banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Nesreca na tranzitu
PostPoslato: 02 Feb 2006, 15:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Maloprije ja prolazim ispod pasarele na tranzitu (ona sto povezuje naselje Sunca i Ante Jakica, u obliku A) i vidim tamo neka nesreca bila... Valjda je neki covjek poginuo dok je prelazio ulicu ispod pasarele. :(

Evo slike:
Slika

Mjesto gdje se to desilo...
Slika

Auto koje ga je (valjda) udarilo... bar ja pretpostavljam po tragovima kocenja, izbusenim gumama i razbijenom sajbom na jednom dijelu:
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
reko li ja da treba ograda ispod...... drugacije ne vidim nacin da se sprijece oslobodioci da "oslobadjaju" cestu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 16:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
Bože sačuvaj :(

Evo do čega dovodi kretenluk našeg naroda... Možda je i vozač jurio, ali zar se ovom nesretniku bilo teško dogegati do pasarele. Ovako je izgubio glavu i barem dvije porodice unesrećio :(

Treba nas dobro pameti naučiti ili, što mangia reče - ogradu (barem ko Kineski zid) po sred tranzita...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Posto imam druga koji zivi na toj raskrsnici :), znam da je neki momak vozio tranzitom i udario starca... (to je razlog zasto se nije mogao popeti nekih 3 reda stepenica.... :( ) a jadan na licu mjesta je umro... :sad: Stvarno zalosno... Kaze da se momak uslogirao... :cry: Ali opet, manje je kriv.... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 17:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
Zalosno je :( .Ali nista me ne cudi, ljudi tamo neznaju( 98%) vozit kako treba nit cuvaju se kad idu ljevo ili desno, voze brzo, slabe kocnice, nit staju na stop ; crveno svetlo cesto i nestaju.A pjesake to ide preko ceste; slabo gledaju , moze naletit budala sa velikom brzinom u svaki moment moze bit udes pogotovo noci.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zalosno. Zivo me zanima sta ce monstrum na ovo ? Ne branim vozaca, ni u kom slucaju, ali kao sto pritisak rece .. zar je toliko tesko popeti se 3-4 stepenika i preci bezbjedno kako treba. Cinjenica je da ljudi po tranzitu voze kao da su na autoputu sa 6 traka (sto je opet pravi idiotluk), te da malo ili nikakvu paznju pridodaju pjesacima .. i ljudi opet pretrcavaju tranzit. Ne razumijem cemu to ... Naravno grijese i jedni i drugi, vozaci mozda i vise, ali objektivno lakse je njima tjerati inat nego pjesacima. Pjesak koji tjera inat, ima torbu u glavi ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 18:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Apr 2005, 14:38
ljudi,ne mogu da vjerujem,ja sam danas prolazila u to doba kraj pasarele,covjek stariji je isao tamo -amo,kao da je bio izgubljen,zaustavio je bio saobracaj oko 2,jer ide tamo ovamo,kako koje auto naidje tako on pred njega stane i na jednoj i na drugoj traci ,sigurno nije bio dobar,a mozda je i popio,ko zna sta je prava istina?!

danas je svima glava u torbi,i pjesacima i vozacima,bilo na crvenom,zutom ili zelenom,jer se vozi ko kako hoce;

samo mogu reci da je svakim danom sve gore i gore,nista lijepo se ne moze cutimsamo neke nesrece,UZAS
:cry: :cry: :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 18:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2005, 18:41
IZGLEDA DA LJUDI NE KONTAJU POENTU NADVOZNJAKA!!!!
ebo te niko normalan u ovoj drzavi!!!
Ljudi ginu zbog gluposti!

Horoskopski znak, pravi veseljak,
srecna zvjezda vodi mene, volim pjesmu, vino, zene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Evo mi se nije dalo chitati, pa da ispricam iz prve ruke, bio sam na licu mjesta (koliko je tacno - ne znam, ako su mene slagali, onda i ja lazem vas).

Policija je postavila standardno ekipu sa mjeracem brzine, i pecala ko vozi brzo… Doticni klinac je ishao prebrzo, policija je to uhvatila na radaru, pokazali su mu lizalo (stop), na shto je on jos vise ubrzao, valjda misleci da ce tako izbjeci zakon. (Koji je to kont, ne znam, mozda onaj – ako budem isao brzo, nece vidjeti broj tablica…) Covjek je u tom trenutku pretrcavao, i vjerovatno nije racunao da ce crni automobil povecati brzinu, vec naprotiv… Koliko je klinac isao, ne znam *slobodna procjena 100-120 km/h), samo sam vidio da je trag kocenja bruka velik, da je preletio travnatu povrsinu (probusio 3 gume pri tom), i da se zaustavio nekih 150 m dalje, na suprotnoj traci… Jedna cipela je bila na prosirenju za autobu, druga na suprotnoj strani tranzita, na trotoaru… Znaci, klinac je vrlo lako mogao: da pokupi automobil/e iz suprotne trake ili da se zakuca u ulicnu rasvjetu pa i sam zagine. Na vijestima kazu da im je G.G. od ranije poznat (a 86-o je godiste?!??). Pretpostavljam da ce mu oduzeti vozacku, da ce odlezati 3 mjeseca, i ostatak na uslovnoj, ako i toliko odlezi… Hm, stara dobra Kina, vjerovatno bi dobio metak u celo od policije, cim bi izasao iz vozila…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije prvi ni zadnji koji je takvo nesto napravio .. upravo o tome ja i govorim. Takvim slucajevima kao sto je pomenuti G.G. je jako tesko stati u kraj, upravo zato sto je situacija u drzavi takva kakva jeste. Mene zanima, zasto, ako nam je svima vec dobro poznato da je manijaka za volanom na svakom koraku (a kako je ovaj novi dio tranzita otvoren, jos ih je i vise .. svi bi da testiraju novopostavljeni asfalt), ljudi i dalje trce preko istog. Zar nije jednostavno mnogo lakse popeti se 2-3 stepenika i spasiti zivu glavu. Ima li poente tjeranje nekog inata? Da li stvarno mislite da ce ovaj slucaj, za koji sam nazalost uvjeren da nije zadnji te vrste, napraviti neku promjenu u svijesti ljudi koji jurcaju putevima? Prije par godina je iz malo drugacije situacije, poginuo i Goran Kovacevic .. Da li se situacija promjenila ? Naravno da nije .. ljudi i dan danas voze 120-130 km/h na potezu pozoriste - mljekara. Pre neko vece sam ja isao pomenutim putem, vozio sam mozda 40-50km/h, pored mene je prosao neki divljak toliko brzo da nisam ni uspio vidjeti koji je auto u pitanju ..

Sta mislite, koliko ljudi ce poginuti dok se oni opamete ? Ja ne zelim ni da zamislim koja je cifra u pitanju ...

Na kraju me interesuje od onih koji pretrcavaju tranzit, da li ste vi spremni biti jedni od tih koji bi se 'zrtvovali' za ovaj, ajmo ga nazvati 'cilj' ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 20:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2005, 18:41
Ni meni nije nista jasno!!!
Ljudi su trazili nadvoznjak i dobili ga! Zasto ga ne koriste? Jedan jedini razlog, LJUDI VOLE RADITI ONO STO NIJE DOBRO ZA NJIH! Sto bih ja isao 60 km na sat zato sto tako pise na onom znaku? Ma pusti nadvoznjak, pretrcacu ja ispod, brze mi je!!!
Yeah right!

Horoskopski znak, pravi veseljak,
srecna zvjezda vodi mene, volim pjesmu, vino, zene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 20:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ajd' što pijani idu preko ceste, ali stalno viđam djecu koja idu preko ceste. (!)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...slike nisu za forum...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ne vidim dobro jel ovo V5 il V6 ova bora?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
V6 ,4 motion ,znam tog lika ,vozi i audia s8 a imao je i amg-a ,poznat vecini ,dobar je sa mojim burazom ,mislim da su trenutno zajedno pa kada dodje kuci cucu pricu pa vam mozda i prenesem .Inace tesko da ce njemu oduzeti vozacku a jos vise da ode u zatvor ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ne mogu da vjerujem da je udario chovjeka... Ja mislim da bih ja umrla..... I onako se bojim voziti prebrzo i 100km/h mi je plafon i to samo kad je tata sa mnom u autu.....
A u ovoj nashoj drzavi nema pravde, tako da lik vjerovatno nece otici u zatvor.... Ooooo, zivote azdajo, pa ja samo chekam dan kad cu se pokupiti i otici.... :roll: :roll: :roll:
Jadni chovjek. Trebao je da se popne na pasarelu, al pjeshak uvijek ima prednost, kako kreten nije zakochio?!?!?!?! Joj, Boze, ja ne bih mogla zivjeti da udarim nekog..... I nek se yebe sa svojim audijem.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
* Squall * je napisao:
V6 ,4 motion ,znam tog lika ,vozi i audia s8 a imao je i amg-a ,poznat vecini ,dobar je sa mojim burazom ,mislim da su trenutno zajedno pa kada dodje kuci cucu pricu pa vam mozda i prenesem .Inace tesko da ce njemu oduzeti vozacku a jos vise da ode u zatvor ...

Bio sam na licu mjesta, WW je u pitanju, Bora model. Njemu ne treba oduzeti ni vozacku ni slobodu, vec nesto trece, ako je vec i ranije pravio slicna sranja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 09:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ljudi, moj otac je radio u policiji kao inspektor i kao klinac sam cesto bio kod njega u kancelariji i vidio mnogo slika od raznih nesreca (slike sa uvidjaja)... Necete vjerovati u koliko slucajeva su VISE krivi pjesaci ili neki drugi faktor, a ne samo vozac.

Ja licno kao pjesak cesto prelazim preko crvenog svjetla na semaforu i znam da je to lose, pa se trudim da to radim samo kad mi je bas hitno i kad zurim nekud.

Kao vozac uvijek racunam na mogucnost izletanja pjesaka na odredjenim mjestima: na raskrsnicama, obiljezenim pjesackim prijelazima, pored ugibalista za autobuse i sl.

Da li je ovaj tip jurio tranzitom ili mu je jednostavno pukao film kad je vidio starca kako prelazi cestu i u sebi rekao:"Pa dobro, pi**a mu materina, zasto je gradjena ova pasarela!?!?!?!" i onda stao na gas...

Zasto starac nije isao pasarelom? Mozda se nije mogao penjati uz stepenice? Mozda mu je bilo mrsko ici tuda? Mozda...

Odgovor necemo saznati...

I nemojte da budete i policija i sud i dzelat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 09:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Nezavisne novine, 03.02.2006.

Poginuo pješak ispod pasarele
BANJA LUKA - Pješak Nedo Vasić (54) poginuo je nakon što ga je na zapadnom tranzitu u Ulici Krajiških brigada u Banjoj Luci udario automobilom G.G. (20), potvrđeno je juče iz CJB Banja Luka.

Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o mladom vozaču Goranu Goliću koji, navodno, već ima nekoliko prijava u policiji zbog prebrze vožnje.

U banjolučkoj policiji su naveli da je Vasić stradao na licu mjesta kada je oko 14 časova prelazio ulicu ispod pasarele.

"Čuo sam jak prasak i škripu kočnica. Automobil koji je udario nesrećnog pješaka vozio je vrlo brzo", priča očevidac koji je želio ostati anoniman.

Na automobilu folksvagen bora, kojim je upravljao dvadesetogodišnjak, odvaljen je retrovizor, a od siline udara popucale su i gume na automobilu.

Vozač je nakon nesreće zbog velike brzine prešao na suprotnu stranu tranzita i očevici ističu da je prava sreća što iz suprotnog pravca nije bilo drugih vozila.

Iz Tužilaštva su potvrdili da je vozač G.G. nakon nesreće odveden na analizu krvi i urina, a njegov automobil je upućen na tehnički pregled.

Policija je dodala da je istraga o ovoj saobraćajnoj nesreći u toku.
---------

Kako izgleda, vozac je prebrzo vozio, ali ce biti zeznuto tokom sudjenja, jer ce se postavljati pitanje - zasto pjesak nije isao preko pasarele.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2006, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako je rijec o momku o kojem mislim da jeste, pravo je cudo kako i ranije nije ubio nekoga ..

Citiraj:
Kako izgleda, vozac je prebrzo vozio, ali ce biti zeznuto tokom sudjenja, jer ce se postavljati pitanje - zasto pjesak nije isao preko pasarele.

Sitna glupost, kao sto je prelazak preko pasarele moze pustiti 'ubicu' na slobodu .. pa neka ljudi nastave pretrcavati .. samo naprijed!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]