Pa da vidimo šta imate reći po ovom pitanju
Šta mislite o astrologiji i horoskopu? Da li su to izmišljotine i gluposti ili 'ima tu nešto'? Kakva su vaša iskustva po pitanju pogađanja horoskopa? Da li čitate horoskope po časopisima, da li vam je neko stručan pravio i "čitao" recimo natalnu kartu, godišnji horoskop itd.?
Evo mog mišljenja.
Ja sam prije sve ovo smatrao za totalne gluposti ali...život i iskustvo su mi vremenom pokazali da nisam bio u pravu. Smatram astrologiju za divnu nauku koja što je najbitnije
radi, koja je dokaziva kao i sve ostale nauke. To se lako vidi kad se pogleda da se astrologija negdje uvodi kao predmet na stranim fakultetima, da se o njoj pišu nebrojene knjige od strane ljudi koji su mnogo godina posvetili izučavajući je, da su se veliki psiholozi kao Karl Gustav Jung mnogo posvetili izučavanju astrologije, da je u staro doba medicina bila neodvojiva od astrologije (i bolje bi bilo da je tako ostalo ali nažalost nije), da mnogi biznismeni, glumci, pjevači, vjerovatno svi ljudi sa estrade, svi imalo jači političari imaju uz sebe astrologe koje konsultuju za (skoro) sve što rade. Nije mnogo nepoznata ni misteriozna činjenica da recimo SAD i NATO vrijeme početka napada na Bosnu, Jugoslaviju, Afganistan, Irak itd. rade u strogom savjetovanju sa timovima astrologa, da političke sastanke isto tako planiraju kao i mnoge druge stvari. Jasno je da svi ti ljudi ne bi to radili da im sve to nije dalo itekako dobrih rezultata.
Ja imam iskustvo da mi je astrolog, dakle stručna osoba po tom pitanju, pravio natalnu kartu i onda mi je "čitao". Mislio sam da će to iskustvo biti interesantno ali mi je bilo još interesantnije nego što sam očekivao

. Pogodaka je bilo jako mnogo mada ih ne bih baš nazvao pogocima jer to znači kao da je slučajno
pogođeno a ovde se ne radi o tome već o dobrom "čitanju". Pored toga čitao sam i druge horoskope kao i neke Jungove zapise i oni su rekli tačno o meni, o mom karakteru, mojoj prirodi.
Smatram više za glupost nego za nešto ozbiljno horoskope po časopisima, dnevnim, sedmičnim i sl. jer više služe za bolju prodaju nego što imaju neku stvarnu vrijednost. Takvi pogode nekima a nekima ne što i mora biti tako kad se uzme u obzir koliko ljudi to čita i koliko je to uopšteno. Mnogo su vrijedniji, bolji i tačniji oni ozbiljni, detaljni i stručno napisani horoskopi za neki znak, horoskopi koji opisuju karakterne osobine i prirodu osoba u nekom znaku i podznaku (kažu da je podznak i bitniji od znaka). Takvi moraju da govore i o negativnim aspektima svakog znaka a ne samo o strogo pozitivnim po čemu možete prepoznati čisto komercijalne sa jedne i prave horoskope sa druge strane. Najdetaljnije je da se napravi natalna karta i da sa ona protumači jer se tu uzima u obzir sve: znak, podznak i njihovi tačni položaji, planete i njihovi položaji pa se tako dobija najbolja i najtačnija slika.
Eto toliko za početak.
Ima li ovde osoba koje su izučavale ili izučavaju astrologiju?