i ja sam isao u jovan cvijic od 92-96 razrednik mila cudic.
@adrijana isli smo zajedno u razred, napisao sam ti privatnu poruku pa procitaj i javi se....
drago je legenda od profesora! dobar komsija i covjek. dolazio je kod mene nekoliko puta, sa mojim starim igrao saha... eeee da, josh je moj sahovski bukvar od bjelice kod njega.
a kao nastavnik je bio lud do bola! provala mali milion....
erna erna glava ti ko rerna- ovo se odnosilo na erninu nakostrijesenu frckavu frizuru
sto su ti crvene oci?? da nije mozak na rezervi??
pri svakom dolasku na cas kad bi usao na vrata pravio bi ljute face koje su nas nasmijavale te mlatio rukama i zatim pitao: "ciji ste vi razred?!!?!" ljutito kao... opasan je on nastavnik nema sa njim zajebancije... a kad bi mi u glas rekli: "razred mile cudic"... on bi viknuo :"vi ste najgori razred u skoli! jeste normalni derete se da se cujete do zbornice ako dimso izadje prekoputa ima sve da nas pobije!!!!"

onda bi se popravio pa rekao... "jedini razred koji je gori od vas je moj razred... sve same neke zivotinje.... tica, janje(janjetovic), zec..."
na tabli mu je uvijek bilo sve fino uredno ispisano i ako bi neko nesto obrisao on samo sto ne bi zaplakao. "pa zar ne vidite da je ovo lekcija koju danas treba da radimo... kako sad da predajem kad fali pola slova... ko je ovo uradio?!?!!"
za vrijeme rata smo mu cijepali i unosili drva za vecu ocjenu!
uvijek je u ladici u stolu imao nekoliko zelenih jabuka pa bi na casu vadio nozic iz dzepa gulio i jeo ih...
a na kontrolnom si mogao da prepisujes do mile volje! kad ispituje pokusavao je da djeluje opasno i zajebano pa bi kao lako davao keca... a onda ga dusa zaboli pa kaze: "javi se sljedeci put to da popravis..." bash mu se na faci vidjelo da mu je zao sto ga je zabiberio!