zdravo, dragi moji, drage moje.
javljamo se iz studija ateista, samo sto je ovo frakcija koja zaista vjeruje da oko nas hodaju duse mrtvih. pa vi sad zakljucite kakvi smo mi ateista. ili smo agnostici? vase psihoanalize nasih licnosti su uvijek dobrodosle.
....
elem:
da vincijev koduopste ne govori o stvarim koje su manje poznate i koje ne daj boze )!( vatikan cuva od drugih. ono o tajnoj veceri mozete pronaci u taschenovim knjigama o leonardu da vinciju. dakle: nula bambija. a i fukuoovo klatno je napisano kao 88. prije dvadeset godina. sto se mi sad uzbudjujemo?
sada prelazimo u vode visokog intelekta i nadobudne elokvencije:
diskurs daljca je meni nesto tako strano da cu samo da navedem primjere rijeci, sintagmi i recenica koje su mi zapala za oko kao prilicno problematicne:
Citiraj:
срж приче
темељ вјере
мала маска за једну много важнију причу
духовном јединству или о духовном вјенчању мушког и женског принципа без којег нема цјеловите личности
апсолутним знањем и истином која је скривена од појединца, а која је (потрага) циљ сваког човјека
stvar koje mi stvarno smeta je ova:
Citiraj:
То што ти, друже Утопљени, мало знаш о неким стварима или не знаш нимало, не даје ти право да то називаш "бљакс".
prvo: ovo je nepristojno. ali stvarno. isto tako bih i ja mogao tebi reci svasta, na osnovu svega sto si napisao... ali necu.
drugo: predrasude prema neobrazovanima su najgore, jer ih drustvo smatra prihvatljivima. ovo nema veze s utopijom, nego u nacelu. to je isto kao oduzimanje prava zenama, lgbtiq zajednici, ljudima nedominantne vjere, rase. samo sto ovo malo njih primjecuje. oni koji su neobrazovani imaju jednaka prava da daju svoje misljenje o bilo cemu. i ne postoje obrazovani i neobrazovani. nego samo razlicti stepeni obrazovanosti. koji ne daju pravo onima koji kao vise znaju (a i o ovome se da pricati: ne postoji samo jedna vrsta znanja) da se izivljavaju nad onima koji kao znaju manje.
trece: zasto si siguran da on ne poznaje bibliju? ok, ok, ne poznajem ni ja bibliju, ne znam da li uopija poznaje, znam da sam je citao. to me vjerovatno ne kvalifikuje u tvojim ocima kao poznavaoca biblije. nisam, je li, dosao do sustine.
cetvrto: biblija!? biblija je kao tarantinovi scenariji. brat ubija brata, otac spava s kcerkom, orgije, pijancenja, drogiranje, halucinacije u pustinji, lsd, prostitutke. to je prica nad pricama. seks, droge i nasilje. ne. nije to kao tarantinov scenario. to je kao kventin tarantino + teri gilijam + dejvid linc. savrsen narativ.
peto: zar nije fibonacijev niz nastao kao rjesenje problema o parenju zeceva? toliko o bibliji, da vincijevom kodu, seksu, ups... parenju i jedinstvu muskog i zenskog principa bez koga nema ah, ah cjelovite licnosti.
zbogom sa stanice ateista, agnostika i svih koji su izvan. izvan cega? ko moze reci.