banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 19:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Okt 2005, 12:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
iz Oslobodjenje.ba

Kazna od 300 do milion švicarskih franaka

Zbog incidenata na utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u kojoj je minule srijede na Marakani reprezentacija Srbije i Crne Gore ugostila selekciju Bosne i Hercegovine, FIFA je odlučila da protiv FS SCG pokrene disciplinsku prijavu.

Naime, kako je naveo generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, Zoran Damjanović, disciplinski komitet FIFA podnio je diciplinsku prijavu zbog više događaja koji su se desili na stadionu 12. oktobra tokom pomenutog kvalifikacionog susreta, a rok za odgovor čelnika sa Terazija je 21. oktobar.

Na prvoj strani prijave uopšteno su navedene okolnosti pod kojima je utakmica odigrana, kao i citati određenih članova FIFA pravilnika poput onog 70 - F, po kome je Savez koji organizuje međunarodni susret odgovoran za ponašanje navijača na tribinama, te da je za ponašanje gostujućih tifoza na, za to predviđenom sektoru, odgovoran njihov Savez.

U nastavku je izveštaj delegata u kome je tačno naveden svaki minut i opis incidenta koji se tada desio, pa je tako npr. navedeno da je sve počelo sa dvije baklje domaćih navijača uoči starta utakmice, a nakon tri slična ispada u 44. minutu zabilježeno je gađanje gostujućeg nogometaša novčićima i upaljačima, što se poslije još desetak pojedinačno ili u paru zapaljenih bengalskih vatri, ponovilo i u 60. minutu. S obzirom da je u prijavi, pored informacija o 12 povrijeđenih domaćih i četiri gostujuća navijača, te podatka o četiri uhapšene pristalice plavih, navedeno i da su gostujući tifozi polomili oko 85 posto sjedišta u sektoru kome su bili, postupak je pokrenut i protiv Nogometnog saveza BiH.

Kazne predviđene za ovakve prekršaje kreću se od samo 300 do čak 1.000.000 švajcarskih franaka, pa ne čudi što se kući fudbala SCG pripremaju da i video zapisima dokumentuju svoju odbranu.

“Mi smo u saradnji sa državnim organima sproveli pripreme za ovaj meč na najvišem nivou. U prijavi nam je zamjereno da je policija u pojedinim incidentim situacijama bila više posmatrač nego što je djelovala, ali su nas upravo u MUP-u obavijestili da je u svakom trenutku procjenjivana situacija, te da je intervenicija bila delikatna stvar s obzirom na sve istorijske, političke i bezbjedonosne okolnosti. Mi ćemo, svakako, ukazati na sve dobro što se desilo tog dana, od apsolutno savršeno sprovedenog dolaska i odlaska gostujućih navijača iz naše zemlje, preko svega onog što je urađeno na planu bezbjednosti, pa do izjava delegata prisutnog na zajedničkoj večeri čelnika dva Saveza u kojima je istakao da je ovakav događaj i sve oko njega dokaz da se u ovom regionu može razvijati normalna saradnja, a da je upravo ta večera bila pokazatelj da dva Saveza imaju itekako razvijen odnos, rekao je generalni sekretar FSSCG”, Zoran Damjanović.

Kaznene mjere trebalo bi očekivati vrlo brzo. Nema sumnje da će kasa sa Terazija 35 ponovo biti debelo ispražnjena, ali ne bi trebalo isključiti ni mogućnost suspenzije stadiona na određeni period. Ipak, u FS SCG očekuju da će FIFA pokazati blagonaklonost i uzeti u obzir ogroman značaj utakmice 12. oktobra na stadionu Crvene zvezde, pa da će se sankcije na kraju svesti samo na novčani iznos.

Slika

koji bolesnici :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 20:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Koji carevi 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 00:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
Nisam do sada hteo da pisem o toj utakmici, ali posto sam bio na samoj utakmici reci cu samo par stvari.
Naime, bio sam na jugu, i to na delu juga blize onom kavezu gde su bili smesteni gostujuci navijaci.
Apsloutno nije bilo nikakvih incidenata, sve dok navijaci BiH nisu poceli da lome stolice i njima gadjaju navijace na istoku i na jugu....e tek onda je usledio pokusaj nekih likova sa istoka da kanalom dodju do tog kaveza i obracunaju se sa gostujucim navijacima u cemu ih je sprecila policija.Zatim je usledilo ubacivanje u kavez stolica sa juga i bacanje petardi na gostujuce navijace i ostala sranja...znaci svojim ocima video, i neka dodje neko od navijaca BiH koji je bio na tekmi da mi kaze da je bilo drugacije! 8)

A sto se tice teme, slicno je i u Novostima:

Kazne od 300
do milion franaka
A. Š. 17.10.2005, 17:45:36

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza SCG i BiH posle divljanja navijača na nedavnoj kvalifikacionoj utakmici na "Marakani". Delegat Mišel Votro (Francuska) i komesar za bezbednost Alen Hačison (Engleska) notirali su baš sve, iz minuta u minut.
- Po pravilniku, predviđene su novčane kazne od 300 do milion švajcarskih franaka - podseća generalni sekretar FSSCG Zoran Damjanović.
Službena lica FIFA navela su u izveštaju da je naša policija više posmatrala sukobe, nego što je reagovala.
- Utakmica je bila specifična, a policija je neprestano procenjivala situaciju i reagovala kada je bilo neophodno - kaže Damjanović. - Evidentirane su svaka petarda i baklja, kao i sukob navijača stolicama. Gostujući navijači polomili su oko 85 odsto sedišta na delu tribine na kojem su bili smešteni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 10:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2005, 18:04
Uros da te pitam jesu li to bile petarde ili topovski udari i ja sam bio na utaknici. Sta petljas jeli obicaj kod vas srba da se nose (tzv; petarse to jest topovski udari) na utaknice u stadijon.
Sta petljas mi smo samo pjevali nase pjesme nistu bile nikakve nacjonalne nego su bile u vezi reprezentacije. Da ti ja nesto kazem mi nismo ludi da nas 800 navijaca provociramoBiH da provociramo vas 55.000navijaca SCG daj ne petljaj valja zivu glavu izvuci.

I oticu uvjek na Marakanu u BG kada god bude igala nasa reprezentacija BiH.
Ja i moi jarani su pokazali koliko srce imamo. Mi BHFanaticos neidemo da randaliramo nego idemo da navijamo za nasu reprezentaciju BiH da ih podrzavamo da znaju da nisu sami i sa smo iza njih kako bude da bude.

http://www.ilahije.net/
http://www.bosnjaci.net/index.php

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Ja ne znam sta se vise ima raspravljati na ovu temu.Oba saveza ce dobiti po usima...SiCG je dobila verifikaciju o ucescu na SP.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 10:50 
I ovaj hase neki halabajzer.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 11:00 
Majstor
Majstor

Hase Komadant care ispravi me ako gresim,dali ste na ulazu pjevali "O kako li je zlatna o kako sija ova nasa avlija".!

Ako to po tebi ne vredja onda ok!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 11:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2004, 16:12
kakva glupost. dosli muslimani u Srbiju, dobili batina, otisli kuci i to je to. nist vise, nist manje. da nisu provocirali, bilo bi ok. Ja ne mogu da povjerujem da su muslimani bili mirni ko bubice, kao sto tvrde. ne mogu, jer sam citao forum na bhfanaticos prije utakmice, tako da mi je sve bilo jasno. tako da molim hasu i ostale da ne lazu unaokolo. a kazne ce biti za oba saveza, to je valjda svima jasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ko lazhe taj i krade :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Hase Komadant je napisao:
Uros da te pitam jesu li to bile petarde ili topovski udari i ja sam bio na utaknici. Sta petljas jeli obicaj kod vas srba da se nose (tzv; petarse to jest topovski udari) na utaknice u stadijon.
Sta petljas mi smo samo pjevali nase pjesme nistu bile nikakve nacjonalne nego su bile u vezi reprezentacije. Da ti ja nesto kazem mi nismo ludi da nas 800 navijaca provociramoBiH da provociramo vas 55.000navijaca SCG daj ne petljaj valja zivu glavu izvuci.

Ja i moi jarani su pokazali koliko srce imamo. Mi BHFanaticos neidemo da randaliramo nego idemo da navijamo za nasu reprezentaciju BiH da ih podrzavamo da znaju da nisu sami i sa smo iza njih kako bude da bude.

#-o [-(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 22:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2005, 18:04
Sjeti se tranparenata noz zica srebrenica zar to nisu vredjanja naznam.

http://www.ilahije.net/
http://www.bosnjaci.net/index.php

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 22:54 
Majstor
Majstor

Citiraj:
Sjeti se tranparenata noz zica srebrenica zar to nisu vredjanja naznam.

Aloo decko smesan si,pa mi vi ste dosli u BG vi trebate,ako ocete da prezivite da sutite,mislim pjevajte normalne pjesme,ali vi ulazite na stadion i zapocinjete pjesmu "O kako li je zlatna o kako sija ova nasa avlija",e pa ne moze to tako...!Iako zna se ko je i poceo tu pjesmu najveca govna na svijetu tj. SANDZAKLIJE...,ali dace bog ponovo ce se sresti oni tj.. Novi Pazar - Rad,pa cemo da se vidimo onda!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 23:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma kakvi topovski udari....istina stvarno je to jako pucalo, ni meni odmah nije jasno bilo u cemu se radi, al kasnije sam provalio da su to one mega petarde, crvene, debele kao 2 one obicne, a to se na stadionu dosta jako cuje...u svakom slucaju, bez obzira na sve, nisam bio za to da se time gadjaju gostujuci navijaci, iako su bili isprovocirani. Mada je to sve radila jedna grupica navijaca sa juga jer su samo oni i poneli tj. imali te petarde, bili su relativno blizu mene.(nije ni meni jasno kako su ih uneli, jel su mene i moje ortake bas ono detaljno pretresali na ulazu)
A za pesme nisam nista rekao, ja nisam ni cuo sta ste pevali, znaci samo je fora da ste vi prvi poceli da lomite stolice i gadjate navijace SCG.
Nego, aj samo ti meni reci sta vam je to trebalo, zbog cega ste poceli da lomite stolice, jer koliko sam video pre toga nije bilo nikakvih incidenata?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 00:27 
Majstor
Majstor

Nisu care to petarde crvene,to ti se koristi za vojne vjezbe,ima za nabavit po kasarnama,ne znam sad tacno kako se zove to....

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 00:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ovi sto si bili pored mene su te crene petarde bacali .... mozda je neka druga grupa bacala i to sto se koristi za vojne vezbe, ni ja ne znam sta je to. Ja sam mislio da su svi imali te petarde, kad ono...ne znam ni ove petarde kao su uneli, a kamoli to drugo :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 00:39 
Majstor
Majstor

Citiraj:
Ovi sto si bili pored mene su te crene petarde bacali .... mozda je neka druga grupa bacala i to sto se koristi za vojne vezbe, ni ja ne znam sta je to. Ja sam mislio da su svi imali te petarde, kad ono...ne znam ni ove petarde kao su uneli, a kamoli to drugo

Ma joj to ti je jednostavno nesto su unjeli u probusenim dzepovima od trenerki,a nesto po kapuljacama....!!!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 00:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

To znas iz iskustva :D

p.s ovi sto su nas pretresali su bili bas detaljni, nije bilo sanse da tako nesto unesemo...valjda je bilo ono-kako gde

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 00:58 
Majstor
Majstor

Citiraj:
To znas iz iskustva

Pa tako nesto,a i bio sam prisutan kad se tako unosilo na stadion,a i znam da su ovi sa Pala unosili i u transparentima nesto....!!!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 09:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Daljac je napisao:

#-o [-(
:lol:

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 09:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Tuče moje nepismeno ... 8)

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]