banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 00:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Slazem se!
O nekom sovinizmu u LOTR se ne moze pricati iz dva jednostavna razloga - zato sto postoje Arven i ona sto je ubila Vjesca-vodju Nazgula, zaboravij joj ime.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 19:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Dec 2005, 22:01
_
:D

Poslednji put menjao Fueled dana 29 Mar 2006, 01:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Daljac je napisao:
Slazem se!
O nekom sovinizmu u LOTR se ne moze pricati iz dva jednostavna razloga - zato sto postoje Arven i ona sto je ubila Vjesca-vodju Nazgula, zaboravij joj ime.

Eowyn se zove. :wink:
Jedna od likova u najboljem filmu svih vremena!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Svi ste vi Gorile...i tu nema vise price.. :oops:
King Kong..Prica za malu djecu...blah... :roll:

Nego, nekidan pogledah "The Count of Monte Cristo". Fenomenalan film. Jako mi se svidio. Sniman 2001.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Mislim da je King Kong film koji ima zadatak da, poput Gospodara prstenova, opeljesi ljude. I to mu lagano uspijeva. To je jedan klasicni holivudski blokbaster koji i nema neku poruku i poentu. Ili je barem ja ne vidim.

Necu ga pogledati - iz principa.

Prezirem americku produkciju ovog tipa.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 23:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Jumanji - Avantura. Iako je film iz 1995. ima bas solidne specijalne efekte. Film mi se kao film dopao, i sama prica je ok. Trebali su samo jos prikazati sta ce biti sa onima sto su ponovo pronasli igru. :)
7/10

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka

FLASH je napisao:
Jumanji - Avantura. Iako je film iz 1995. ima bas solidne specijalne efekte. Film mi se kao film dopao, i sama prica je ok. Trebali su samo jos prikazati sta ce biti sa onima sto su ponovo pronasli igru. :)
7/10

Jumanji...odlican film. Mislim da nebi bilo lose da su snimilli i "Jumanji 2".

A inace, Robin Williams je jedan od mojih omiljenih glumaca. Volim sve njegove filmove. "What dreams may come" sa njiim je moj omiljeni film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 23:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja kad sam citao na DVD-u, procitao slucajno Robie Williams, a ono ja gledam citav film, a njega nigdje. :scratch:
Mislim... 8-[ :-$

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 00:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nije baš da je posljednji, ali juče sam gledao film "Prave zvijeri" sa pajtonovcima Majklom Palinom i Džonom Klisom. Luda komedija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Leona, mislim da je Zathura nesluzbeni natavak Jumanji-a. Eto da znas.
Ne znam zasto, ali ja jedva cekam Narniu, a i sutra krece Willy Wonka, nakon krs snimka za dvd-u. jeeee :bounce: :bounce:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Svi ste vi Gorile...i tu nema vise price.. :oops:

Kada nas Bog nje sazdao tako savrsene, lijepe i njezne kao sto ste i djevojke...
Leona, tek sada ostajem pri onom svom:"Ti si mi bila u svemu naj, naj, naj..." :lol:

Leona je napisao:
Jumanji...odlican film. Mislim da nebi bilo lose da su snimilli i "Jumanji 2".

Snimljen je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 11:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
nisam ja ni tvrdio da king kong postoji u realnisti ovog svijeta. on postoji u realnosti filma. za likove u filmu on je realan kao dio prirode, ne genetski mutirana osoba ili nesto s druge planete ili bilo sta to nasataje preobrazajem. sto se tice hellboya, to je jedaa od vise antifasistickih filmova koji su dosli iz holivuda u posljednje vrijeme. deveta kapija?! ne kontam. djavo je u svima nama? ko kaze da nije. ne kontam. to je dobro. samo tako ne porices. almodovaraov film u pitanju je sve o mojoj majci i njegovi filmovi nisu opasni. almodovar je najveci humanisticki reziser zato sto su mu svi filmovi o razumjevanju stvari drugacijih i cudnijih i prihvatanju toga drugacijeg. empatija je pozitivna ljudska osobina. king kong i sve o mojoj majci su kao potpune suprotnosti. ali nesto kontam u posljednje vrijeme. almodovoar nakon cvijeta moje tajne je pomalo bezveze, znaci i sve o mojoj majci je bezveze. zivio matador i zakon pozude!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kid_A je napisao:
nisam ja ni tvrdio da king kong postoji u realnisti ovog svijeta. on postoji u realnosti filma. za likove u filmu on je realan kao dio prirode, ne genetski mutirana osoba ili nesto s druge planete ili bilo sta to nasataje preobrazajem.

Odlicno zapazanje! Svaka cast!

Kid_A je napisao:
sto se tice hellboya, to je jedaa od vise antifasistickih filmova koji su dosli iz holivuda u posljednje vrijeme.

Ne bih se mogao sloziti s tobom iz jednostavnog razloga. Film koji u sebi spaja nacizam (pa cak i ako je taj nacizam prikazan u negativnom svijetlu) i dolazak djavola u nas svijet nikako ne moze biti dobar. Helboj je otelotvorenje zla i taj film, barem u meni, ni u jednom trenutku nije probudio neku ljepotu.
Ali, kada vec pomenu preobrazaj - ne znam kojim to postupkom djavo moze da postane dobar? Sta je to sto je njega nagnalo na to da sluzi dobru? Taj film je sirova glupost, jer prikazuje stvari koje su, ne nemoguce, nego koje izvrcu sve sto je arhetipsko u nama.

Kid_A je napisao:
deveta kapija?! ne kontam. djavo je u svima nama? ko kaze da nije. ne kontam. to je dobro. samo tako ne porices.

Slazem se s ovim. Ali, sta je s onim slojem gledalaca koji nece tako procitati film? (A ne treba zaboraviti da je taj sloj brojniji). Ko ce da procita taj film kao potragu za samim sobom? Ista stvar se moze reci i za "Sirom zatvorenih ociju"?

Kid_A je napisao:
almodovaraov film u pitanju je sve o mojoj majci i njegovi filmovi nisu opasni. almodovar je najveci humanisticki reziser zato sto su mu svi filmovi o razumjevanju stvari drugacijih i cudnijih i prihvatanju toga drugacijeg. empatija je pozitivna ljudska osobina.

E, bas to sto si ti okarakterisao kao neopasno ja bih nazvao opasnim. On govori o razumijevanju homoseksualaca i ostalih devijantnih grupa u drustvu i samim svojim pristupom to podrzava. A to nije dobro. Takve stvari nisu dobre. To su bolesti. A Almodovar onda podrzava bolesti. Meni se to nikako ne svidja.
Empatija je pozitivna ljudska osobina, svakako. Ali, empatija podrazumijeva razumijevanje, a ne podr(a)zavanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka

FLASH je napisao:
Ja kad sam citao na DVD-u, procitao slucajno Robie Williams, a ono ja gledam citav film, a njega nigdje. :scratch:

Nije Robbie Williams, nego Robin Williams. Robbie je onaj pjevac, a Robin je onaj malo stariji glumac i taj sto je glumio u Jumanji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
KId_A, moram da priznam da tvoja analiza King Konga itekako ima osnove. Mada je ni u tom slucaju nuzno ne smatram negativnom, jer mnogo toga u svijetu oko nas pokazuje da je muskost danas porazena i satjerana u cosak, te da zivimo u isfeminiziranom svijetu gdje su danas muskarci tzv. "slabiji pol". U principu, podrzavam svaku borbu protiv takvog stanja stvari, te ako neko u King Kongu vidi neku poruku koja vodi u tom pravcu, ja to svakako podrzavam.

Sto se tice Devete kapije, mislim da ne treba gubiti iz vida cinjenicu da je Roman Polanski satanista koji u svojim filmovima redovno promovise takve ideje. Djavo je u Devetoj kapiji prikazan kao ucitelj mudrosti, kao neko kog treba upoznati i ko ce te uputiti u tajne svijeta i zivota. Cisti satanizam, par exelans.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr. Simpson je napisao:
Sto se tice Devete kapije, mislim da ne treba gubiti iz vida cinjenicu da je Roman Polanski satanista koji u svojim filmovima redovno promovise takve ideje. Djavo je u Devetoj kapiji prikazan kao ucitelj mudrosti, kao neko kog treba upoznati i ko ce te uputiti u tajne svijeta i zivota. Cisti satanizam, par exelans.

Nevjerovatno kako svi oni koji u necemu ne vide svoju dogmu, koja mu je, po obicaju nametnuta od strane drugih pojedinaca ili ustanova (SPC, mozda? :oops: ), odmah to proglasavaju za cisti satanizam.

Tako i drug Mr. Simpson u "Devetoj kapiji" vidi samo njemu znanu istinu. Ako je to tako onda bih zapitao - zasto Korso odluci uci kroz devetu kapiju? Ko je ona djevojka u filmu? Kako su prolsi oni koji su se zaista priklanjali djavolu? Na osnovu cega si zakljucio da Polanski u svojim filmovima promovise satanizam?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 16:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Daljac je napisao:
Nevjerovatno kako svi oni koji u necemu ne vide svoju dogmu, koja mu je, po obicaju nametnuta od strane drugih pojedinaca ili ustanova (SPC, mozda? :oops: ), odmah to proglasavaju za cisti satanizam.

Tako i drug Mr. Simpson u "Devetoj kapiji" vidi samo njemu znanu istinu. Ako je to tako onda bih zapitao - zasto Korso odluci uci kroz devetu kapiju? Ko je ona djevojka u filmu? Kako su prolsi oni koji su se zaista priklanjali djavolu? Na osnovu cega si zakljucio da Polanski u svojim filmovima promovise satanizam?
Eto ja sam zatucani glupan koji vjerujem u nametnute dogme i u skladu sa svojom debilnoscu zakljucujem da je Polanski satanista zato sto:
a) je snimio "Rozmarinu bebu", film u kome trijumfuju satanisticke ideje a satanisticki ritual prikazan u filmu je snimio sa pravim Real life satanistima
b) zato sto su mu zenu ubili satanisti pod misterioznim okolnostima
c) zato sto je i sam optuzen da je spavao sa nekom trinaestogodisnjom curom i nije li ono gosp. Polanski sprijecen da se ikada vrati u svoju zemlju zbog tog slucaja?
d) zato sto u Devetoj kapiji prikazuje djavola kao nesto sto je dobro da se istrazuje i upoznaje, svi likovi u filmu se satrase da dodju do knjige u kojoj djavo otkriva svoje tajne. Ali da, zaboravio sam, to je samo umjetnost a ja sam kreten koji umjesto da uzivam u divnoj umjetnosti Polanskog podvrgavam je svojim debilnim seljackim srednjevjekovnim kriterijumima.
Postedi me, molim te.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 19:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
FLASH je napisao:

Nije Robbie Williams, nego Robin Williams. Robbie je onaj pjevac, a Robin je onaj malo stariji glumac i taj sto je glumio u Jumanji.

Znam, znam, skontao sam. :) Nisu dzabe ona zadnja 2 smajlija...

A za nastavak Jumanji-ja... na IMDb-u ga nema pod nazivom 'Jumanji 2'. Da nije mu neki drugi naziv?

Bila je valjda i neka crtana tv serija po tome. Evo:
http://www.imdb.com/title/tt0115228/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Mr. Simpson http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainmen ... 712371.stm , cisto malo vise podataka, nema tu nikakve misterije ko je ubio njegovu zenu, a i zar bi onda on krenuo stopama ubica njegove zene.

Flash ja napisah da je nastavak Zathura. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 23:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Kid_A je napisao:
. i onda sam otisao kuci i pogledao novi matanicev volim te, i bez obzira na probleme s krajem, pitao se: zasto u ovom svjetu neki ljudi dobijaju dvjesto miliona dolara za nacisticku propagandu, a drugi ne mogu snimati na filmskoj traci? i onda sam shvatio da znam odgovor: problem nije u svijetu, problem je u meni.

Bravo,bravo....bas mi je drago da ima jos neko osim mene ko voli Matanicev rad
(jos nisam vidio 100 minuta slave ali ostala 3 jesam).

King kong...kakvo razocarenje,a taman sam mislio da ce to biti film sjajnog rezisera koji ce znati da izbalansira pricu i efekte a dobili smo samo ovo drugo.Pod milionima dolara je nestala kreativnost rezisera koji je rezirao Nebeska stvorenja i dobili smo film koji bih ja nazvao:izvolite i vidite sta mozemo dobiti od specijalnoih efekata za 207 miliona dolara.Imresivno ali bez duse,tak oda zadnja recenica u filmu,koja bi trebala pretstavljati srz film i cijele price nema smisla.
O ukusima se ne raspravlja ali ako zelite pogledati jedan solidan film ja vam preporucujem Elizabethtown ,film jos jednog sjajnog reditelja koji moze bolje ali cu mu progledati kroz prste,sto Piteru Dzeksonu necu,nazalost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]