banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pa da vidimo šta imate reći po ovom pitanju :smile:

Šta mislite o astrologiji i horoskopu? Da li su to izmišljotine i gluposti ili 'ima tu nešto'? Kakva su vaša iskustva po pitanju pogađanja horoskopa? Da li čitate horoskope po časopisima, da li vam je neko stručan pravio i "čitao" recimo natalnu kartu, godišnji horoskop itd.?

Evo mog mišljenja.
Ja sam prije sve ovo smatrao za totalne gluposti ali...život i iskustvo su mi vremenom pokazali da nisam bio u pravu. Smatram astrologiju za divnu nauku koja što je najbitnije radi, koja je dokaziva kao i sve ostale nauke. To se lako vidi kad se pogleda da se astrologija negdje uvodi kao predmet na stranim fakultetima, da se o njoj pišu nebrojene knjige od strane ljudi koji su mnogo godina posvetili izučavajući je, da su se veliki psiholozi kao Karl Gustav Jung mnogo posvetili izučavanju astrologije, da je u staro doba medicina bila neodvojiva od astrologije (i bolje bi bilo da je tako ostalo ali nažalost nije), da mnogi biznismeni, glumci, pjevači, vjerovatno svi ljudi sa estrade, svi imalo jači političari imaju uz sebe astrologe koje konsultuju za (skoro) sve što rade. Nije mnogo nepoznata ni misteriozna činjenica da recimo SAD i NATO vrijeme početka napada na Bosnu, Jugoslaviju, Afganistan, Irak itd. rade u strogom savjetovanju sa timovima astrologa, da političke sastanke isto tako planiraju kao i mnoge druge stvari. Jasno je da svi ti ljudi ne bi to radili da im sve to nije dalo itekako dobrih rezultata.

Ja imam iskustvo da mi je astrolog, dakle stručna osoba po tom pitanju, pravio natalnu kartu i onda mi je "čitao". Mislio sam da će to iskustvo biti interesantno ali mi je bilo još interesantnije nego što sam očekivao :smile:. Pogodaka je bilo jako mnogo mada ih ne bih baš nazvao pogocima jer to znači kao da je slučajno pogođeno a ovde se ne radi o tome već o dobrom "čitanju". Pored toga čitao sam i druge horoskope kao i neke Jungove zapise i oni su rekli tačno o meni, o mom karakteru, mojoj prirodi.

Smatram više za glupost nego za nešto ozbiljno horoskope po časopisima, dnevnim, sedmičnim i sl. jer više služe za bolju prodaju nego što imaju neku stvarnu vrijednost. Takvi pogode nekima a nekima ne što i mora biti tako kad se uzme u obzir koliko ljudi to čita i koliko je to uopšteno. Mnogo su vrijedniji, bolji i tačniji oni ozbiljni, detaljni i stručno napisani horoskopi za neki znak, horoskopi koji opisuju karakterne osobine i prirodu osoba u nekom znaku i podznaku (kažu da je podznak i bitniji od znaka). Takvi moraju da govore i o negativnim aspektima svakog znaka a ne samo o strogo pozitivnim po čemu možete prepoznati čisto komercijalne sa jedne i prave horoskope sa druge strane. Najdetaljnije je da se napravi natalna karta i da sa ona protumači jer se tu uzima u obzir sve: znak, podznak i njihovi tačni položaji, planete i njihovi položaji pa se tako dobija najbolja i najtačnija slika.

Eto toliko za početak.

Ima li ovde osoba koje su izučavale ili izučavaju astrologiju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 11:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
U astrologiju se ne razumijem nimalo. :smile: Čitam horoskop u novinama, kad naletim na njega. I, recimo, piše za ribe, npr., očekuje vas put u inostranstvo. I sve ribe se pokupe tokom sljedeće sedmice i odu u to inostranstvo. :smile: Ili, sve ovnove će glava da zaboli danas. :grin: Ali, uvijek pročitam kad vidim. I kad mi kažu nešto lijepo meni drago. Nakon minut-dva zaboravim na to.
Jednom sam dobio taj natalni horoskop, rađen na kompjuteru. Sad, postoje stvari koje se mogu primjeniti na bilo koga. Možda ima tu nešto istinito, mislim u toj astrologiji, ne znam. Ali, poopšteni odgovori su stari fazon. Zašto mi je horoskop sumnjiv? Pa, kad se čovjek rodi bude ta neka formacija zvijezda. To je nešto konstantno. A ljudi se mijenjaju, njihove karakteristike nisu konstantne. Ono što je meni pisalo u tom horoskopu se može primjeniti na svakoga.
Baš sam čitao u tim nekim astrološkim knjigama opise horoskopskih znakova. Znate, ono kad kaže: ribe su ovakve ili onakve i to. Zaključio sam da se bilo koji od tih opisa znakova može primjeniti na mene sa podjednakom tačnošću.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Horoskop u novinama! :lol:
Ja sam nakon zavrsene srednje skole pocela da radim u kiosku tako da mi je velika kolicina stampe redovno bila dostupna,a da to nije unistavalo moj novcanik.Kad nije bilo posla citala sam sve i svasta.Tako sam primjetila da se horoskopi ponavljaju.Npr. u jednim novinama za januar mi pise nesto,nakon dva mjeseca u drugim novinama izlazi identican horoskop,ali sada se odnosi na tekuci mjesec,tj. na mart.Desavalo se to vise puta.
Zalosno je to sto niko nije pokusao bar par rijeci izmijeniti.Mogli su bar umjesto desice ti se to i to,napisati tebi ce se to i to dogoditi.Oni potcjenjuju citaoce horoskopa ne trudeci se da bar izmisle nesto novo,vec samo vrte u krug vec napisane stvari.Naravno,oni koji u to vjeruju,ako im pogodi naci ce u tome dokaz da je horoskop tacan,a ako promasi reci ce -toliko nas je u istom znaku,nekome drugom se to desilo,drugima je sigurno pogodio.
Inace,sto se horoskopa tice,primjetila sam ako mi muska osoba ne sjedne,odmah mi nekako bude odbojna,pa makar i bez razloga,zivcira me...skoro uvijek bude u pitanju blizanac.Sto se tice zena ne sjedaju mi ribe,nekako u zivotu nikako da sa njima uspostavim dobar odnos.
Da li je u pitanju slucajnost ili ne ne zamaram se puno,cisto mi je bilo zanimljivo kad sam to pocela primjecivati.
I jos nesto vezano za ovo:u otprilike 70% slucajeva ljudi u koje sam se zaljubljivala tokom zivota(i koji su mi najvise odgovarali,normalno)bili su strijelci,a zatim slijede skorpije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto se tice astrologije,priznajem uticaj planeta na covjeka.
Jednostavno planete i zvijezde djeluju jedna na drugu(gravitacijom,zracenjima...),a kamoli na covjeka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 11:38 
Veteran
Veteran

Uh, zaboravio sam. Pa ja znam jednog čovu što piše horoskope po novinama. :grin: :grin: :grin:
Čak sam ga jednom vidio kad je pisao. Veli on: eto, šta sve čovjek radi za pare. Sjedne onako, stavi pred sebe kaficu, đezmicu, kutijicu cigara, pepeljaru, pisaću mašinu i piše. Onako, iz glave. Možda ponekad uzmu ti što pišu i neke starije novine pa malkice prepišu. Inspiracija je nezgodna stvar, neće da dođe uvijek kad je potrebna.
Inače, pun mjesec ima čudan uticaj na mene. Ozbiljno. :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Za moj horoskopski znak uvijek pričaju da je najgori, pa sam prestala da obraćam pažnju, pošto postoji opasnost da im počnem vjerovati. :grin: :grin: :grin:

U astrologiju se uopšte ne razumijem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 12.05.2002. 19:40, Najgora je napisala:
Za moj horoskopski znak uvijek pričaju da je najgori, pa sam prestala da obraćam pažnju, pošto postoji opasnost da im počnem vjerovati. :grin: :grin: :grin:
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Nema nikakvog razloga da im vjeruješ jer to uopšte nije tačno, nema najgoreg ni najboljeg znaka. Jedino može biti da se nekome više sviđaju neke karakterne osobine nekog znaka pa da kaže "ovaj znak je bolji" ali zapravo pravilno je reći "ovaj znak je meni bolji", ne mora značiti da bi se to svidjelo nekom drugom. Isto važi i za negativne aspekte. Svi znakovi imaju pozitivne i negativne aspekte i zbog toga ni jedan nije najbolji ni najgori. Ako nije tajna za koji znak su ti pametnjakovići rekli da je najgori?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao da gledam da je u pitanju skorpija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 19:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
ote mi rijec iz usta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 20:31 
Veteran
Veteran

Šta hvali škorpiji? I još jedno: koji je najbolji znak?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa SKORPIJA :grin: !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Objasnjenje: :wink:
da svi pricaju da je to najgori znak - pricaju
ali to nije istina - to je zavist! :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 20:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Šta hvali škorpiji?</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ne kaže se hvali već fali ali možda je još bolje reći nedostaje ali hvali ne može nikako :wink: mada dosta ljudi tako govori

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> koji je najbolji znak?</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

A ja džabe pisao da nema najboljeg i najgoreg znaka :smile: no dobro to je samo moje mišljenje...i mišljenje astrologa :smile:

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 12.05.2002. 21:50 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 20:57 
Veteran
Veteran

Izvinjavam se, meni su već skrenuli pažnju da ne znam da govorim. Tvrda glava, šta ćete. Neće se ponoviti.
Nemojte me pogrešno shvatiti, ne branim škorpije, nisam škorpija. Tek, čudi me da ljudi tvrde da je to loš znak pa me interesovao razlog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2002, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam blue,ni meni nece da kazu razlog... :grin:

Inace ja sam skorpija.
Znate kako kazu skorpije krvopije :lol:

Mada kad kazem da sam skorpija svi razrogace oci i kazu:
"Ne mogu da vjerujem! :eek: Ti skorpija? :eek: Ali ti ne djelujes kao da si...pa ti si tako..."
e tu nastaje tisina,a sta bi trebao biti nastavak mogu samo da pretpostavim.
Mozda:
-ti djelujes kao ljudsko bice,a skorpije to nisu :grin:
-ili pa ti si tako normalna ko bi rekao da si skorpija,one su sve serijske ubice :grin:
-ili mozda pomisle-ma bolje mi je da cutim ko zna sta je sve spremna da mi uradi :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2002, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ja sam onaj sentimentalni RAK, emotivno go... :smile:.
Uglavnom, ono sto sam citao za rakove, bogami ima tog.
Dnevni horoskop je glupost i u to ne verujem.

Natalna karta je ok, mislim da ima dosta lepih stvari tu da se nadje...
I, ima jos nesto. Ne verumem u slucajnosti. Sve se desi onako kako je predvidjeno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2002, 07:10 
Veteran
Veteran

Ventilator je škorpija, nja nja! (šalim se)
Eto, venti, ne mogu da vjerujem da si škorpija, pa ti si tako...(sad ću da ućutim, vele da je opasno :wink: )
Kad ste vi već rekli koji ste znak, kazaću i ja. :smile: Ja sam vaga. I ne znam ništa o vagama. :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2002, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Pa stvarno je bilo teško pogoditi da sam i ja škorpija. :grin:

Jedino kažu da me zeza što sam vaga u podznaku. :grin:

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Najgora dana 13.05.2002. 10:00 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2002, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rekoh li ja :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2002, 11:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2002, 01:00
Bogami mene ce SKORPIJA kostati glave a vi ih ovde nahvaliste :lol:
nadam se da se moja skorpija na mene nece ljutiti posto je obozavam
ja sam strelac i u podznaku strelac
i mislim najbolji znak samo malo je zajeban kad ga naljute hoce UBOSTI STRELOM :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]