banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 15:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 16:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Vader je napisao:
Pa da, oni koji grade Hristov karakter i nose u sebi Njegov duh što onda iskazuju i svojim djelima u odnosu prema Bogu, ljudima, prirodi, oni će biti na jednoj strani, a ostali će biti na drugoj strani. Nema etiketa, samo je bitno kakav duh nosimo u sebi. Bitno je da se ponašamo kao Božija djeca, kako tu i stoji. Kad Božija djeca su se pokazali i neki "pogani" rimljani, neki "pogani samarjani", neki omraženi carinici. A nekada davno i neka Ruta iz "poganskih" naroda, od koje je potekao i sam car David, a kasnije i Hrist koji je rođen u toj lozi.

Ali ću vam doći skoro, ako Bog da, i neću gledati na riječi onih što su se naduli, nego na silu. Jer carstvo Božije nije u riječi nego u sili. (1. poslanica Korinćanima 4,19-20)

Napokon nesto sto sam zelio da procitam na ovom forumu !!!
[-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
То је најобичнија идиотија, и показује како секташи злоупотребљавају реч Божју за своје прљаве намере. Ситуација у вези јеретика је јасна:

(2 Кор 11)
11 Zašto? Što vas ne ljubim? Bog zna. A što činim i činiću,
12 Da otsiječem uzrok onima koji traže uzrok, da bi u onome čim se hvale našli se kao i mi.
13 Jer takovi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svijetla.
15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po djelima njihovijem.

Овде се јасно говори о секташком "грађењу Христовог лика"... А колико Бог воли јеретике (противнике здраве науке) лепо је речено тиме што их сврстава са најгорим лупежима:

(1 Тим)
9 Znajući ovo da pravedniku zakon nije postavljen, nego bezakonicima i nepokornima i bezbožnicima i grješnicima, nepravednima i poganima, krvnicima oca i matere, krvnicima ljudskima,
10 Kurvarima, muželožnicima, ljudokradicama, lažljivcima, kletvoprestupnicima, i ako što ima protivno zdravoj nauci,

11 Po jevanđelju slave blaženoga Boga, koje je meni povjereno.

Коме је то здрава наука поверена? Св. Тимотеју, Епископу Божје Цркве...

А да не говорим о томе да слаткоречиви секташи верујући у лажи су слуге творца лажи. А може ли се седети на две столице или служити два господара? :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 17:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 17:26
Interesantno da cak ni tema o oprostenju nije mogla da prodje bez svadje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 18:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 01 Mar 2006, 18:00
Zdravo Maran Ata, ja sam nov u ovome ali sam shvatio da ti koristis Bibliju da bi osudjivao one koje nemisle isto kao i ti ! Zasto ponekad neprocitas Bibliju sa razumjevanjem njene prave poruke tolerancije i ljubavi ? Zasto je oprostenje po tebi rezervisano iskljucivo za Pravoslavlje? Smatras li da niko drugi nije sposoban oprostiti ? Nije valjda da mi svi imamo kameno srce kada se na ovakoj bitnoj temi svadjamo ?
:love4:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Где ти видиш свађу? Ово је само расчишћавање ситуације да се зна где је ко и ко где припада. Докази из Библије су приложени. Кога они боле, нека размисли мало да га то случајно не сече онај мач који је Христос донео. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 18:34 
Voajer
Voajer

Rasprava bez tolerancije razlicitog misljenja je prvi korak ka svadji . Ostavimo to po strani pozabavimo se temom.
Sta je po tebi oprostenje ali bez citiranja ! Reci ono sto ti zaista lezi na srcu .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

(Титу 3)
10 čovjeka jeretika po prvome i drugom svjetovanju kloni se,
11 Znajući da se takovi izopačio, i griješi, i sam je sebe osudio.

Зашто тврдиш да ја било кога осуђујем? Не видиш ли шта пише.... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ja se konacno i zvanicno odricem ovog podforuma. Ne mogu vise da citam idiotluke maran ate, jerusalima, zarije i jos nekih. Zgadili su mi forum svojim ogranicenim pogledima i odvratnim vrijedjanjima svega na cemu ne pise JEDINO PRAVOSLAVLJE JE ISTINA i tako dalje. Zao mi je divnih i poucnih rasprava sa pojedinim clanovima foruma koje su nemoguce zbog onih gore. Ja bar ne mogu da ih trpim vise.
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 18:59 
Voajer
Voajer

Zasto mi zelimo da oprostimo ? Dali po moranju ili zbog Neba?
Koji je razlog za oprostenje ? Mozda NJegov pecat prastanja utisnut u nas gen na Golgoti . Mozda onog trenutka kada shvatimo da nemamo pravo da mrzimo nekog ko je stvoren po obliciju Bozijem nekog za koga je isto kao i za nas prolivena krv nevina , KRV JAGNJETOVA , KRV BOZIJA !!!!!!

:lol: :lol: Prastajmo kao sto Bog prasta nama nase grijehe !!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 19:05 
Voajer
Voajer

Maran Ata je napisao:
(Титу 3)

Зашто тврдиш да ја било кога осуђујем? Не видиш ли шта пише.... :lol: :lol: :lol:

Zamolio sam te bez citiranja. Imas li ti svoje licno misljenje izrazeno u vlastitoj rijeci ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Мало си се излупетао па се сад правиш "тоша"... :lol: :lol: :lol:

Иначе, Православље проповеда да човека увек треба ценити као Божје и боголико створење, али не и глупости у које та створења верују... јер те глупости нису од Бога, него од оца свих лажи. :wink:

Духовно неспремни, јеретици се увреде када им се укаже да верују у глупости, и као деца вичу "мрзиш ме... мрзиш ме..." :roll:

Ваљда за њих човекољубље поразумева миловање заблуда и њиховог егоизма у који су се учахурили... шта ли... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 19:11 
Voajer
Voajer

[quote="Bik"]Ja se konacno i zvanicno odricem ovog podforuma.

Nemoj se nas odricati brate ignorisi ono sto te nervira ,pravi put je uzak i trnovit !!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

brat je napisao:
Maran Ata je napisao:
(Титу 3)

Zamolio sam te bez citiranja. Imas li ti svoje licno misljenje izrazeno u vlastitoj rijeci ?
Свакако да имам. Само што морам прво да бацим у канту за ђубре којекаква лупетања... :lol: :lol: :lol:

А то што не волиш цитате из Библије који разоткривају гнусобе лажи, не чуди. :wink:

Иначе, јеретички пут ће тек да буде трновит и врео, и то вечно. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 22:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2006, 04:55
Bik je napisao:
JEDINO PRAVOSLAVLJE JE ISTINA

Ево да цитирам овог човека ЈЕДИНО ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ ИСТИНА

„Poznaćete Istinu i Istina će vas osloboditi“ (Jovan 8:32).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 10:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:12, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Maran Ata je napisao:
Иначе, Православље проповеда да човека увек треба ценити као Божје и боголико створење, али не и глупости у које та створења верују...

А гдје то пише?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 11:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Pomaže Bog brate Dak!

Mogu ti samo reći da ti je post odličan, mada mislim da će ovo biti samo jedan u nizu bezuspješnih pokušaja da se dotičnom bilo šta objasni.
U najmanju ruku s njegove strane možeš završiti kao sektaš, jeretik, i sve ono što ljudima Maran Ata pripisuje - idiot, budala, budaletina...

Ali vrijedi pokušati.

Svako dobro!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja jesam Pravoslavac,
То многи секташи тврде. На твоју жалост, Православност се показује и доказује на делу, а не речима. И Христос је делим апоказивао ко је, а не речима:

Jovan 10,38. Ako li tvorim, ako meni i ne vjerujete, djelima mojima vjerujte, da poznate i vjerujete da je otac u meni i ja u njemu.

Jovan 14,11. Vjerujte meni da sam ja u ocu i otac u meni; ako li meni ne vjerujete, vjerujte mi po tijem djelima.

Citiraj:
ali ja sam do Hrista dosao preko Svetog Pisma a ne preko Pravoslavlja,
Пут до Христа може да води и на начин који си навео, али тај пут неминовно води ка Његовој Цркви, покајању, исповести, посту и причести... Правосалвни пут је добро познат и утврђен током 2000 година. Ако те пут о коме говориш није навео на ово наведено, добро погледај на ком си ти то путу. :wink:

Citiraj:
kao sto je i Sveti Sava dosao do Hrista preko Svetog Pisma a ne preko Pravoslavlja
Рече самозвани Православац, скиде гаће и скочи у коприве. :lol: Где си ово прочитао? :roll:

Citiraj:
, kao sto je prvi Pravoslavac na ovoj planeti dosao do Hrista preko Svetog Pisma a ne preko Pravoslavlja.
Ко је био тај "први Православац"? :oops:

Citiraj:
Zasto napadas svakog zivog koji spominje Boga a ne kaze da je Pravoslavac.
Није реч о напдаима него о разоткривању вукова преобучених у коже јагњеће. :drinking:

Citiraj:
Ja sam postao svjestan da ti svakog nazivas sektasem koji na svoji nacin govori o Hristu a ne spominje rijec Pravoslavlje.
Ниси свестан воје несвести.

Citiraj:
Danas se ljudi u suzama kaju za grijehe i spoznavaju Hrista iako nisu Pravoslavci, kako mozes imati srca da te ljude nazivas sektasima brate.
Сами су себе начинили секташима будући да су одвојени од тела Христовог. Изгледа да си ти неки квази-моралиста који налази да се спасао и неко изван Нојеве барке.

Citiraj:
Ja ako napisem neki post o Hristu ti mene osudjujes zato sto citiram iz hrvatskog prevoda Biblije a ne iz srpskog, pa nisu Hrvati pisali iz svoje glave nego su se drzali originalnog teksta, a to sto oni pisu Hosea umjesto Osija ili Ivan umjesto Jovan ili Krist umjesto Hrist, zar zato da ih nazivam sektasima i paganima!?
Идиотски је тврдити нешто што ја нисам рекао. То је заправо ствар кућног васпитања. Ја сам питао ко ти је тај Хосеа. Све друго што си овде навео је твоја глупост коју си измислио. Ако сам то рекао, цитирај. Ако нисам, обични си клеветник и лажов. Изволи. Где су цитати? :roll:

Citiraj:
Reci mi najiskrenije koliko si nepravoslavaca na ovom forumu uspio prekrstiti u Pravoslavce, koliko si ateista uspio obratiti, koliko si zalutalih ovaca vratio Hristu a koliko si ih otjerao od Hrista svojim metodama? Koliko si gresnika i pagana preobratio!?
Па ти си најобичниј агент за врбовање ако мислиш да је то сврха доласка на овај или било који други форум. То што си написао је чисто прозелитство толико карактеристично за тоталитарне и деструктивне верске секте. Овим си само показао да немаш Православни ум. :lol:

Citiraj:
Kako drugacije da ti kazem brate da me razumijes, kako da te ubjedim da ja nisam pagan ni sektas...
Нажалост, у наставку ове реченице си ми управо доказао да си управо то.

Citiraj:
ja volim patrijarha Pavla kao da mi je deda ali ne zato sto je Pravoslavac
Православни га воле као свог духовног оца и молитвеника пред Богом као што и он нас воли као своју духовну децу и молитвенике пред Богом за њега. Ниси ти Правосалвни.

Citiraj:
da li mozes da shvatis da ni ti ja ni Pravoslavlje nismo apsolutno mjerilo svega
Опет паганско-секташка тврдња јер не верујеш у светост ЈЕДНЕ, СВЕТЕ, САБОРНЕ и АПОСТОЛСКЕ ЦРКВЕ... :roll:

Citiraj:
a ona se ocituje kroz molitvu i dobra djela a ne kroz liturgije u Pravoslavnoj crkvi pred kojima ljudi pucaju iz "Kalasnjikova" na Uranak.
Дефинитивно секташ. :roll:

Citiraj:
Kako mozes brate da nekoga nazoves idiotom pa jos stavis tri smiley-a pored toga!?
Ментално оболели нису свесни своје болести. Зато и морају да их трпају у кошуље без рукава... секташтво је на исти начин болест а оболели није свестан свог секташтва. :wink:

Citiraj:
Da li time pokazujes koliko ti je zao sto su ti braca "zalutala"!?
Овде присутни залутали спадају под оно:

Mat. 18,17. Ako li njih ne posluša, kaži crkvi; a ako li ne posluša ni crkve, da ti bude kao neznabožac i carinik.

Пошто си нови, имаш још мало кредита... али је и то при крају. Ако не послушаш, за који дан и ти идеш у исту корпу коју сам овде подебљао. :drinking:

Citiraj:
Da li se Isus smijao i radovao kada je tjerao pagane bicem iz Hrama, da li ih je ismijavao i podrugivao im se!?
Mat. 23,33. Zmije, porodi aspidini!

Citiraj:
Nadji mi mjesto Svetom Pismu gdje se Bog zadovoljno smjeskao kada je unistavao pagane ogrezle u krvi, kada je Isus osudjivao farizeje i nevjernike! A ti na svakom postu smiley pored smiley-a. na kraju tvoj post vise lici na crtani film nego na post jednog vjernika!
:lol: :lol: :lol: То по твојој дефиницији "верника". Мрачњаци секташи су обично против смајлија, јер мргудност њихове душе то не може да поднесе. :cry:

Citiraj:
Sta time demonstriras? Hriscansku ljubav prema bliznjem!? krotkost!? smjernost!? Da li time blagoslivljas svoje neprijatelje i oprastas im i molis se za njih!?

Citiraj:
Ili svoju mrznju, svoj nacionalizam, svoju slijepu mrznju prema svemu sto nije srpsko!?
Јел ти то гледаш у кристалну куглу? :drinking: Не.. ти као какав балавац мислиш да свако ко се не уклапа у твоју концепцију "хришћанске љубави" мора да је мрзитељ. Да и је Христо мрзео оне окречене гробове када им је рекао: Mat. 12,34. Porodi aspidini! А они су шкргутали зубима на Њега баш као што и секташи овде шкргућу зубима на мене. Ако ако... то ми је најбољи показатељ да сам ан правом путу.. када пород аспидин сикће на мене. :wink:

Citiraj:
Zar ne vidis da tjeras sve zivo odavde tvojim istupima, sve nase postove pretvaras u smece tvojim pljuvanjem po svemu i svacemu!? Kako ti se oci nece da otvore brate!?
Да, један скташ се управо јавио да одлази. Што ће рећи.. један секташ мање да покушава овде да врбује друге да верују у лажи. :wink: Смеће треба јавно објавити да је смеће, да не би други дошли и најели се тог смећа. Ђубре секташа припада на ђубриште, и ја имам ту незахвалну дужност да ваше смеће трпам тамо на гомилу. :lol:

Poslednji put menjao Maran Ata dana 02 Mar 2006, 16:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Maran Ata je napisao:
Иначе, Православље проповеда да човека увек треба ценити као Божје и боголико створење, али не и глупости у које та створења верују...

А гдје то пише?
Ево на пример овде:

Как говорит праведный Иоанн Кронштадтский: "Возлюби грешника и возненавидь грех"

http://www.pravoslavie.ru/answers/q4.htm

Или....

Св. Исак Сирин каже:
Почему же ты ненавидишь грешника? Ненавидь его грехи, а за него самого молись, чтобы уподобиться Христу... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Нисмо се разумијели, Макарије...
Гдје то у Светом Писму пише да је православље једина, истинита и права религија?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]