The Joe je napisao:
Nenormalno velis?.....isto onako nenormalno sto se desavalo na Marakani?
Ono sto se desavalo na Marakani je decija igra u odnosu na ono sto se desavalo u Turskoj
The Joe je napisao:
uostalom, sve je pocelo jer je onaj glupan Haggel ili kako se vec zove udario pomocnog trenera Turske i jednog igraca jos na terenu kad je sudija sviro kraj...zato i belaj nastade....
Sve je pocelo jos mnogo ranije,medjutim ocigledno je da si ili "dobro" informisan ili pristrasan.
Pocelo je jos pre par meseci kritikom Mislin Kalmi Rej na racun turskog masakra prema Asirijcima.Dolaskom u CH na pripreme za baraz Fatih Terim je poceo psiho teror i podgrejavanje cele situacije izjavama tipa da je mislio da je CH civilizovana i demokratska zemlja,a razlog takvoj izjavi je pisanje CH stampe kako je Volkan (turski golman) rupa i velika sansa.Mislim da ces se sloziti da je pravo svakoga da iznese svoje misljenje o protivnickim igracima.Posle takve Terimove reakcije publika u Bernu je izvizdala tursku himnu,a vrhunac svega je bilo Terimovo ponasanje jos u tunelu u Bernu gde je pokusao da udari Fraja.
Cela situacija se naravno odrazila na desavanja u Turskoj,pocev od doceka na aerodromu,pa zatim napada na bus sa CH igracima.U toku utakmiice videlo se da turskim igracima nije vazna lopta,nego telo i noge svajcarskih igraca,a jedna od posledica takve igre je povreda Gigaxa vec u 22.-23. minutu.
Posle utakmice CH igraci su morali da beze sa terena,jer je pocelo takvo bombardovanje novcicima,stangama od zastava,upaljacima,vlasama vode i jogurtima.U tom pokusaju da se pobegne na sigurno jedan od turskih asistent trenera je udario Behramija (CH igrac),a Hugel je u trku uzvratio,istovremeno ispred Hugela,Alpaj udara Strelera s´ledja.
Sta se sve desavalo u tunelu mozemo samo predpostavljati,a posledicca je jedan teze povredjen igrac CH koji mora 10 dana da nosi kateter,jer je zadobio udarac u genitalije,povredjen jedan od CH trenera,ali jedan snimatelj ARD-a (Nemacki TV kanal).
The Joe je napisao:
S obzirom kakvu sramotnu kaznu je FIFA na celu sa Blatterom dodijelila FSSiCG bash me zanima kakvu ce kao, Svicarac i veliki anti-nacisticki nastrojen, da dodijeli turcima.......nebih se cudio suspenziji do tamo 2020....
Posto ovo nije prvi ispad turskih zvanicnika (slicno su prosli i 2003. nemacki U-21 igraci i treneri),a bilo je jos i drugih ispada i zbog toga su im do sad izrecene razlicite kazne,mislim da je vreme da se kazne malo teze.
Ne znam kakva ce biti kazna,medjutim verujem da ce Turska uz novcanu kaznu biti iskljucena iz kvalifikacija za SP 2010.
Istovremeno deo kazne ce snositi CH savez (verovatno samo novacano,jer do sad nisu imali problema),ali Benjamin Hugl za odgovor na provokaciju.