@eire
Nista ja lose nisam rekao za Murinja i Celzi vec sustu istinu... I Rajkard ove sezone i Benitez prosle u polufinalu su takticki nadmudrili Murinja i rezultat je bio ispadanje Celzija...
I malo dijete vidi da se taktika Celzija vec dvije sezone bazira na onome sto sam rekao... Svakog ko ih napadne razbijaju kontrama... Rajkard je za ovaj revans bio pametniji. Umrtvio je igru do maksimuma i suzio prostor za kontre. S obzirom da ima savrsen vezni red, mogao je mirno da posmatra kako Celzijevi koljaci bezglavo jure po terenu, dok njegovi veznjaci mirno cuvaju loptu. Da je Barselona od starta krenula sa igrom kakvu forsira vec dvije sezone, leprsavo i napadacki primila bi dva gola iz kontri u prvih pola sata igre... I kako da kazem da je Murinjo sjajan trener, kad se u taktickoj postavci protivnicke igre koja ne odgovara njegovom timu nikako ne snalazi... Nisu imali postenu priliku za gol, a gol su dali iz poklonjenog penala... Liverpul ih je prosle godne razbio na taktickom planu u polufinalu, isto tako nisu imali postenu priliku za gol, a vrhunac nemoci vezne i napadacke linije plavaca, kao i njihovog komandanta Murinja tada, bilo je slanje Roberta Huta u napad u zadnjim minutama igre...
Celzi igra jednostavno, u dva pasa prenosi igru u napad gdje ima odlicnog napdaca (Krespa ili Drogbu). U zavisnosti koji od njih dvojice igra, slijedi povratna lopta za udarac Lamparda ili Kola ili pas u prazan prostor.Druga varijanta, lopta se salje na krilo za bocne vezne igrace koji se fantasticnom brzinom prebacuju u napad. Dalje je sve stvar realizacije na terenu...
Da se razumijemo, Murinjo je odlucan trener, bes zbog cinjenice da forisra krajnje jednostavnu igru, ali puno bolji takticari od njega su recimo Benitez i Hidink koji su sa daleko slabijim ekipama i budzetom napravili bolji rezultat prosle sezone...
Citiraj:
Kao trece,Mourinjo se dokazao kao trener Porto-a i tad nije imao cekovnu knjizicu od Abramovica
Po meni je te sezone puno veci uspjeh ostvario Monako koji se plasirao u to isto finale i tamo nadigrao Murinjov Porto, ali je taj isti Porto istom igrom kao i sad Celzi postigao tri gola i osvojio LS...