Not now, John! je napisao:
Vader je napisao:
Neko ko iz BL uplati tih 100 KM za flat rate za cijelu sledeću godinu, koliko će njemu koštati impulsi za telefon?
E, to niko ne zna.

Pratim ovu diskusiju vec duze vrijeme al ovaj dio je ubijedljivo najsmjesniji i najtragikomicniji... moro sam da citiram... ako moderatoru smeta slobodno nek brise
Elem, da i ja sharnem koju posto i meni telekom ko i vecini ljudova u ovoj drzavi ide na onu stvar.
O blicu: Svaka cast ljudima iz blica jer je svima valjda jasno da cine sve sto je njihovoj moci da za*ebu telekom koliko god mogu to sto im ne polazi za rukom... heh vazno je boriti se...

uglavnom mirko, nick, simke i ostala raja - navijamo za vas
Pisao sam i na helpdesku da blic treba razmisli o uvodjenju novih jeftinijih (iliti prostim rjecnikom receno sirotinjskih) tarifa i u bezicnom i u kablovskom pristupu jer, govoreci realno, vecini normalnih ljudi koji net koriste povremeno a ne za posao nisu potrebna ta 3 gb, bolje bi bilo da ste uveli recimo 1 gb po 15-20 maraka nego sto ste povecali limit na 3 gb... to jest dobra fora al vecina ljudi to sebi ne moze priustiti a i veliko je bacanje para ako se u potpunosti ne iskoristi.
Druga stvar koja mi je pala na pamet je da bi se isto tako moglo uvesti kupovanje paketa recimo po 1 GB (2, 5, 10 GB... nebitno...) bez vremenskog ogranicenja od mjesec dana koje sad postoji na svim kablovskim i bezicnim paketima u ponudi. Sto ce reci blicu placam (ili ne placam) neku mjesecnu naknadu za bezicni i kupujem onoliko gigabajta koliko meni treba, ako mislim da cu potrositi 10 kupim 10 ako mislim da cu potrositi 2 onda kupim 2 i to sve bez mijenjanja brzine pristupa jer ipak 256 kbps je dovoljno za vecinu kucnih korisnika.
Sto se dialupa tice poslije ovih posljednjih poskupljenja mislim da svi polako ali sigurno trebamo da odustajemo od njega a da telefoniranje sa fixnom mrezom prebacimo na recimo Skype jer ce uskoro ispasti da je Skype skoro isto toliko skup kao i fixni telekom... smijesno ali istinito.
I ovo sam pisao na helpdesku a sad cu ponoviti: dialup flatrate pa cak i da ga dajete za dzaba i na 100 godina u ovakvoj situaciji je preskup na kvadrat. Moje misljenje je da ste sa flat dialupom zakasnili dobrih godinu dana, da li pokusavate kao sto mangia kaze da ogulite narod dok jos mozete... to ne znam niti me zanima, jedno sam siguran mene sigurno guliti necete (a i nemate bogzna sta oguliti ni da hocete)
O telekomu i njihovom ponasanju suvise je ista vise i govoriti tako da cu nastojati da sebe ne ponizavam govoreci loshe o njima jer tolika su govna da mi ponestaje psovki u nasem inace psovkama bogatom srpskom jeziku kojim bih ih okarakterisao. Umjesto toga pokusacu da naglasim par cinjenica koje ovde nisu pomenute.
Prvo, cudno je to da ni jedno poskupljenje telefonskih usluga do sada nije dobilo ni minut paznje niti na jednoj televiziji niti na radiju tako da vecina ljudi ne zna da se cijene telefona poduplavaju svakih sest mjeseci, umjesto toga dozivio sam da me je drug prije jedno mjesec dana vidjevsi onaj bilbord telekoma o strahovitom "pojeftinjenju" telefona i nekakvih dzabnih 100 minuta upitao za pojasnjenje "a sta je to jeftinije" na sto sam mu ja morao objasniti surovu realnost da nista kod nas ne moze biti jeftinije a narocito ne telefon. To nije samo jedan primjer neznanja medju pretplatnicima nego je vecina naroda neinformisana o tim "pojeftinjenjima". Koliko sam primjetio samo na telekomovom sajtu postoji obavjestenje o poskupljenju telefona a i to poslije 2-3 dana zavuku negdje medju one linkove tako da ga kasnije uopste nije lako naci. Posto vecina granjana rs ne koristi internet a i oni koji ga koriste uskoro nece biti u mogucnosti da ga koriste, jedina mogucnost da skontamo da je telekom poskupio je po uduplavanju racuna na kraju mjeseca sto je najgori moguci nacin informisanja korisnika

(toliko o telekomovoj marketing sluzbi)
Ovde nije samo rijec o internetu nego o cijelom telekom trzistu u rs i mislim da sva ova prica o poskupljenju dialupa ne treba da se ogranici na internet korisnike nego da se i oni koji internet ne koriste trebaju obavijestiti o poskupljenjima koja ce htjeli oni to ili ne htjeli da udare po njihovom dzepu.
Treba se organizovati neka medijska akcija ili kontra-akcija onim bilbordima po gradu koji vrijedjaju inteligenciju prosjecnog gradjanina rs, treba se izaci pred medije i cijela stvar pokrenuti u nekom pozitivnom (anti-telekom) smijeru, ako nista drugo da ljudi bar budu svjesni da ih polako potkradaju pa da ogranice koristenje fixnog telefona. Sam blic se sigurno ne moze boriti protiv telekoma i raka (dobro su izabrali ime-nema sta

) jedino sirom akcijom se moze nesto postici. Kada se sve ovo sto smo napisali na ovom podforumu pojavi recimo na alternativnoj televiziji onda se stvari mogu nekako pokrenuti... ovako izgleda samo nabijamo profit telekomu i elektrodistribuciji lupajuci po tastaturama troseci njihove sate, impulse i vate struje i nista konkretno ne postizemo.
Toliko od mene

... za sada