Nisam pristalica ravnogorskog pokreta ali poznajem istoriju ravnogorskog pokreta.
Braneee je napisao:
Mala djeca su skontala da smo najgore prosli za vrjeme tita(ustase)!!!
To svi znaju!!!
Tito je Srbiju ostavio bez omladine, saljuci je bez ikakve obuke na sremski front koji je i sam po sebi bio nepotrebna i sasvim suvisna tvorevina
Citiraj:
Kad kazem da je ustasa to govorim zato sto je otvoreno suradjivao sa tadasnjom NDH!!!!
Tacno, kako je bilo moguce da je pod titovom kontrolom bila citava bosanska krajina, Kordun ,Lika i Banija a da je fabrika smrti Jasenovac ,koja se nalazila u sredini svega toga radila punom parom.
Citiraj:
Ne mozes reci srbin partizan, musliman partizan, hrvat partizan.... Komunjara je komunjara...
Djelimicno tacno. Obican partizan je bio sasvim obican covjek, ma kom narodu pripadao ,medjutim njihove vodje su bile svi do jednog komunisti . Ipak, na zalost, veliku vecinu partizanskih jedinica popunjavali su uglavnom Srbi ,za sta komunisti mogu da se zahvale upravo Pavelicevoj NDH
Citiraj:
Dokazano je da je komunizam najgora sekta na svijetu...
Ima i gorih ,i to mnogo gorih
Citiraj:
Svi su Srbi bili u cetnicima... Naglasavam Srbi... Bilo je i onih zaludjenih kojima je tito uz pomoc staljina prosipao pricu: evo nijemaca a za njima idu cetnici i kolju po selima...
Bilo je i drugih primjera, Konjicki cetnicki odred sastavljen od kralju lojalnih muslimana, cetnicke grupe u Zagrebu sastavljene od kralju lojalnih Hrvata i Slovenacki cetnici.
Kada kazem cetnici, mislim na Jugoslovensku kraljevsku vojsku u otadzbini.
Citiraj:
Oni cetnici koji su klali Srpsko stanovnistvo su bili komunjare(partizani) koji su stavili sajkacu sa kokardom na glavu i klali po selima da bi zaludjeli Srpski narod...(potkrijepljeno istorijskim dokumentima)
Apsolutno tacno.
Citiraj:
E meni stvarno nije jasno da vi (neki od vas) i poslije 60 godina josh ne znate istinu... E to mi nikako ne ide u glavu... Jeste li glupi ili vas je komunizam zaludio????
Nagledala se djeca Bulajicevih filmova
Citiraj:
Evo jednog poredjenja:
josip broz tito- bravar, sa 17 godina opljackao pravoslavnu crkvu... (pronadjite na internetu, a imate i u knjigama)
Draza Mihailovic- Zavrsio visu vojnu skolu, bio na solunskom frontu(postoje slike), imao zvanje Vrhovnog komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske...
JBT je u stvari bio samozvani marsal , dok je D M bio skolovan oficir sa velikim teorijskim i prakticnim iskustvom. Ipak, njega smatram kao najvecu zrtvu istorije ,iako je bio sposoban oficir, slabo se snalazio u tadasnjoj politickoj situaciji sto mu je na kraju i doslo glave. Odbio je najiskrenije ponude predsjednika vlade narodnog spasa generala Nedica i Dimitrija Ljotica da ide u Bosnu da spasava narod od ustasa ,da se mane prevrtljive britanske politike jer je bilo jasno da su ga prodali komunistima. Ostao je u Srbiji i abog tog kasnjenja je i prosao tako kako jeste. Od cetnickih komandanata mnogo vise cijenim vojvodu Momcila Djujica, i vojvodu Kostu Pecanca. Oni se nisu mnogo bavili politikom ,bili su pravi vojnici ,radili su sve sto su mogli da bi spasili sto vise neduznog naroda.
Citiraj:
Pa pokusajte skontati ko je ko u ovoj prici!!!
Tito nije imao pojma o ratu i ratovanju... Slao je ljude samo da ginu dzaba... Bitka za ranjenike je najgluplji potez tita...
Moze se slobodno reci da je to bila bitka za stvaranje ranjenika
Citiraj:
Onda imamo i komunisticke price da je Drazu odao Nikola Kalabic...
Draza uhvacen u martu, a Nikola poginuo u Januaru...
Tacno
Citiraj:
Ako neko hoce da mu objasnim i da mu dam cinjenice iz II svj. rata slobodno nek se javi na pvt... Ako se neko ne slaze sa ovim nek se slobodno javi... Ne da mi se vise pisati...
Salji ako imas nesto vise od osnovnih podataka.
Citiraj:
Ako sam nesto napisao sto je vec pisalo izvinite, ali nisam mogao citati sve ove gluposti... NEMATE DOKAZE (odnosi se samo na komunjare)
S verom u Boga, za kralja i otadzbinu!!!
Srbija Srbima, Zivjela Pobjeda!