banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2005, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
Vlada RS dala je juče saglasnost na pristigle ponude za privatizaciju pet strateških preduzeća, među kojima i "Banjalučke pivare", izjavio je Vladimir Mačkić, direktor Direkcije za privatizaciju RS.

Jedini ponuđač za kupovinu 53,81 odsto državnog kapitala "Banjalučke pivare" je Investicioni fond "Altima partners LLP" iz Londona, koji je ponudio cijenu od 23 miliona i trogodišnje investicije od 7,8 miliona KM.

Vlada je prihvatila i tenderski izvještaj o privatizaciji "UNIS - Valjaonice hladno valjanih traka" iz Banje Luke za koju "Balkan stil internešnel establišment" iz Lihtenštajna u kešu daje 2,1 milion KM, a obavezao se da će uložiti 10,2 miliona KM i povećati broj zaposlenih s 94 na 400 u iduće tri godine.

Prihvaćena je i ponuda banjolučke "Darta trgovine" za kupovinu "Oslobođenja" iz Istočnog Sarajeva po cijeni od 100 KM uz zapošljavanje 250 radnika u prvoj, te po 20 novih radnika u naredne dvije godine. Zaključeno je da se "Darta trgovina" obaveže da će nakon sticanja vlasništva izmiriti obaveze koje "Oslobođenje" ima prema Fondu PIO u iznosu od 260.000 KM i isplatiti obračunate zatezne kamate u iznosu od 270.000 KM.

Vlada RS je dala zeleno svjetlo i za zaključenje ugovora za prodaju "Glasa srpskog - Grafike" banjolučkom preduzeću "Ideal kompani", po cijeni od 100.000 KM i obavezu investiranja od milion KM.

Državni kapital u Veterinarskoj stanici Trebinje biće prodat trebinjskoj firmi "Agro eko" po cijeni od 4.612 KM, uz obavezu ulaganja od 25.000 KM i zapošljavanje dodatna dva radnika.

Milaković: Čeka nas dosta posla

"Altima partners" je obradovala vijest o prihvatanju naše ponude. Želimo da što prije potpišemo ugovor i počnemo da radimo, jer ima dosta posla", izjavio je juče za "Nezavisne" Radenko Milaković, suvlasnik "Altima partnersa".

On je dodao da su Vlada RS i Direkcija za privatizaciju veoma profesionalno uradile posao kada je u pitanju ponuda "Altima partnersa".

Ove godine od privatizacije zarađeno 15,54 miliona KM

Direkcija za privatizaciju RS u ovoj godini prodala je državni kapital u pet preduzeća s vrijednošću kapitala do 300.000 KM, a 39 preduzeća s kapitalom većim od 300.000 KM i potpisala kupoprodajne ugovore za četiri strateška preduzeća, rekao je juče direktor Direkcije, Vladimir Mačkić.

On je istakao da je do sada u ovoj godini od prodaje državnog kapitala u preduzećima ostvaren prihod od 15,54 miliona KM, od čega se 13,66 miliona KM odnosi na staru deviznu štednju, a 1,78 miliona KM na gotovinu.

"Direkcija je u potpunosti ispunila program rada za 2005. godinu. Nažalost, to ne znači da smo sve ono što smo pripremili i ponudili na prodaju i uspjeli da prodamo", rekao je Mačkić.

:(

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
pa kad je nas Radic pametni....ne damo pivaru ona vrijedi vise....a imaju sad kredita 20 miliona........za 23 ode

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 16:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Ko god da je vlasnik BL pivare, ona iz svoje dobiti puni budzet nase drzave, zaposljava radnike koji zive tu u BL i okolini. Ne pijem cesto pivo, ali kad ga narucim u rijetkim trenucima, to ce svakako ostati Nektar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 16:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
sR je napisao:
prestacu piti nektar ...

Odavno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Šta se isfuravate, možda će Hektap sad postati bolji :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2005, 12:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
Jos da pocnu stancati flase od dvije litre, gdje ce im biti kraj...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2005, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
The Godfather je napisao:
pa kad je nas Radic pametni....ne damo pivaru ona vrijedi vise....a imaju sad kredita 20 miliona........za 23 ode

...nisi u pravu... slusao sam covjeka kad je govorio suprotno.
Upravni odbor i Vlada nisu dali pivaru za prodaju,kako je on
rekao, kada je bila procijenjena na 55 miliona KM.
Ovako je rekao:
"Nasa pivara proizvede nekoliko hektolitara piva godisnje,sto nije
ni blato ispod nokta za pivaru koja nas kupuje.
Oni uvezu jednu godisnju proizvodnju nase pivare i stave cijenu
za flasu 20 feninga....i tako nasa pivara ima hiperprodukciju.
To vam je vruc kotao..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2005, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
da to se zove "damping" samo nije tu kriva ni pivara ni ja ni vi ovde nego otvoreno trziste koje dozovljava da svako ziv uvozi robu odakle hoce i da je carini kao spajalice za papir :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2005, 20:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
mangia je napisao:
da to se zove "damping" samo nije tu kriva ni pivara ni ja ni vi ovde nego otvoreno trziste koje dozovljava da svako ziv uvozi robu odakle hoce i da je carini kao spajalice za papir :)

Sto bi rekli: Vlada :)

Citiraj:
Upravni odbor i Vlada nisu dali pivaru za prodaju,kako je on
rekao, kada je bila procijenjena na 55 miliona KM.

A za ovu shemu sam i ja cuo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2005, 04:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
mangia je napisao:

ne, ne, nije kriva pivara ni radic shto se npr bez potrebe promenila ambalaza , a kao na nekom tenderu izabrana ponuda firme "brdo promet"
poznatog Jovica sa lausha koja je za nekih "par" pfeninga po flashi bila skuplja od ponude iz slovenije (a koliko je flasha u pitanju?).

nije kriva pivara ni radic shto se kvalitet piva srozao na minimum pa je najcheshca rechenica "joj pio sam nektar, rasturi me glava"

ne, nije kriva pivara ni radic nego otvoreno trzishte i damping :roll:

a tuzlanskoj i sarajevskoj pivari isti takvi uslovi ne smetaju da posluju sa dobitkom, samo bl pivari i radicu smeta damping i otvoreno trzishte.

a laishic je sluchajno prodao vecinu svojih akcija pre nego shto je cena akcija pivare pochela da pada

ma daaaj...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2005, 05:04 
Stara kuka
Stara kuka

ja sam spomenuo za damping i samo na to mislim. za pad kvaliteta piva sam vec pisao prije i da je moj stari koji pije pivo mnogo duze nego sto mene zna je rekao da je krs. zamjena ambalaze u jeku sezone , uzimanje kredita u sred procesa procjene vrijednosti, nadogradnja proizyvodnih kapaciteta kada nisu potrebni..... treba li jos da nabrajam. steta sto se tu ne zabije nos malo dublje. naslo bi se dosta prljavog vesa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2006, 12:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2006, 09:36
Lokacija: zemlja piramida, oskara, medvjeda, olimpijade,nobelovaca
u pivovarama u federaciji bihackoj, tuzlanskoj i sarajevskoj se isto bori sa dumpingom i to jeste problem ali se u njima pametno trose pare i manje se krade, znam za bihacku pivovaru ona je u vecinskom vlasnistvu bega ibrahimpasica i radnika i pivovara je od preuzimanja do danas samo povecavala svoju vrijednost tako da je danas ima zajedno sa ove ostale 2 pivovare promet preko 20 mil km, ja koliko znam sarajevska pivovara je ponudila kupnju banjalucke mislim sa obzirom na uspjesno poslovanje sarajevske pivare da bi i banjalucka bolje poslovala sa novom upravom ipak nju pokradose stranacki bosovi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 09:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Zapitajmo se i sami koliko smo doprinjeli propadanju pivare ispijajuci strana piva poput JEEN,BAVARIA,MB,i slicno.Uvjek sam birao domace ako je priblizno istog kvaliteta i priblizno iste,a pogotovo nize cijene.Vjerovatno ce sad biti bolje pivo povecana distribucija,ali se prica da je nisu kupili stranci vec neki nasi koji su imali pare sa nekih ostrva ne znam tacno kojih javili su na TV.Mislim da se za pivaru moglo dobiti vise.Laska pivara je nudila oko 60 miliona ali ovi nasi nesto nisu htjeli.Ne isplati im se:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka

ne znam ljudi ali jeste li vi probali nektar pivo skoro? pa to je otrov a ne pivo. kao da si samljeo jecma i sipao ga u rasol iz kiselog kupusa. ni miris nije daleko od ovoga sto sam naveo.

kazem vam da se moj stari koji pije pivo 35 godina skoro pa 100% siguran da neko pisa u pivo prije nego ga zatvori... kaze nema sanse da to nije tacno kad je ovako lose.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Mozda je bilo pokvareno.Buraz ja nisam neki cuger tako da kad pijem pivo i ne osjetim razliku neku veliku.Tako da onda mi je Nektar broj 1.Moracu sad degustirati da provjerim.pozzz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]