Ijao... pa WeeBoo, ti si jos mala maca, pazi sada ovog fanatika, ali svaka cast, djevojka je zavrsila faks za takve rabote:
Evo ti jedan primjer Amazonkinog analiziranje neke pjesme Ritma Nereda
Ta stvar zvuchi masivno na prvo slushanje istina, ali ako se malo udubish u rechi, skontash da su bash to - gomila rechi koje ne formiraju koherentnu celinu. Aman chak se ni glagolski oblici medjusobno ne trpe! A ako bi se pozabavio josh (malo) dubljom analizom njihovog znachenja, skontao bi koliko je pesma ustvari tupava.
Da ilustrujem:
Ja nikad necju postati novi --- novi shta? auto? lift? lak za nokte? Chovek ne mozhe da postane novi, novi je samo kad se rodi, inache je stari.
Ja cju uvek biti ko pre --- neizmerno glupa rechenica. Kada bismo svi uvek bili ko pre, bez preciznog definisanja tog 'pre', to bi moglo znachiti da celog zhivota nosimo pelene.
Ja voj ponos prodati necju --- jel' to neko kupuje ponose (ponosove?)? Nisam pri parama u poslednje vreme, pa bih zavaljala par kila ponosa na crno.... Daaaaaaaaaaj molim te! Kako to chovek mozhe da proda ponos? aj' da ga pogazi, to i da razumem, ali kako se prodaje ponos? I shto je josh vazhnije, u kontekstu ritma nereda, shta znachi prodati ponos? Piti pivo sa Romima mozhda? Neka mi neko objasni.
Ja cju uvek recji ne --- ovde Ritam Nereda, uprkos svim sumnjama konachno nadmashuje sam sebe. A shta ako se (uf shto cju da dam glupav primer) riba skine gola ispred tebe (njega koji peva... lirskog subjekta, da ga tako imenujem)? Shta onda? Ocje li i tada recji ne? Ili ako ga neko ponudi kafom.... ili sokom, pivom....
I ne mozhe da se kazhe ja cju UVEK RECJI, mozhe da se kazhe "Ja cju uvek govoriti/ja cju uvek prichati" ali ne ja cju uvek recji, to je jednostavno nepravilno.
Ehm.
LEGENDA!!! Ako nadjem neke zesce ispravke. postavicu ovde (to ti je da ne povjerujes, znaci, zavrsila je neki odsjek na filozofskom fakultetu, cura ODBI koliko nadje gresaka u svacijem postu, prosto se zastidis svoje nepismenosti, ako te ona dohvati )