Micelijus je napisao:
Druže Vader, peci ih na laganoj vatrici...

Zanimljivo je da su željni da čuju moju teoriju, a valjda me dovoljno poznaju da znaju kakve teorije mogu očekivati od mene

, sigurno ne neke
normalne 
Mene zaista interesuje ako neko zna, ako je čitao, čuo, gledao o mogućim objašnjenjima Koperfildovih trikova, ali ne neke priče sa ulice već nešto ozbiljnije. Ljudi danas istražuju sve i svašta, ne mogu vjerovati da se do sada niko nije ozbiljno upustio u pronalaženje tajne onoga što radi Koperfild. Ako neko zna nešto o tome neka napiše.
A rećiću ja svoje, ne bojte se

simplicity je napisao:
Ipak on samo koristi stvari koje vec postoje
Koje stvari "već postoje"?
Da li možeš nabrojati stvari koje "već postoje"?
I da li smijemo stvari koje se ne nalaze u tom skupu "već postojećih stvari" proglasiti za "nepostojeće"?
Ima zanimljiva tema sad na ČiD-u, "Ignoranti", postavio sam nešto o filtriranju, kako razum to radi, razum svaku novu informaciju uzme i poredi je sa skupom onih stvari i saznanja koje mi već smatramo "normalnim i prihvatljivim", ako se ta informacija nađe u tom skupu mi nju proglasimo regularnom, prihvatimo je, ali ako se ta informacija ne nađe u tom skupu mi je odmah odbacimo i potisnemo kao nemoguću, nerealnu, fantaziju, glupost. Tako naš razum filtrira sve što nam preko njega dolazi. O tome su ljudi pisali, i to je tako. Svi mi to radimo, i ja takođe. Ono što je bitno je biti svjestan toga, i biti svjestan da to nije dobar način posmatranja svijeta, nije dobar način rezonovanja. Jer ako tako radimo onda moramo priznati i biti svjesni da smo oholi, gordi, umišljeni jer mislimo da je naš lični skup stvari koje mi smatramo "normalnim i prihvatljivim" zapravo tačan skup, konačan skup, da smo u njega već uvrstili sve što tu treba da se nađe. I onda se ponašamo kao da nam ta oholost i arogancija daje za pravo da sve drugo što nije u tom skupu proglasimo za glupost, fantaziju. Ovo govorim za sve nas, svi smo takvi. Bitno je toga biti svjestan, jer tek kad smo svjesni možemo raditi na našem rastu i usavršavanju. Ljekar koji nije svjestan šta pacijentu treba neće mu moći pomoći. A mi smo svi ljekari samih sebe, posebno kad je u pitanju razvoj naše svijesti i duha.
Ono što sam vidio je da je šteta što mi ljudi ovim razumskim filtriranjem sebi uskratimo mnogo toga lijepog, uskratimo si cijele velike aspekte života samo zato što ih proglasimo za "nepostojeće i nemoguće", i to najviše iz straha od otkrivanja nečeg novog i saznanja da do tada nismo baš bili u pravu. Recimo banalan primjer, neko je imao negativna iskustva u romantično-ljubavnim vezama i braku i kaže: "ja nikad neću ponovo stupiti u brak, to mi ne treba, to je glupost", i time si uskrati novu šansu koja je mogla ispasti dobro.
Intuicija je ono što zaobilazi razum, jer smo vjerovatno svi iskusili da nam ona nekad "šapne" nešto što nije imalo nikakavih logičko-razumskih osnova, ali se ona ipak pokaže kao tačna. A intucija se može vježbati, pojačavati, može se naučiti osluškivati pa da se čuje češće i jasnije. Intuicija nije "uprljana" filtrima razuma i zbog toga je tačnija i pouzdanija. Jedino sa moramo paziti da za intuiciju ne proglasimo nešto što ona nije, moramo je naučiti čuti, prepoznati i pravilno razumjeti. Ja sam u najboljem slučaju tek na početku ovog učenja.
simplicity je napisao:
Ako pretpostavimo da ima natrirodnu moc zasto onda uz pomoc iluzije ne ucini da ( kako nestane vagon) nestanu neke maligne celije kod nekog jadnika, ili zasto ne ucini neko dobro djelo pa spasi ljudi gladi, smrti i bijede...
Zašto bi to radio?
Zar misliš da bih ja to radio kad bih imao takve moći, i to samo zato što ih imam?