banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 09:55 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Nema gradska uprava nam usvaja Evropske zakone fol.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
cuj, sa tom "izjavom" nemam nista...tako da..

Dalje, sto se tica "kucnog reda i mira" - nije dovoljno dobar argument. Shvati ljudi bi da "zive", a ne da sjede u kuci. Problem buke i preglasne muzike se da rijesiti. Rjesenje nije stavljanje "pod kljuc". Dobro kako pekara ili dragstor narusavaju "mir i kucni red"?? Ne mozes na osnovu 10% ljudi koji se napiju u prave probleme u smislu galame, lomljave i sta ti ja znam, ostalih 90% stavljati "u kucni pritvor". Izvini, ali mi imamo policije u gradu vise nego stanovnika. Nek braca rade svoj posao. Nek problematicne legitimisu, posalju kuci ili sta ja znam, a ne da se "sili" tamo gdje im nije mjesto. (sto nije tema danasnje emisije)

Elem, ja nemam namjeru da sjedim kuci i cekam dobar film na TV-u. Meni je do izlazaka sa drustvom, do sjedenja na klupi sa momkom, hrane u 3 ujutru i cigara u ponoc, druzenja, zezanja, zajebancije i svega sto je i svima u "normalnom svijetu". A kome smeta...molim lijepo, 15 km od grada je divno podrucje mir, tisina. Shvati gradovi zive 24 sata. Je li BL grad ili sta ??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 10:15 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evropski standard nije zatvaranje lokala...Daleko smo mi od Evropskog standarda po svemu. (nije tema danasnje emisije).
Citiraj:
Niko ti to ne brani, ali ne možeš radi nekog vlastitog zadovoljstva narušavati drugima mir i odmor.

Opet ti kazem, gradovi zive 24 sata. Ne mozes ni ti radi 10 - 20 % istomisljenika stavljati ostatalih 80 - 90% ljudi u "kucni pritvor".

Izvini kad budem imala 40tak - 50tak godina, icicu na spavanje u ponoc. A do tad...Bozhe moj, jednom se zhivi...

btw. nemoj mi samo reci da ne izlazis po kafanama, da bar jednom nisi bio taj koji je ostao do 2 - 3 ujutru u gradu??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 10:42 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zbog toga ti rekoh..policije ima vise nego stanovnika, nek stanu u kraj takvim izgrednicima ali ne na racun "normalnog" svijeta koji zeli da izalzi i provede svoje vrijeme na nacin koji oni zele. Vidis, ima nas svakakvih, ako cemo ruku na srce, ne vjerujem da neko od 23 24 itd. godina pravi takve nebuloze pod necijim prozorom. I dalje, treba razgraniciti sta je ubijanje slobodnog vremena i "dzendzanje" u zadimljenoj kafani od dobrog izlaska sa drustvom. Generalizujes, a ja to ne zelim. Moze se naci rjesenje, ali u BL je trenutno radikalno. I dalje mi nije jasno donosenje tih odluka i zakona. Voljela bih znati na osnovu cega?? Ne mogu da vjerujem da je prvenstveno zbor "reda i mira". Jednostavno, ne ide mi u glavu, za vrijeme rata nije bilo takvih "zakona".

Elem, Sisiban...a da probas manje da citiras :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 03:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ja mislim da bi trebalo da vikendom imamo 24 sata vecinu mjesta otvorenih.
Mislim sto ce tice buke i toga,da je problem u djeci 15-16god koja malo popiju i onda se zabavljaju.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 11:21 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 11:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kafane mi toliko i ne nedostaju, ali pekare :(

Ciciban, treba li i ovaj forum zatvoriti poslije 10 sati, da omladina na dzabalebari na netu do kasno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 11:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
kao sto sam napisao na dashinoj peticiji, treba da IZADJEMO na izbore i da im *ebemo kevu!!! od onih pedesetak posto ljudi kojih ne glasa je 90% mladih, a vi sami skontajte sta bi bilo kada bi se i mi ukljucili u biracko tijelo. nikada se nisam registrovao niti sam ikada glasao, ali svakim danom sve vise i vise kljucaju nam po glavi, i vise nas ogranicavaju, nabijaju nam neka svoja pravila i cijene...pa dokle majku mu, jesmo li mi stvarno tolike ovce da pustimo da od nas rade sta hoce....a cuh negdje da smo mi jedni od najponosnijih/samopostovanijih naroda....pih
jos kad bi se mladi mogli nekako organizovati bez uplitanja ovdasnjih politicara i korupcije.....gdje bi nam bio kraj....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 11:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2005, 11:37
"
*Sisiban*
28.11.2005 10:06:11
nijebitno@necudatikazem.com

NE potpisujem!

Neka omladina nade neke korisnije oblike zabave, uzme pa procita neku poucnu knjigu i nešto nauci, ode u šetnju do Šehitluka i nazad pa pozitivno djeluje na svoje zdravlje, upiše neki kurs i savlada strani jezik... A ne da gubi vrijeme i dangubi u zadimljenim kafanama uz probijanje ušiju preglasnom muzikom i potocima alkohola koje salijeva u sebe...

Mi koji radimo, koji zaradujemo hljeb naš svagdašnji, koji ne džabalebarimo od maminog i tatinog džeparca i koji sigurno imamo puno korisnijih stvari da cinimo u životu nego da nam se ometa san bukom iz kafica i slicnih svratišta, odlucno smo protiv ovakvih besmislenih peticija i suludih prijedloga kojima se želi narušiti red i mir u našem gradu... I zato, gradska upravo, ožeži i zatvaraj kafane poslije 10! "

Što se tiče tvog slučaja, Mao je 100% u pravu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fljory - zar mislis da izlaze samo oni koji "zhive od maminog i tating dzeparca"...lupash (bez uvrede) - chitam knjige, shetam po gradu, redovno idem na bazen (bar se trudim), radila sam po 18 sati dnevno (racunajuci i vikende) i nikad se nisam zalila na par ispada pod prozorom. Zivim u Boriku na relaciji kojom vecina prolazi (pjeske) Kajak - Rock, naslusala se svega i svacega, dodju i prodju. Ali to je cijena zivota 5 minuta od centra grada.

Sisiban - svako ima pravo da provodi svoje slobodno vrijeme na nacin koji on to zeli. Da li je to besciljno sjedenje u zadimljenim kafanama, na klupama, u setnji ili bilo koji drugi nacin, stvar licnog izbora. Slazem se, ti zelis mir, ali zhele i drugi da se nadju sa drustvom, da "popiju" koju..mislim da se moze i mora naci neko drugo rjesenje a ne "kljuc u bravu" (npr. ogranicenje "glasnoce" muzike, bolja zvucna izolacija, policija koja obavlja svoj posao na korektan i regularan nacin itd.). (Opet, smatram da je BL grad - to je zhivot u gradu) :wink:

Sta je sljedece?? Kucanje komunalaca na vrata "morate ili da spustite roletnu il ida ugasite svjetlo, komsiji preko puta smeta vasa sijalica od 100W" ili "ne smijete da pustate vodu u WC sholji poslije 23:00, smeta komsiji ispod "zhubor" vode". Ili "komshija se zhali da preglasno hrchete, zabranjeno vam je da spavate"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Ma daj, nesposobnost ljudi da odgoje svoju djecu i nesposobnost seljačke države da te iste seljake natjera da plaćaju porez rješavaju zatvaranjem kafana, pa dragstora, pa pekara, pa ... ko zna šta je sledeće.

Šta koga boli kurac ako ja mogu i hoću da sjedim 7 dana i 7 noći u kafani i pijem ... a pri tom imam dovoljno godina za to ...

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 12:06 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 13:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
*Sisiban* je napisao:
Helena je napisao:
*Sisban* znaci - cijena zivota u gradu

Ne, to je cijena kućnog reda i mira, a ponekad i vaspitanja gdje nije neophodno na nečije tuđe, suprotno mišljenje, odgovoriti sa "aj' ne seri"...

Neko ko pise ovakve postove http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=3 ... ht=#316999 nema meni sta da prica o kucnom odgoju ili je mozda bolji izraz disciplini...
fwi-ako nije problem reci mi koliko ti imas godina, i gdje i dokad (mislim na radno vrijeme) se izlazilo "u tvoje vrijeme"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 13:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2005, 11:37
Helena,
ovo gore sam citirao sisibana, sto je napisao u peticiji.Znaci navoda se slabo vide (moja greska), a moj odgovor je ispod navedenog texta :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 13:19 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 28 Nov 2005, 13:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 13:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Hoce to tako kad nemas svoje misljenje pa moras da citiras druge :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]