mIRCon je napisao:
to su preskupe stvari da bi mi mogli cak i razmisljati o njima

Ja bih dodao: i nepotrebne. Takva konfiguracija je nepotrebna. Osim možda za vrlo mali spektar poslova i ljudi. A o katastrofalnom odnosu cijena/upotrebljivost da ne govorim. Radi se samo o budženju računara u sklopu medijske kampanje Dell-a ili bilo koga drugog. Da bi se o tome pričalo ovako po forumima, da bi im sajt bio posjećeniji. Svako ko ima sredstva može ovako budžiti računare i prodavati ih.
Čemu 4 grafičke kartice? To možda zvuči impresivno...ali čemu to? I najzahtjevnije igre mogu da se igraju sa jednom jakom karticom, ili maksimalno sa dvije, a i to samo za ekstra velike rezolucije sa svim detaljima, a dok izađu jače igre opet će neka novija kartica moći da ih gura.
Ja sam mislio sad negdje nabavljati jaču karticu, ali kad sam vidio koliko bih trebao (i koliko sam planirao) dati za nju, i kad sam vidio da ta kartica ni neće imati veliki vijek trajanja (između ostalog dolaze DirectX 10 igre i kartice početkom sledeće godine, John Carmack najavljuje novu MegaTexture tehnologiju)...zaključio sam da mi se to ne isplati. Radije ću kupiti digitalni fotoaparat

, sa njim imam pun spektar
igranja, eksperimentisanja, učenja novih stvari, razvijanja kreativnosti, više će me izvlačiti iz kuće u prirodu...samo da bude vremena
Tu meni impresivnije zvuči storage sistem, Raptor disk 1000 RPM + neki obični glomazni na 7200 RPM. Mada bi i Raptor od 36 GB za sistemsku particiju i neki od 250 GB bili solidno dovoljni.
Ovakve konfiguracije nisu isplative ni po onoj "što kupiš jači računar duže će ti trajati" jer je ova konfiguracija preskupa za ono što nudi, dok dođu veće potrebe za resursima tada će i prigodne konfiguracije biti povoljnije od ove. A grafički sistem će malo trokirati kad dođu nove grafičke tehnologije, novi efekti i DirectX 10, jer sve te tehnologije moraju biti podržane i od strane grafičkog procesora, a ovako će neko imati masno plaćene četiri DirectX 9 grafičke kartice koje dogodine u ovo doba neće moći prikazati sve što će se nuditi u igrama.