rimtutituki je napisao:
pa dobro, ali opet toliko trubite o tome, tako da pretpostavljam da postoji ona doza nostalgije, kod nekog veća, kod nekog, opet, manja. elem, ne bih se ni ja vratio kad bih jednom izašao na neki duži period. jedino da me deportuju sa lisicama na rukama end nogama.

pravo da ti kazem, vratila bih se istog momenta da nasom zemljom ne odise tolika mrznja, vjerovanje svakoj susi od politicara, ljudi bez samoincijative da naprave sebi put za buducnost, svaki drugi gradjanin kvazi politicar "gonja" kako je od drugog cuo da valja.. ljudi se vole vidjeti kao pacenici, a kao takvi nemaju sanse da se izvade iz ovog jada u kojem sad zive.. sve je nesto na duracel baterije, kontas?
Znas li koliko naroda bi htjelo da se vrati, ali shvatljivo da niko nije lud.. i oni sto su se vratili - nakon godinu dvije su pozeljeli da se vrate "na zapad" - pare propale ili ulozene u propale projekte, zatim reket koji se uzima na svakom cosku.. sve su to stvari od kojih smo se "mi" na zapadu odvikli ili nikad navikli.. nikakvu sigurnost nemamo i ne vidim da ce se ubrzo i popraviti.. Ja bih bila prva koja bi se vratila, da je ista bolje.. Znas li sta je ljudi koji su finansijski kao i obrazovano uspjeli na zapadu.. Sva ta snaga treba u BiH - ali kad se takvim ljudima ne daju prilike i podrska da nesto naprave od toga - onda nista
Najperspektivniji posao u BiH je biti politicar - uvijek ces naci budale koje ce te financirati i uzdizati vise od Boga, obraces lovu samo tako, nazalost..