Aragorn je napisao:
I dugujem pojašnjenja pojmova koje sam pominjao:
Stakleni grad je pojam kojeg jedan od najpoznatijih istraživača u bivšoj YU Željko Malnar pominje u svojoj knjizi "Potraga za Staklenim Gradom" i koja se (čini mi se) u stvari odnosi na Tibetanski podzemni grad koji neki zovu Šambala ili Agarta (ali nije mi jasno na kraju šta je on stvarno tu mislio iako sam baš nedavno osjetio poriv i tu knjigu ponovo pročitao).
U toj knjizi ima čitav niz zanimljivosti, a jedna je i svjedočanstvo da je po pećinama zapadne Bosne i Like tragao za nečim što je u vezi sa tim (ako sam ga dobro shvatio):energetskim središtem kojim počinje "put svile" (karavanska trgovačka "cesta" iz Evrope u Kinu), ali čini se u stvari energetsko spiritualni meridijan koji počenje na Tibetu a završava ovdje ili počinje ovdje a završava na Tibetu.
@Aragorn, ne cusmo se duze...
Shambala ili Agharta...???! Da li si tragao po internetu za tim zadnjim imenom. Obzirom da vecina sumnja u internetske rezultate treba potraziti knjige na amazon.com vezano za to sto si rekao.
Ja imam jako zestoke reference za taj grad koji nije jedini pod zemljom... Tu se podrazumijeva i dosta informacija a nadam se i mislim da mislimo na isto jer nije pametno bas svukud postati
NAvodno, dovoljno je samo reci da duhovni OCI najviseg reda, poticu odatle kroz svjetsku istoriju...
Rekao si knjiga "Potraga za Staklenim Gradom" od Zeljka Malnara i da tamo nisi skontao sta je Malnar tu stvarno mislio kad je trazio taj grad???
Jer po mojim i zajednickim referencama taj grad cuvaju Tibetanski templari Shaolinskih hramova koji su upuceni u Pranu, energiju nulte tacke, kosmicku en. ili jednostavno Chi, i ono sto bih rekao vezano za to ovdje bi djelovalo mozda i smijesno

ali kad se uzme u obzir ono sto sam navodio za piramide i koordinate kao i neke datume ukljucujuci i 9/11 dobija se uklopljena slika koja veze Shambalu ili Aghartu u pocetak zbivanja.
Znam da sam vise naceo nego rekao ali to je to.
Sad me interesuje imas li tu knjigu i gdje mogu da je nabavim jer tek sad kad sam ponovo citao ove postove naisao sam na to i povezao Aghartu sa interneta sa Shambalom? I mogu ti reci da se tu krije kljuc stvari.
Ta knjiga je vazna s te strane jer je Malnar isto naceo nesto sto eventualno moze da upotpuni sliku.
Rekao si "Tibetanski podzemni grad koji neki zovu Šambala ili Agarta (ali nije mi jasno na kraju šta je on stvarno tu mislio iako sam baš nedavno osjetio poriv i tu knjigu ponovo pročitao)", a osjetio si poriv da je procitas jer moze da se desi da se sa ovim informacijama stvari uklope na svoje mjesto, jer ova Agharta na koju ja mislim, je u stvari link i centar zbivanja ka jednoj od najcuvanijih baza "Pine Gap" u Australiji.
Inace jedino mi nije jasno zasto tebi nije jasno sta je Malnar tu na kraju mislio, mozda nije dorekao sto je sumnjao za Shambalu a mozda nije ni znao ovo sto se dokazuje i prica na netu danas???
Cuveni Admiral Byrd je oko prvog svjetskog rata poslije, uletio u pukotinu na svjernom polu sirine nekoliko milja i nasao sa u podzemnom svijetu...
Ako imas info potrebne, molim Te, prokomentarisi...
Zamolio bih i Vadera da prokomentarise ovo jer je barem meni jako bitno... Bitno je naglasiti da je vezano za Bih podrucje i ovo sa piramidama sto se sad dokazuje.