Citiraj:
Ja isto tebi mogu prezentirati puno tekstova sa interenta koje su prezentirali nepoznati ljudi, o cetnicima, Turcima, Bosnjacima, Srbima, itd.
tebi je britannica.com nepoznata
dali si ikada cuo za ebooks???
Citiraj:
Nama treba prezentacija manje poznatih stvari o cetnicima, Turcima, njihovoj okupaciji, politici, previdjenju ljudi na islam, uopste o prelasku na islam na balkanskim prostorima, zasto se tako lako prelazilo, to jest zasto su ljudi tako jednostvno i brzo prelazili na islam
zasto da se prezentiraju samo manje poznate stvari. to je isto kao kad bi ja rekao svima je dobro poznat zlocin u srebrenici, zato cemo da pricamo o manje poznatim stvarima.
zasto se tako "lako" prelazilo na islam je obradjivano u diskusiji kriptohriscani koju si ti izbjegavao tj. skretao sa teme. da se tako lako prelazilo na islam ne bi muslimani u tajnosti slavili bozic.
Citiraj:
kako to da danas neki velicaju Drazu Mihajlovica, tvrdeci da je veliki komandant, strateg, pa mozda i politicar, a sdruge strane, tvrde kako nije kontrolisao svoje podcinjene, nastojeci ga amnestirati od zlocina, itd,itd. Tu ima puno tvrdnji koje jedna drugu iskljucuju.
boze mili kakve sve gluposti covjek nece procitati. pa zar je neophodno da neko kontrolise veliko podrucje pa da bi bi veliko politicar ili strateg. dali si se upitao da drazo mozda nije mnogo napadao njemce zbog njihove odmazde nad civilima??? ili mozda zbog toga sto nikad nije dobio pomoc obecanu od strane engleza??? dali je bio veliki komandant, to je diskutabilno??? tito sigurno jeste bio veliki komandant i politicar, ali kao covjek, to je za neku drugu temu.
Citiraj:
Bas sam malo prije citao sta o njemu pise N. Malcolm u svojoj Povijesti Bosne. Veoma zanimljivo misljenje. Pozdrav Zah
jel to onaj novinar sto dobija platu od siptarskog lobija??? odlican izvor informacija nema sta.