banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 353 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 12:34 
Ma taj nick i jeste lokalna sala iz Pelagica.Pozdrav od Sekija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2006, 23:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2004, 16:27
ma ev i ja da se javim iz konkurencije poz raji od KUD-a Cajavec

ps. pozdravte mi lepira mladjeg :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2006, 09:13 
Navrati do Pelagica pa ga pozdravi i sam. :)
Znas da smo uvijek spremni za druzenje.Nego nemoj tako konkurencija i ostali fazoni.Malo nas je u ovom gradu da bi se gledali preko nisana.Trebali bi malo vise raditi zajedno i napraviti nesto u ovom gradu.
Evo mogli bismo poceti sa borbom za dobijanje jedne koncertne sale.Poslije preuredjivanja Doma Vojske nemamo mjesto za koncerte.Pozoriste jeste dobro ali ipak nije dovoljno veliko za sve zainteresovane.Niti ima dovoljno termina,skupo je a svlacione nisu prilagodjene za nas.I to nije problem samo sa KUD-ovima nego i ostala slicna drustva imaju isti problem.Ipak dvorana Obilicevo nije prikladna za manifestacije takve vrste,a Kastel je upotrebljiv samo ljeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2006, 12:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...odlican prijedlog armando...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2006, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2004, 16:27
dobro si to rekao armando, ali problem je u tome sto nas grad uzima zdravo za gotovo :cry: :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2006, 12:34 
Ma jeste tako ali hajde malo razmisli.
Na podrucju koje pokriva grad Banja Luka imas registrovano 13 KUD-ova (a tu ne racunam Laktase,tj. Slavko Mandic).
Uzmi da Maslesa,Cajavec i Pelagic imaju najmanje po 250-300 clanova.Neka u ostalim drustvima ima barem po 50.To ti je preko 1000 ljudi.Samo clanova.Racunaj da mozemo dobiti i podrsku roditelja,sto clanova prvih ansambala,sto mladjih ansambala.To ti je jos makar 1500 ljudi.
Zatim imas nacina da se dobije podrska jos makar 2000 ljudi kroz peticije,i kroz obracanje za podrsku slicnim institucijama.Plesnim klubovima,manekenskim agncijama,klubovima tekve vrste.Zatim udruzenjima koja se bave obrazovanjem,kulturom,a vjerujem da ni sportisti ne bi izostali.
Dakle ima nas dovoljno da se "pobunimo".Nije nemoguce.
Daj da nesto uradimo.Ne samo da sjedimo i placemo sto na nas grad gleda kao na nesto sporedno.
Samo je steta sto malo vise ljudi ne razgovara o problemima ovakve vrste.
I ne smijemo se osjecati da smo mi,svi zajedno, u ulozi Don Quijot-a u borbi protiv vjetrenjaca.
P.S.Oprosti na ovom romanu.Ali sta cu. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2006, 12:38 
Volio bih da cujem vase komentare na ovo sto sam napisao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2006, 17:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...malo sam bolje nego ti upoznat sa loshim uslovima rada...clan sam "Cajaveca" i ako si malo bolje upucen u sve probleme naseg KUD-a onda znas o cemu pricam...ideja o adekvatnoj koncertnoj dvorani mi se svidja, dosadilo mi je igrati po binama predvidjenim za drugacije aktivnosti...sto se tice peticije i ostalih stvari, ne znam koliko bi to bilo prihvaceno od strane gradskih otaca, ali svakako vrijedi pokusati...nisam ni sanjao da ce se ideja o "zajednickom frontu" ostvariti preko foruma... :D pozdrav kolega...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 09:59 
Sto posto se znamo.Nego znam za vase probleme.Prostorije,preseljavanje...Ma ludilo.Mozda si cuo da ima nekih prica da bi cak i mi mogli izgubiti prostorije.Tako da bi sva tri drustva bila izbacena iz prostorija u kojima su proveli toliko godina.Ma vise mi je dosta svega.Mora se nesto promjeniti.Sad smo u Svajcarsoj par dana tako da se necu javljati ali za nekoliko dana bi mogli stvarno ozbiljnije porazgovarati na ovu temu.
Pokusaj razgovarati sa nekim svojim kolegama u drustvu pa se citamo kasnije.
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2006, 14:24 
Vidim da odavno niko nita ne pise na ovu temu nadam se da se folklorasi nisu negde izgubili u prostoru i vremenu. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2006, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
e i ja sam nekad igrala... davno je to bilo
ali u svakom slucaju divno je sjetiti se :D
meni su najdraze igre bile shopske,vranje i cocek...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 07:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Pozdrav svim članovima Pelagića,onim starim,kojima i ja pripadama,a i ovima novim koje nažalost i neznam.bio sam član "Pelagića" 1985-1992 god.tj.dok nisam otišao iz B.Luke.Bila su to luda i nezaboravna vremena,koja zauvijek ostaju u sijećanju.Prva putovanja,napočetku okolna sela,a onda i prave turneje,prve simpatije,ludovanja i prva pijanstva...Vodio nas je naravno Mile,prije proba naravno okupljanja kod Refika na kavici i partiji Jamba.Gdje je taj čovjek završio?Moja ekipa u to vrijeme su bili Mića-Miladin Marjanović(poslije je oženio Milu članicu Pelagića),Zoka Blagojević,Kosić Darko,Kovč,Vučić Igor...Nažalost mnoga imena sam zaboravio ali su face i dalje žive u mojoj glavi i na rijetkim fotkama.Armando tebi veliki pozdrav sa zanimanjem pratim tvoje komentare o Pelgiću,samo nastavi tako dalje.Ako Bog da 2007 god.nakon toliko god.posjetit ću B.Luku i naravno obići Pelagić.Bit će mi jako drago da vidim nove klince kako vježbaju tamo gdje sam i ja prolio litre znoja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 06:15 
Hvala.Samo bih volio da se javi vise clanova.Ovako.
Mica Marjanovic dodje ponekad na probu.Mila i on imaju dijete.
Zoka Blagojevic je bio u Rusiji neko vrijeme.Sad se vratio.Ne zali se.Doskora je bio aktivni clan.Isao na turneje.
Kosic Beba, je i dalje neozbiljan.Samo sto se ozenio i sad nema vremena za folklor kao prije.Radi,navrati do Drustva s vremena na vrijeme
Kovc Darko je jos uvijek neozenjen.Jos malo se udebljao.Njegov rodjeni brat jos uvijek igra u prvom ansamblu.
Zatim tu je ekipa cura:Mierela,Buksa,Renata,Dijana Veselic... Svi se oni vrte oko Pelagica.Ponekad dodju,odigraju koju igru...Nije lose.Nesto razmisljaju da organizuju grupu veterana,pa vidjecemo sta ce biti.Dodji do kluba.Mile jos uvijek sjedi na svom mjestu.Nosi svoj kisobran.Iste se igre igraju.Zurka non-stop.Putuje se,a sad krajem mjeseca organizujemo neke koncerte,Dani Folklora.Na Kastelu.
Sledece godine je 80 godina Drustva pa se planira da se napravi niz velikih koncerata.Vidjecemo sta ce biti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 09:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Stvarno si legenda.Hvala na informacijama.Za Miću znam jer kad su neke godišnjice sa njim razmjenim sms poruke..za ove druge dugo nisam ništa čuo do danas..Daj molim te reci kad tačno iduće godine"Pelagić"slavi 80-godišnjicu,tj.koji mjesec će biti udaran.Da li planirate uskoro kamo na turneju?Da li se negdje može nabaviti video snimak vašeg koncerta?Možda te davim sa svim ovim pitanjima ali može još jedno!?Je li živa još,mislim da se zove teta Jela,žena koja je brinula o nošnjama.koja je to legenda..Nikad neću zaboraviti,mislim da je to bilo 1989 ili 1990 u okolici B.luke otvaralo se zastupništvo jedne makedonske firme.Nikad nisam vidio toliko cuge i klope na jednom mjestu.Normalno poslje nastupa većina nas je potrpala silne boce dobrih viskija i konjaka u torbe za nošnje.Kad smo se vratili u Pelagić jela je pitala kog su đavla torbe tako teške dok ih nije otvorila...Žena se šokirala te je rekla da sa količinom komotno može otvoriti kafić..Ha,ha..I sad se smijem kad se tog sjetim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2006, 06:39 
E ovako.Teta Jela(sad joj je nadimak BABA Jela),je prije 3 godine otisla u zasluzenu penziju.Dodje katkad.Psuje kao i uvijek. Mi koji smo imali prilike sa njom putovati znamo da je kraljica.Dodje,izvrne ti kofer i kaze P...a ti materina, kako si se to spakovao.Ajd ponovo.Kad dodjes u garderobu samo kaze NAPOLJE...Nista te ne pita ni kako ni kada ces se spakovati.
Ali ipak i njeno vrijeme je zavrseno.Sad imamo novu garderoberku.Dubravka,od milja DUDA.Ona sije nosnje,cisti,pere...Nije tako losa ali Jela je jedna.
Mozes kupiti i VHS i DVD nasih koncerata.U Drustvu putovanja uvijek ima.
A manifestacije proslave 80 godina ce biti tokom citave godine.Ne zna se jos datum centralnog koncerta.Pretpostavljam negdje na ljeto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2006, 08:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:) E stara dobra teta Jela,uvijek ista..Nek' uživa u zasluženoj prnziji.Uvijek mi nešto novo padne na pamet da te pitam,a pošto si ti pravi izvor informacija evo još koje pitanje.U moje vrijeme igrala je i Angela Marijanović,tek se probijala tada krajem 80' u A grupu,a mlađi brat(nesjećam se imena svirao je harmoniku u narodnom orkestru).Da li su još u Pelagiću?Za tvoju informaciju ja sam ti potkraj 80' često na koncertima,da bi se našlo mjesto za još jednoga,umjesto sa folklorašima,nastupao sa narodnim orkestrom lupajući bubanj..Od tih iz narodnog orkestra sjećam se još jedino Đudure,harmonikaš,bio je jako dobar,odličan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2006, 09:36 
E ovako.Angela je davno prestala igrati.A momak se zove Nenad,ima jos jedan bivsi clan iz te porodice.Treci brat,Pedja.
Braca su godinama svirali,i poslije kad je Angela otisla.Stariji brat je putovao sa nama do 2002.Tada je morao zbog svog posla da napusti Pelagic,ali posto mu je cura igracica iz Drustva dolazio je pocesto.Skoro se ozenio tom djevojkom.
Bas sam ga pitao ko bi mogao da se raspituje za njega.Rekao mi je i ime.I da je njegova zadnja informacija da si u Rijeci.Kaze da ste prije rata bili komsije.:)
Eto ako te jos nesto interesuje samo pitaj.Ali obavezno da navratis cim dodjes u BL.
Veliki pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 12:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:) Vidiš kako me Nenad brzo "provalio",pozdravi ga puno,a on neka pozdravi i sestru,ako nije problem...Bili smo komšije u Boriku .Ej Armando ako nije tajna koliko dugo vremena si u Pelagiću tj.od kada si član.Sjećam se u moje vrijeme djelili smo se na A grupu,A pripremnu,B grupu i najmlađe klince koji su dolazili subotom...Možeš li mi reći kakva vam je sad repertoar i da li još imate tamburaški orkestar.Gledam baš sad stare fotke,e koliko nas je bilo..Čitao sam tvoje prijašnje poruke i vidim da još uvijek igrate u onim starim prostorijama koje su i u moje vrijeme bile u stanju raspadanja,a WC katastrofa.Pa ipak ništa me nije moglo spriječiti da redovito dolazim na probe,jer poslije mjeseci proba i truda uvijek je kao nagrada dolazila turneja...Puno pozdrava legendo sa plavog Jadrana..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 09:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Avg 2006, 16:43
:) eee evo i novog clana.armando nisam ti se stigao javiti prije, obarao sam neko drvo ispred zgrade 8) vidimo se sutra na probi, pamet u glavu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 12:58 
Pozdravicu ga.Nemas brige.
Jos uvijek smo u starim prostorijama.Jos uvijek je katastrofa,ali ipak nam je kao druga kuca.U zadnjih nekoliko godina cak i to hoce da nam otmu.Hoce da nas sruse,i da na tom mjestu naprave ultra modernu zgradu.Citav kompleks.A mi se tu ne pitamo nista.Kako grad odluci.
E ovako.Podjela u Drustvu.Imamo A grupu(prosireni sastav:takozvani prvi A ansambl i drugi A ansambl),pripremnu grupu i djeciju.
A grupa ima probe utorkom i cetvrtkom,od 8 do 10
Pripremna utorkom i cetvrtkom,prije nas
Djeca ponedeljkom i petkom od 7 do 9.

Profesore drago mi je sto si uspio da se javis.Vidimo se.

Usput samo za informaciju 25. 26. i 27.08. koncerti na Kastelu.
Gosti: Petoletka,Srbija
Mladost,Zaluzani
Taras Sevcenko,Banja Luka

3.vece je u parku Petar Kocic,paviljon,nastup orkestara i pjevackih grupa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 353 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]