banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 13:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2006, 13:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Mozete li mi objasniti kakva je razlika izmedju Vodofonovog software i originalnog software (npr. K600i i V600i)??

pozzzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2006, 13:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Skoro nista od software-a nije uskraceno, samo te bespotrebno guse svojim reklamama. Tako npr, na mnogim telefonima ne mozes koristiti desni taster (F500i) za ulazak u brzi meni (gdje mozes staviti 'silent mode', ukljuciti IC itd), jer tu stoji reklama Vodafone-a, u pozadini menija stoji njihov logo, kad se udje u igrice/slike/melodije, ima link koji vodi na njihovu stranicu i sl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 07:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ako imas priliku da biras uvjek uzmi originalni softver naravno ako je cijena tel. ista.
Recimo kod telefona sa softverom sa neke mreze nemas fabricki meni za pretrazivanje wap,odnosno imas ga ali uvijek moras pokretati wap iz bookmarka pa ga onda stopirati da bi dosao do menija.
Ja imam Sagem sa Tele Ring mreze i sohotcut meni je vec definisan i to lose i nije ga moguce izmjeniti.
I jos tako neke sitnice uglavnom original softver uvjek bolji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 08:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
A sta bi se desilo kada bi flashovao telefon sa vodafonovog na orginalni softver (konkretno V600i)? Do kakvih bi posljedica doslo? Koliko je to rizicno??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Cini mi se da se to masovno radi po BL prodavnicama i da cijena nije velika. Cak postoje i online 'uradi sam' tutorijali na tu temu (sa ovim se ja doduse nebih bas igrao :). Mislim da rizik nije velik, ako radi neko ko se u to razumije.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 16:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne bi se nista desilo, samo bi dobio original software.
btw, ne znam zasto ljudi misle da se telefon moze unistiti, kada ne moze, tj. moze, ali se i kasnije moze popraviti.
Moj M55 je bio onesposobljen na 3 dana, ali sam ga ipak uspio popraviti kasnije (cackanja po eepromu, flashu, serialu...). :)
Znaci, samo malo znanja i to je to. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 06:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
@flash
pa ne bih se bas slozio
postavio bih ti par pitanja:
1-sta kad obrise boot sektor kod nekih telefona posle toga je jedini lijek stvljanje novog flash cipa
2/tvoj siemens je bio neka starija verzija ili je ima presjecen TP pa i nije neki problem vratiti ga u zivot,a sta da nije?

puno je jeftinije da neko ko se bavi prof. tim poslom to radi

vod software je namjenjen kome je namjenjen,estoo pravi probleme sa mms,i nekim drugim stvarima,kod nekih tel nemozes postaviti mp3 za melodiju dok so unbrand software to moze itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 12:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nisam mislio na tako unistavanje telefona, vec ako ne uspije flashovanje. Onda se moze vratiti, ali ima i dosta tezih slucajeva gdje nije potpun kvar. :)

mRCINa je napisao:
puno je jeftinije da neko ko se bavi prof. tim poslom to radi

Slazem se, u slucaju da se taj sto hoce da flashuje telefon ne razumije u to. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 21:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Sta imaju sad u Vip ili HT ponudi od telefona koji ce me tamo izaci do 300 KM i sta bi mi vi strucnjaci preporucili da kupim? Ima li to uopste racuna i koje su mane takve trgovine? Ajd sad pucajte...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 08:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Puc puc puc :D
Sala mala e ne bih se slozio ovo za rizik mislim da objektivno postoji.Znam covjeka koji radi sa telefonima i koji mi je rekao da ako nemam neku veliku potrebu da to neradim jer znalo mu se desavati da se poslije toga fon sam gasi i tako neke sitnice koje znace dosta.
Ono jeste bolje da je original softver ali ne cackaj mecku ako radi.

Svakako se isplati ima sad vidim i Tele Ring treca mreza u Hrvatskoj nudi isto povoljno pa zavisi koji fon hoces.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
mah .. sve zavisi od tipa i modela telefona ...
ja sam motorole usavrsio ;) ..
dakle dosta zavisi od toga da li je telefon triplets ili nije ...
naravno da je lakse u zivot vratiti NEtriplets telefon jer je njegov boot nevezan za softwer , dakle uvjek ga mozete upaliti u bootloaderu, pristekat na komp i upisat novi firmware ...
mada danas postoji dosta alata tako da sta god ucinite mozete popraviti , samo pazite, nasi trgovci i serviseri imaju veliku mastu i mogu da vam napricaju razne stvari ......... :) :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Bl boy kako sam shvatio drugi dio posta je vezan za moje pitanje... Hocu bluetooth, IR, dobar display i sto vise memorije (interne ili s karticom, nebitno), bez preklopa i da nije neki kricav i saren mnogo, no jednostavan. Sta ovde uopste mogu dobiti za te pare?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 22:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Do 300KM... hm... standard: Sony Ericsson K700i.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2006, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
FLASH je napisao:
Do 300KM... hm... standard: Sony Ericsson K700i.

kako se svi loze na taj telefon ....a ja ga organski ne podnosim ..... :evil:

jbt, pa citav grad ga nosa, zar moras i ti :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2006, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mali Zarko ja bih ti preporucio da razmotris opciju Siemens S65.
Mislim da je najbolji telefon za tu lovu.Gledam isto love je kao K700,a ima ako nista jacu kameru.U svakom slucaju solidan nije na preklop,ima 11MB plus kartica 32MB,dosta funkcija,a nije puno love.Onako lijep je,nije gabaritan :D
Polovan oko 220KM.SonyEricsson ima los prijem,ali zavisi od softvera nije svaki.
Takodje Sagem X8 o.k skroz velik ekran odlicna kamera ali masivan.Rijetko gdje se nalazi jedino u oglasima povremeno i na aukciji ima.
Najbolje druze ajde na http://www.gsmarena.com i uz to http://www.mobile-review.com pogledaj testove i opsezne analize pa se onda odluci jer kasno je kada uzmes pa se razocaras kad vidis da ne radi sve onako kako su nahvlili.Inace na tom sajtu pise da je SE K750i i nije bas 2.0MPX efektivno kao sto pise tako da se ne treba bas na prvu zaletati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]