... je napisao:
Samo opusteno Drazene!
Ne mrzim ja tebe, a ni ti mene. Link nije postavljen ni iz brige, ni iz ljubavi, vec zarad zabave i provokacije. Mislis da je to lose? Ratove izazivaju iskljucivost i mrznja, verujem da Crkva ima svoju ulogu u tome, makar time sto ne ustaje u odbranu Hristovih reci o ljubavi prema bliznjem, vec izmislja floskule o samoodbrani, neprijateljima i tako dalje... Bog nece nista uciniti da se promenimo, da je hteo to bi vec ucinio, gledajuci sta sve radimo jedni drugima. Da je postojao to bi vec uradio, neki bi rekli. (Ovde se moze uklopiti argument Ivana Karamazova).
Necu brisati link, naravno. A komentar o "uzivanju u zapaljivoj literaturi" se odnosi na cinjenicu da je listi "Bezboznik" uzivo spaljen na talasima novosadske televizije Apolo, sto dovoljno govori o mentalitetu pojedinaca koji nalazi da je sadrzaj Bezboznika iskvaren i zao. Sto rece Nice - kritikujem hricanstvo da bih pokazao licemerje hriscana kada me napadnu puni mrznje i besa... Ma zabavan je link, ima dobrih slicica.
Apsolutno nije vazno ko si i sta si i kakva su tvoja vjerska ubjedjena . Sa jedne strane si u pravu - ateisticke i ja sam nekad bio isti i zato te potpuno razumijem !!! Godinama sam gledao partizanske filmove u kojim popovi i fratri blagosiljali cetnike odnosno ustase !!!! Istorija dokazuje da je to istina ! Saradnja svestenstva sa nacistima i raznoraznim diktatorima
i to je istina postoji masa dokaza za sve te tvrdnje . Onda listovi tipa bezboznik su logican sljed dogadjaja.
A onda sa vremenom potrazio sam istinu . Istina je sasvim drugacija od onog sto ti je servirano . Ne smijes povezivati greske ljudi sa Bogom, jer On je sasvim drugaciji , svaki covjek ponaosob je crkva Bozija( ako to zeli da bude ) ,svako odgovara za svoje postupke . Nebranim ni jednu vjersku konfesiju ja branim Boga . Ako odlucis da Ga upoznas vidjeces koliko te voli,shvatices sta je On ucinio i sta je spreman da ucini da mu se vratis. Blagoslovi Boziji ( su veci od naucne fantastike - ateisticka fraza) su tako veliki da ces se upitati zasto sam gubio vrijeme pa Mu ne dodjoh ranije . I onda te sale na racun ISUSA HRISTA ne nasmijavaju nego te fizicki bole i strasno zaloste ,ne izazivaju moju zelju za mrznjom ili nekakvom osvetom ne !!! Zaista sam tuzan kada vidim kako Ga njegova bica psuju i ismijavaju . A ON je umro da bi ti i ja mogli da zivimo!!!
KOLIKO LI NAS SAMO VOLI ???