Pero_Bombas:
Prvo, postoji samo ideja probudjenja. To prvo treba da neko na Stazi shvati. Sustinski ne postoji takvo sto kao probudjenje. To je vecinska spika. Ali postoji nesto sto se zove, PRIRODNO STANJE, a odgovara ideji probudjenja..
Treba shvatiti da, u krajnjoj istini, nemas iz cega i nemas u sto da se probudis.
Zato ces cesto puta naici na kontradikcije. Sto oni koji Znaju, koriste da zbune um. Te na taj nacin dovedu nekog u iskustvo.
Androgin je dao jako zanimljivu tehniku, na pitanje Ko sam Ja?
Prvo ide Ko sam Ja, a zatim Ko nisam JA? Na taj nacin unutar uma dolazi do zbunjivanja.. i pojavljuje se pukotina kroz koju moze da prosja sunce samospoznaje.
Opet, nigdje niko nije rekao da je ravnodusan prema 30 000 djece u Africi koji umiru svaki dan. Ali sa druge strane, zar sumanjas u Njegov savrseni plan?
Radi se o jos nekim drugim principima, koji nemaju veze sa ovom temom. Vec sa Karmom, Reinkarnacijom, Vibracijom ove ravni.. itd.
Tvoja pitanja su pomalo djetinjasta.. nemoj se uvrediti, nije kritika..
Hocu reci nemaju puno veze sa Direktnim Iskustvom, kao ni sa necim sto zovemo Bog. Vec vise slice pitanjima nekog ko je razocaran, ovim svijetom, sobom, ljudima.. i slicno. Mogu da shvatim, jer sam i sam se s njima "zamarao", ali ona sustinski nemaju nikakve veze sa Tobom, ni sa Bogom.
Drugo, osoba koja je dozivjela Iskustvo.. ili ti kako to zovu Spajanje, Probudjenje, Budjenje.. ili ko zna kako, ne mjenja svijet. On zna, da on sam ne moze promjeniti svijet. Isto tako zna, da ON dopusta da svijet bude bas takakv kakav jeste, takodjer zna da svaki covjek ima odgovornost sa ono sto se zbiva u svijetu oko njega, ali prvenstveno ima ODGOVORNOST ZA SEBE.
Kada bi svaki drugi covjek na ovoj planeti to razumio, svijet bi se promjenio bez cilja da se promjeni.. to bi bila njegava prirodna reakcija na mjenjanje individue..
Oko toga da li da se pomiris sa tim..
Mozes a ne moras.
Koga briga?
Hoce li tvoja briga, pomoci da onaj od pet godina ne umre i kako?
Opet ideja da Bog ima neki plan sa ljudima je fiks ideja ljudi, ne Boga. Sentimentalna ideologija.. ne stvarnost.. Bog skoro da i ne zna da ljudi postoje..
Ako bas se interesujes.. oko toga.. ili ako si spreman da prihvatis tu istinu.. Ali shvati da te ja u nju ne ubjedjujem.. niti ti je namece.. samo se igram sa odgovorima..
Ali bice zanimljivo kada shvatis koliko sam u pravu..
No sa druge strane, Bog BRINE o ljudima.. ;D
Ako si neko ko voli praksu.. provjeri ovo sto kazem.. i bice zanimljivo.. ali znaces da je to tvoje iskustvo.. ne iz knjige, ne sa foruma.. i slicno.. samo je pitanje jesi li duhovnost izabrao za svoje razbudjivanje ili uspavljivanje..

.. a u tome je velika razlika..
Prvo sto treba da se zapitas..
Bojis li se ti za sebe, kada pitas ova pitanja?
Kakve veze imaju ova pitanja sa tobom, i kako mozes da ih sprovedes u djelo?
Zasto se zanimas da mjenjas svijet???
Eto toliko.. Tebi..
Nemoj samo pomisliti da se igram rijecima s tobom ili da sam dosao da te zajebavam.. Ne..
A najmanje da kritikujem tvoj nacin razmisljanja.. jer bas on je SAVRSEN.. i bas takav kakav treba da bude..
Kako ces ti prihvatiti nesavrsenost ove vibracije to je tvoje..
Niko ne kaze da probudjen Majstor prihvata ili ne privhata nesavrsenost.. ali je svestan sta i kako moze nesto izmjeniti i da li da uopste nesto mjenja..
Ali dobro zna da se Budjenje nalazi u svacijim rukama.. takodjer za onog u Africi koji boluje.. od SIDE.. takodjer za onog bogatog amerikanca.. za Stvarnost tu ne postoji razlika..
Direktan odgovor za to pitanje o odgovornosti bilo bo da si
TI ODGOVORAN ZA ONOG KOJI UPRAVO SADA UMIRE U AFRICI..
ako to znas imas dve mogucnosti najmanje..
Prva:
Idi u Afriku i bori se za te ljude..
Druga:
Promjeni sebe.. shvati sto si i ko si.. te na taj nacin izmjeni stvarnost oko sebe..
Eto toliko..
Puno pozdrava
JivanMukta