jos u povoju...
Uostalom kao sto rekoh, Stojkovic je dosad pokazao da zna sta radi... Tipicno je za nas mentalitet da se u sve sumnja... Piksi je bio na tapetu jer je doveo tamo nekog Zengu za trenera. Bilo je kritika na sve strane... Doticni osvoji titulu, a kriticari opet pronadju zamjerku kako Zvezda nije prezimila u Evropi, pa kako nema igru, pa kako je trenerova zena kritkovala Beograd, da je ruzan i prljav (a ubio me Bog ako je ista pogrijesila u tome sto je rekla) Sad dolazi Bajevic, pa se opet nadju ovakvi da kritikuju... Da dodje Murinjo za trenera ljudi bi nasli zamjerku... Nasa posla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2006, 00:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Otisao trener, otisao golman i odlazi glavni napadac - budimo realni, iako navijam za Zvezdu, slabe su sanse za kvalifikacije za LS. Izbacite iz bilo kojeg kluba, ne samo ovih poznatijih, takve profile iz tima i tesko da biste od ostatka mogli racunati na ekstremno dobar uspjeh - u nasem slucaju ekstremno dobar uspjeh je ulazak u LS.
A ovo je sve u nadi da nece jos neko bitan otici iz tima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2006, 08:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Bajevic je sigurno veliko trenersko ime i gde je god raqdio imao je uspeh,a da li ce tako biti i u ZVEZDI to cemo jos videti.Licno verujem da ce i sa ZVEZDOM napraviti dobre rezultate (izmedju ostalog i kvalifikacija u LS),medjutim treba imate poverenja i strpljenja,jer rezultati ne dolaze preko noci.

Sto se tice Zenge,sigurno je da postoji potencijal da postane veliki trener,medjutim pitanje je koliko ce to i ostvariti,jer se pokazao kao veoma neugodna licnost za saradnju.

Nitro,
sto se tice Beograda i Srbije,to pljuvanje bih jos nekako i podneo da je to uradio neko ko je rodjen u Londonu,a zivi u Madridu,jer takav nacin izrazavanja je odraz kulture,medjutim kad jedna rumunska fuksa (koja je budi usput receno rodjena i odrasla u selu do kog nema ni puta) to uradi,onda je to zlonamera i takvoj osobi treba uskartiti gostoprimstvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2006, 18:50 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Uostalom kao sto rekoh, Stojkovic je dosad pokazao da zna sta radi... Tipicno je za nas mentalitet da se u sve sumnja... Piksi je bio na tapetu jer je doveo tamo nekog Zengu za trenera. Bilo je kritika na sve strane... Doticni osvoji titulu, a kriticari opet pronadju zamjerku kako Zvezda nije prezimila u Evropi, pa kako nema igru, pa kako je trenerova zena kritkovala Beograd, da je ruzan i prljav (a ubio me Bog ako je ista pogrijesila u tome sto je rekla) Sad dolazi Bajevic, pa se opet nadju ovakvi da kritikuju... Da dodje Murinjo za trenera ljudi bi nasli zamjerku... Nasa posla.

znas kako je gorcin stojanovic fino napisao u svom komentaru u blicu..."to sto je partizan ove sezone bio katastrofalan, ne cini zvezdu dobrom. naprotiv, cini je samo manje losom. svi su zaboravili njeno ispadanje iz kupa uefa na dalekom sjeveru..." gdje valjda samo eskimi igraju fudbala :o

citava poenta je da iza bajevica i ne stoje neki svjetski rezultati...cudna mi cuda, biti sa olimpijakosom najbolji u grckoj, kada osim njih postoji jos jedan klub na visokom nivou. to je ko kad su tumbakovica nazivali velikim trenerom zato sto je sa partizanom osvajao titule u domacem prvenstvu. wow!
ali, lijepo se nadati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2006, 01:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gorcin Stojanovic je osvjedocena grobarcina veca i od samog Bjekovica... Citam njegove komentare u Blicu i moram reci da se njegovo poznavanje fudbala svodi samo na velicanje Barselone i Ronaldinja. Stilski dotjerano i u komentar uvezano ono sto i svako dijete zna da kaze... Poznavanje fudbala doticnog gospodina Stojanovica nije nista vece nego od bilo kog drugog prosjecnog fudbalskog poklonika, pa njegovi komentari i nisu bas neko mjerilo... A Zvezda iz kupa UEFA nije ispala na dalekom sjeveru vec u Strazburu, ma sta pricao i tvrdio polu-uspjesni reziser i jako neuspjesan sportski kolumnista u BLIC-u...

Citiraj:
citava poenta je da iza bajevica i ne stoje neki svjetski rezultati...cudna mi cuda, biti sa olimpijakosom najbolji u grckoj, kada osim njih postoji jos jedan klub na visokom nivou.

U Grckoj postoje tri kluba na vrhunskom nivou, a dva od ta tri je trenirao Bajevic i osvajao titule. 4 sa AEK-om i 3 sa Olimpijakosom...
Analogno tvojim tvrdnjama i jedan Valerij Lobanovski, recimo, je osrednji trener jer je osvajao titule u Ukrajini, cija je liga tada bila uzasno slaba i osim Dinama iz Kijeva nije postojao ni jedan drugi klub na vrhunskom nivou...
Smijesno...

P.S.

Da dodam da se uspjesi Zvezde ne mjere po tome, koliko je Partizan bio uspjesan vec na osnovu osvojenih trofeja, a to sto je Partizan bio los, ne umanjuje uspjeh Zvezde ove sezone, jer i da je ispao iz lige Zvezda bi svakako bila sampion, pa ne znam kakav je to komentar i kakve uopste ima veze sa temom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2006, 19:43 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Gorcin Stojanovic je osvjedocena grobarcina veca i od samog Bjekovica... Citam njegove komentare u Blicu i moram reci da se njegovo poznavanje fudbala svodi samo na velicanje Barselone i Ronaldinja. Stilski dotjerano i u komentar uvezano ono sto i svako dijete zna da kaze... Poznavanje fudbala doticnog gospodina Stojanovica nije nista vece nego od bilo kog drugog prosjecnog fudbalskog poklonika, pa njegovi komentari i nisu bas neko mjerilo... A Zvezda iz kupa UEFA nije ispala na dalekom sjeveru vec u Strazburu, ma sta pricao i tvrdio polu-uspjesni reziser i jako neuspjesan sportski kolumnista u BLIC-u...

njegovi komentari su isto toliko mjerilo koliko i moji i tvoji, osim ako sebe ne smatras sa izrazito natprosjecnog poznavaoca fudbala :lol:
zvezda je u kupu uefa ispala upravo na dalekom sjeveru, jer da je pobijedila slavni tromso, ne bi morala da ganja pobjedu protiv strazbura u gostima

nemojmo porediti lobanovskog sa bajevicem, jerbo je lobanovski dosao do polufinala lige sampiona sa dinamom iz kijeva, koji je imao mnogo manji budzet od olimpijakosa, a i stvorio je jednog sevcenka...bajevic nikada nije vidio sa visokobudzetnim klubom cak ni drugi krug lige sampiona, a o stvaranju nekog iole veceg igraca da i ne pricamo...uocavas li sada tu suptilnu razliku izmedju vrhunskog i osrednjeg strucnjaka?

a to sa zvezdom je odgovor na to sto su novinari kritikovali zengu, po tebi neopravdano, jer je, boze mili, osvojio titulu! a osvojiti titulu sa zvezdom u scg, u sezoni kada se u partizanu desavaju razna previranja i igra je ocajna i nije bas neka ekstra referenca. takav ti je otprilike slucaj i sa bajevicem...ne vidim nista sto ga cini vrhunskim strucnjakom, osvajati titule sa olimpijakosom u grckoj (i nikada ne biti ni blizu drugog kruga lige sampiona) moze jaaaaaaaako mnogo trenera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2006, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aj ne pricaj gluposti molim te...
Ti znas da Dinamo iz Kijeva ima manji budzet od Olimpijakosa ili nekog drugog grckog kluba.
Kao sto rekoh Bajevic je radio i u drugim klubovima u Grckoj pa je i sa njima ostvarivao rezultate. Koliki budzet ima AEK, klub sa kojim je Bajevic takodje tri puta osvajao titulu u Grckoj? I AEK je viskokobudzetni klub, sa kojim nije problem osvojiti titulu? A PAOK sa kojim je osvojio kup Grcke? Koliki je njihov budzet bio tada?

Uopste mi nije jasno sta je poenta tvojih postova? Da dokazes da Dusan Bajevic nije odlican trener? Mislim da ti se argumenti koje ovdje iznosis uglavnm svode na tvoje skromno misljenje da je "sa Olimpijakosom lako uzeti titulu u Grckoj".Tebi je izgleda jedino mjerilo velicine nekog trenera njegov uspjeh u evropskim takmicenjima, osvojeni trofeji izgleda po tebi nemaju nikakvu vrijednost. Da ne zaboravim da covjeka koji je proglasen najboljim trenerom u istoriji grckog fudbala ti nazivas osrednjim trenerom, na osnovu cinjenice da sa "velikim" Rivaldom u timu nije uspio da prodje u drugi krug lige sampiona...

Citiraj:
osvajati titule sa olimpijakosom u grckoj (i nikada ne biti ni blizu drugog kruga lige sampiona) moze jaaaaaaaako mnogo trenera

A od tih jaaaaako mnogo trenera, rukovodstvo Olimpijakosa sa svojim ogromnim budzetom dovodi osrednjeg trenera da im vodi tim... Pa mora da taj covjek ipak nesto zna o fudbalu, a nije samo osrednji trener, kako ga ti ovdje okarakterisa...

Citiraj:
zvezda je u kupu uefa ispala upravo na dalekom sjeveru, jer da je pobijedila slavni tromso, ne bi morala da ganja pobjedu protiv strazbura u gostima

Ne budi smijesan. Da je babi ona stvar... Da je pobjedila sve utakmice bila bi prva u grupi? Ispala je iz kupa UEFA u Strazburu, ma sta rekao gospodin Stojanovic, a i ti sa njim. A kritke na racun Zenge bi bile upucene i da je osvojio kup UEFA i osvojio titulu bez poraza, jer smo po prirodi narod kome je kritika u krvi i koji svemu pornalazi zamjerku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2006, 08:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Bajevic je najvece pojacanje koje je Zvezda mogla dobiti. Veliki je strucnjak,sto dokazao mnogo puta.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2006, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Ma ljudi, sad sam siguran u novu duplu krunu, i nemojte se sa grobarima u takve rasprave upustati. pa i Bjekovic se prepao Princa.
Sa ovakvom ekipom, satracemo sve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2006, 17:15 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Aj ne pricaj gluposti molim te...
Ti znas da Dinamo iz Kijeva ima manji budzet od Olimpijakosa ili nekog drugog grckog kluba.

da, takodje i nisam nigdje procitao tacno da real madrid ima veci budzet od fk kablova, pa nekako pretpostavljam, na osnovu toga kakve igrace dovodi real madrid i koliko im placa...ako olimpijakos ima novca da u svoje redove dovede rivalda, do prije koju godinu najboljeg svjetskog fudbalera, a dinamo kijev nikad ne dovede ni jednog igraca koji je po cijeni i blizu njega, nekako mi se cini da imam dovoljno razloga da pomislim da olimpijakos ima veci budzet...
AEK takodje ima sasvim slodian budzet, posto ima dosta stranaca u ekipi a i svojevremeno su doveli najboljeg grckog igraca vasilisa tsiartasa u svoj klub, koji je prije toga bio standardan prvotimac sevilje...

Citiraj:
Uopste mi nije jasno sta je poenta tvojih postova? Da dokazes da Dusan Bajevic nije odlican trener? Mislim da ti se argumenti koje ovdje iznosis uglavnm svode na tvoje skromno misljenje da je "sa Olimpijakosom lako uzeti titulu u Grckoj".Tebi je izgleda jedino mjerilo velicine nekog trenera njegov uspjeh u evropskim takmicenjima, osvojeni trofeji izgleda po tebi nemaju nikakvu vrijednost. Da ne zaboravim da covjeka koji je proglasen najboljim trenerom u istoriji grckog fudbala ti nazivas osrednjim trenerom, na osnovu cinjenice da sa "velikim" Rivaldom u timu nije uspio da prodje u drugi krug lige sampiona...

bravo, vidis da si shvatio poentu mojih postova...ako sa olimpijakosom nije tako lako osvojiti titulu, kako onda, dodjavola, olimpijakos ima ubjedljivo najvise titula u grckoj...no da vidimo konkretno: olimpijakos 33 titule, panatinaikos 19 titula, AEK 13 titula, osim toga ima jos aris jednu ili dvije, koliko imaju i paok i larisa. stvarno ne znam otkud mi ideja da nije vrhunski rezultat osvojiti titulu sa olimpijakosom, panatinaikosom ili aekom...
naravno da je mjerilo koliko ko trofeja osvoji u evropskim takmicenjima, inace bi svi treneri zvezde i partizana bili najveci treneri u istoriji fudbala...pa onda bi tumbakovic bio mnogo veci trener od, recimo, vengera, jer ima vise titula prvaka scg, nego ovaj engleske...
bas me interesuje ko ga je to proglasio najvecim trenerom u istoriji grcke...vjerovatno su to bili nasi novinari...mislim da je her otto za grke malo veci trener...
ako je bajevic vrhunski trener, kako to da nije uspio ni jednom da prodje prvi krug lige sampiona sa klubom koji ima jako veliki budzet, a to je uspjevalo rozenborgu, dinamu iz kijeva...

Citiraj:
Ne budi smijesan. Da je babi ona stvar... Da je pobjedila sve utakmice bila bi prva u grupi? Ispala je iz kupa UEFA u Strazburu, ma sta rekao gospodin Stojanovic, a i ti sa njim. A kritke na racun Zenge bi bile upucene i da je osvojio kup UEFA i osvojio titulu bez poraza, jer smo po prirodi narod kome je kritika u krvi i koji svemu pornalazi zamjerku...

kad se gleda tako usko, onda si u pravu...pa je tako i partizan ispao od artmedije samo zato sto boya nije zahvatio loptu kako treba kad je izvodio penal...i arsenal nije sampion evrope samo zato sto se golman arsenala lose postavio kad je oleger sutirao iz mrtvog ugla...ali, kada se malo bolje analizira, vidi se da to sve bas i nije tako...
zengu niko ne bi kritikovao da je uradio bilo sta sto njegovim prethodnicima nije uspjelo...ovako, titula pored ove sezone slabog partizana, ispadanje u evropi na jesen (kao i obicno) i osvojen kup, mos mislit, protiv ofk beograda i nisu bas neke extra reference...

dakle, zakljucak se sam namece...bajevic jeste dobar, ali nije ni 'odlican' ni 'vrhunski' trener i definitivno nije neko ko bi mogao da odluci o plasmanu u ligu sampiona, kada gazde kluba rasprodaju najbolje pojedince iz tima koji je sezonu odigrao osrednje...a ne dovode bolje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2006, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

S tobom se stvarno ne vrijedi raspravljati...

Da malo bolje analiziras stvari shvatio bi da su i Rivaldo i Cartas dovedeni u Grcku jer su bili otpisani od strane tadasnjih klubova. Pa ti to i nije neka "referenca" koja bi isla u prilog tvojim tvrdnjama o visoko i nisko budzetnim klubovima... Kao sto rekoh nemas ti pojma, kao ni ja, koliki budzet ima koji klub... Mozes samo da nagadjas i pretpostavljas. Pojedini klubovi imaju nesto sto se zove klupska politika, pa zbog toga i pored odlicnog budzeta ne dovode igrace u skladu sa finansijskim mogucnostima...

Citiraj:
naravno da je mjerilo koliko ko trofeja osvoji u evropskim takmicenjima, inace bi svi treneri zvezde i partizana bili najveci treneri u istoriji fudbala...pa onda bi tumbakovic bio mnogo veci trener od, recimo, vengera, jer ima vise titula prvaka scg, nego ovaj engleske...

Ni taj isti Venger nema osvojenih evropskih trofeja, nema ih ni Gi Ru, covjek koji je 39 godina bio na celu Oksera, pa su to ipak vrhunski strucnjaci sa ogromnom reputacijiom.

Tvoje mjerilo o uspjesnosti nekog trenera po osvojenim evropskim trofejima je smijesno. Ako je to poenta tvojih postova, moram ti reci da se debelo varas jer bi na taj nacin diskreditovao gomilu vrhunskih strucnjaka koji bi po tvojoj logici bili osrednji.
Sad je Bajevic trebao jednu sezonu da vodi Ksanti ili OFI i sa njima osvoji titulu ili da u danasnjoj paklenoj konkurenciji dovede grckog sampiona u finale LS, pa da bi po tvojim mjerilima bio vrhunski trener. Da li bi mu to bila dovoljna "referenca"...

BTW.
Cudna mi cuda biti prvi sa Celzijem u Engleskoj ili sa Juventusom u Italiji, a da ne govorim o Lionu u Francuskoj... Murinjo, Kapelo i Ulije su stvarno smijesne figure na trenerskim klupama, jer ove sezone u Evropi nista nisu napravili, a imaju timove, imaju budzete, logistiku... Vidis kako je smijesna ta tvoja logika...

A uostalom svako ima pravo na misljenje. Kompletna fudbalska javnost i strucnjaci misle jedno, a jedan forumas sa BLIC-ovog foruma smatra drukcije - Boze moj, nismo svi isti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]